Hemma igen efter Ålandsresan – 20 maj

Fem minuter efter halvtvå i natt kröp jag ner i sängen efter den sista etappen hem från Åland. Jag hade bilen stående i Lye, så jag körde den sista biten själv. Ett rådjur hoppade över vägen strax efter Levide, men det var ganska långt borta och det var lite dimmoln här och där, men allt gick bra.

Inte nog med att jag kom sent i säng, i dag skulle jag till Visby, för ett tandläkarbesök också. Jag vaknade vid 7-tiden och då gick jag upp och tog sedan 9-bussen, för jag hade en tid till 10.00, så det passade bra att få sitta och slumra lite i godan ro ett tag. Det gick bra hos tandläkaren och kvickt också. Jag tar tid på honom och i dag jobbade han 8 min med min ena kindtand och det kostade 1300:-. Det är ingen dålig timpenning minsann! Och det var bra att han var snabb, för jag åkte hem med en buss som gick 10.35, så det var en riktig snabbis. Sen har det varit handling, vattning, uppackning mm mm.

Här kommer dag 1 på min resa:

Måndag 20 maj – Tidig uppstigning blev det i måndags, för jag skulle vara i Lye 5.15, så halvfyra steg jag upp. Jag kom i väg i god tid och bilturen gick bra. På ett ställe sprang ett rådjur över vägen och på ett annat ställe stod det ett mitt på vägen, men hoppade iväg när jag närmade mig. Jag fick en bra plats i bussen, sätet längst fram bakom chauffören Per-Axel.

Det var soligt och fint väder och just ingen blåst, så det var en behaglig överfart och när vi kom till Nynäshamn satt i alla i bussen, som fortsatte mot Stockholm där vi skulle hämta upp min syster Kerstin i Värtahamnen och en annan dam vid Roslagsstoppet. Där gjorde vi ett lite lägre stopp och de som så ville passade på att äta lite lunch, innan vi fortsatte mot Grisslehamn och färjan som skulle ta oss till Ekerö. Kerstin och jag festade loss på varsin leverpastejmacka.

I Mariehamn skulle vi bo på hotell Savoy och när vi kommit fram och checkat in var det dags för gemensam middag på hotellet, fläskfilé med ett glas rött till satt bra. Sen gick Kerstin och jag ut på en promenad innan vi gick hem och la oss, ganska trötta efter en lång dag. Jag var i alla fall lite mör!

Fortsättning följer!

34 reaktioner till “Hemma igen efter Ålandsresan – 20 maj

 1. Väntar med iver på vad du har att berätta! Åland känns ändå lite som ”hemma” efter ett flertal besök och vistelser. Kanske ni besökte Karin, Micke i Smakbyn…

  1. Jag har varit på Åland en gång förut, men bara passerat vidare på väg till Åwa. Det var jättetrevligt att få lära sig mer.
   Kram

 2. Välkommen hem!
  Åland har jag bara besökt lite snabbt. Borde nog åka dit någon gång och se mig om. Har sett på bilder att det är fint där.
  Kram

 3. Lagom lång resa. det var nog i början på 70-talet som Berra och jag var till Mariehamn och Eckerö.
  Kram/Kicki

 4. Kul att höra från din resa!
  På tal om tandläkare så var jag i stället hos hygienisten och det gjorde ont! Men det var behövligt. Så tack för att de finns, som hjälper till!
  Fredagskram!

 5. En bra inledning på den första etappen i alla fall. Oftast är man ganska så mör när man kommer fram tycker jag.

  Kram

  1. Jag påverkas väldigt av själva transporten, så när jag kommer till ro på hotellrummet skakar och hoppar allting. Till och med golvet vibrerar precis som bussgolvet gör. Tur att det bara är så efter första dagens resande, för sen går det hur bra som helst. Kram

 6. Välkommen hem och skönt att du är tillbaka till bloggen!
  Jag har aldrig varit iland på ön men åkt med färjan till Mariehamn. Det ska bli kul att få följa med dej på ön genom din berättelse!
  Kram och ha en skön helg!
  Inger

  1. Jag har varit på Åland en gång tidigare, men då var jag långt ute på en liten ö och Mariehamn passerade vi bara igeom. Kram

 7. Ja, trevligt att du är tillbaka Ingrid! Ser fram emot att läsa om era upplevelser!
  Tur där med rådjuren… och tandläkarbesök dagen efter… ingen höjdare precis! Tur att det gick snabbt och bra!
  Kram Gunilla

  1. Jag är alltid nervös när jag är ute och kör morgon och kväll, får då är rådjuren ute och rör på sig.
   Kram

 8. Välkommen hem igen! Ser ut som ni haft en trevlig resa … jag ser fram emot att få ta del av fortsättningen!
  Kram

 9. Det är alltid jättekul att åka iväg hemifrån på nåt trevligt, men det är faktiskt ännu roligare att komma hem nöjd och glad med vad man upplevt. Så jag hoppas du är det…och att vi får läsa om allt du gjort på Åland!
  KRAM/Susie

Kommentarsfältet är stängt.