Sysselsättning under Eurovision

Jag sitter och titta på Eurovision Song Contest och då måste man ju roa sig med något vid sidan av, för så fängslande är inte programmet att jag koncentrerar mig på det till 100%. Det finns några procent som vill göra något annat.  Fast just nu är det John Lundviks tur, så då måste jag lyssna. Jag tycker om hans låt och jag tycker om honom, för han verkar vara en sympatisk kille. Det vore bra roligt om han kunde lyckas bra. Hans framträdande gick i alla fall perfekt!

Igår fanns det med en fråga i Fem en fredag om vilken film man ser fram emot att se och mitt svar blev: My brilliant friend, filmatiseringen av Elena Ferrantes bok Min fantastiska väninna. Det är HBO som gjort en påkostad tv-serie i åtta avsnitt av boken.

Fram på eftermiddagen, när det inte var lockande att vara ute, kollade jag på HBO och såg att jag kunde få en månads gratisabonnemang utan bindningstid, så då tecknade jag det och började se på serien och den är väldigt bra. Fast jag undrar hur man skulle uppleva den utan att ha läst boken förut? Tre avsnitt på raken såg jag, men då tyckte jag att det fick vara nog för tillfället. Jag sitter ju och lyssnar på språket och det är svårt med den napolitanska dialekten och jag blir lika glad varje gång jag lyckas urskilja ett ord som jag förstår.

Läs mer om Elena Ferrante!

Nu är det Greklands  låt och jag tycker att det låter förfärligt illa. Hur kan en sån låt ha gått vidare? Men det är väl jag som inte begriper mig på finesserna antagligen. Få se hur länge jag står ut innan jag drar mig tillbaka till den sköna sängen.

Just nu, när jag skulle avsluta det här inlägget, hörde jag den som jag tycker borde vinna  – Estlands bidrag, som jag tycker är väldigt bra. Den har lite Avicii-feeling.

Ha en fin fortsättning på kvällen!

16 reaktioner till “Sysselsättning under Eurovision

 1. Nej, jag tittar inte på ESC när de kör speedway på en annan kanal (ler) Det var några år sedan jag tittade på ”spektaklet”, för mycket hopp å studs å gå för min del.
  Tyvärr har jag inte läst Ferrante, kanske ska ge mej på henne.
  Ikväll regnade det så det dånade på plåttaket där vi satt vid tv:n, så skönt, annars har det varit skönt idag.
  Kram och ha en fin söndag!
  Inger

 2. Håller helt med om att ”Eurovision” inte varr helt fängslande! men nu var det ju en tävling och spännande med resultatet, så jag satt kvar ”till the bitter end”!
  Och precis som du, så gillar jag John Lundvik, han verkar vara en fin människa. (Han skrev ju den sången, som Björn Skifs och Agnes sjöng på vår kronprinsessas bröllop, och den låten älskar jag!)
  Sedan det blev ju en fruktansvärt spännande omröstning med ett antiklimax på slutet.
  Nu väntar sängen..
  Kramar, Monica

  1. Jag gav upp och gick till sängs i förhoppningen om att John Lundvik säkert skulle vinna. Nederländernas låt har jag inget minne av en gång.
   Kram

 3. Estland? Men var det inte Nederländerna som vann? Det påstår iallafall DN. Men vad vet jag som inte tittade…
  Ha en fin söndag!
  Kram

  1. Jag uttryckte mig nog klantigt 😊 Estland var mitt förslag som vinnare – andra höll inte med mig. Jag har korrigerat inlägget. Kram

 4. Såg på speedway … och ishockey istället – mycket roligare och mer spännande 🙂
  Ha en fin söndag!
  Kram

 5. Jag har inte sett på Eurovisonfinalerna eller deltävlingarna heller på många år. Känns inte som jag har missat något. Jag tyckte det var roligare förr när man slapp en hel radda deltävlingar. Då såg man fram emot finalen. Nu blir det så uttjatat. Kram

  1. Jag håller med dig, men jag brukar ändå försöka att se finalen, men i år gav jag upp innan den var slut.
   Kram

 6. Kollade eurovisionen. Kul med Madonna och Måns.
  Och rösträkningen är alltid spännande, men sändningen slutade först 2.30 i Finland, så det var inte lika kul. Dock kunde jag sova till 11 i morse.
  Kram och önskar dig en fin dag!

 7. När John L sjungit sitt bidrag gick jag upp en trappa och satte mig vid datorn tills jag hörde att det var dags för omröstning. Och det blev en spännande sådan! Vår deltagare fanns med i toppen till the bitter end. Han gjorde en fantastiskt bra insats! Dessutom verkar han vara en ödmjuk kille. Det var sent innan allt var klart, men då jag är en riktig nattuggla, så satt jag där. Ha det bra!

  1. Jag skulle väl varit lite uthålligare, men jag gav upp och gick och la mig. Jag trodde ju faktiskt att han hade en bra chans, men en sjätteplats är väl inte så illa det heller.
   Kram

Kommentarsfältet är stängt.