En härlig bussutflykt

I dag har vi varit på vårens bussutflykt och det blev en riktigt fin dag. Det var varmt och skönt i morse och det blåste nästan ingenting, men det såG ut som om det skulle kunna bli regn, så jag packade ner regnjacka och paraply. Det var totalt onödigt, för det fick jag inte användning för.

Målet var Slite, på nordöstra delen av ön och på vägen dit gjorde man en paus för förmiddagskaffe i Sudergårda änge i Bäl. Ett väldigt vackert och välskött änge som det nästan var synd att åka ifrån.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Till slut måste vi ju slita oss därifrån ändå, för i Slite väntade en guide på oss. En kunnig och duktig guide som berättade om samhällets historia medan bussen sakta passerade Sju strömmar, Slottsbacken och Lotsbacken och sedan fortsatte till Cementa.

IMG_0927
Där blev vi utrustade med skyddsglasögon, hjälmar o västar. / Foto Vonna!

När alla var klara gick vi in i fabriken, där vi fick åka hiss 98 m upp, gå upp för två trappor och slutligen ut på en takterass med utsikt åt alla fyra väderstrecken.

Det tog lite tid för hissen att forsla oss alla upp och sedan ner igen för vi var över 40 personer, men när alla kommer ner igen och lämnat ifrån sig utrustning var det dags för lunch och den åt vi på Klints krog, en golfrestaurang med riktigt god mat.

När alla var mätta
och belåtna satte vi oss i bussen igen och nu var det ett besök i Slite kyrka på programmet. Slite kyrka är ingen av de traditionella gotlandskyrkorna utan en nybyggd kyrka som togs i bruk 1960. Den ligger vacker placerad på en kalkstensklippa med utsikt över havet.

Erling slog sig ned och spelade vackra sommarpsalmer för oss och vi sjöng med så gott vi kunde.

Sista stoppet blev i Dalhem där vi stannade till vid järnvägsstationen och drack vårt eftermiddagskaffe, fortfarande i soligt och varmt och gott väder. Strax efter fem var vi hemma igen.

OCH NU REGNAR DET!

17 reaktioner till “En härlig bussutflykt

 1. Vilken trevlig utflykt och dag! Fast hissar och takterrasser är tyvärr inget för mig 😉 Vilken fantastisk utsikt dock!

  Kram och god kväll!

 2. Ja visst var det en härlig utflykt och vi hade tur med vädret och hann hem innan regnet började.
  Kram

 3. En så lyckad utflykt! Och roligt för mig att få se Slite kyrka. Jag har varit inne i nästan alla andra kyrkor, men min man hade varit på körresa dit, och tyckte att den var onödig 🙂

 4. Låter som en lyckad utflykt med mycket att både se och höra! Jag hade dock stannat på marken, 98 m upp hade jag haft panik…
  Här har det varit rena sommaren idag, men vi fick lite regn natten till idag.
  Ha en fin kväll, kram, Monica

 5. En riktigt härlig utflykt ser det ut som – och vilken fantastisk utsikt från terrassen – WOW!
  Tack för att vi fick följa med genom dina fina bilder! 🙂
  Kram

Kommentarsfältet är stängt.