Fem en fredag v 20 – Fritidsgöra

Och det blåser och blåser! Igår gick det nästan inte att vara ute, men trots allt fick jag lite lä på min uteplats och det blev en skön middagsvila i solstolen en stund innan de hårda vindbyarna jagade in mig igen.

I dag är det utlovat lite regn, det är halvmulet och blåser som vanligt nu på morgonen, men vi får väl se vad dagen bjuder på. Jag har roat mig med att uppdatera ett par hemsidor på förmiddagen och nu ska jag starta tvättmaskinen. Det börjar bli troskris och på söndag ska jag packa en resväska, så det vill till att man har lite rena kläder att lägga ner i den.

Vi behöver regn och det ser lovande ut!

Till något helt annat!

I dag vill elisamatilda har reda på vad vi håller på med på fritiden

1. Nämn ett par böcker på din att läsa-lista?
Jag har fått två boktips från Gunilla med bloggen Nilla´s Hälsa & Harmoni. Det är två böcker av Helena von Zweigbergk, Grejen med saker och Totalskada.

2. Vad har du för höjdpunkter på att göra-listan i helgen?
I morgon väntar en heldagsutflykt med SPF. Vi ska på en bussutflykt till hemlig socken. Jag vet i och för sig vilken socken det rör sig om, men tänker inte läcka uppgiften.

3. Vilken film ser du mest fram emot att se?
My brilliant friend, filmatiseringen av Elena Ferrants bok Min fantastiska väninna. Det är HBO som gjort en påkostad tv-serie i åtta avsnitt av boken.

4. Vad är något du skulle ha gjort i veckan men som får vänta till nästa?
Nästa vecka blir det inte mycket gjort, för då ska jag resa bort några dagar.

5. Har du ett ofärdigt projekt liggandes du inte har rört under senaste året?
Jag har ännu en del foton som jag ska gå igenom och skanna in. Få se om det kan bli av till hösten.

Trevlig fredag!

29 reaktioner till “Fem en fredag v 20 – Fritidsgöra

 1. Här blåste det också jättemycket igår och i natt började det regna här! Hittills har det kommit 5 mm och det regnar fortfarande! Inte mycket, men ett stilla, fint regn! Precis vad jag önskade till våra nygödslade gräsmattor!
  Visst ja, du har en resa inbokad; det hade jag nästan glömt! Det kommer säkert att bli jättebra! Lite avundsjuk är jag…
  Ha en fortsatt bra dag, kram, Monica

  1. Det är en liten kort 4-dagars bussresa till Åland och det ser jag fram emot. Min syster följer också med och hon kliver på i Stockholm.
   Kram

 2. Vi har samma eländiga blåst här också – inte kul alls! Läste också om Gunillas boktips och har skrivit upp böckerna på min ”att läsa-lista”.
  Önskar dig en trevlig fredagskväll och en fin resa i morgon!
  Kram

 3. Vi har också blåst men nu har det börjat regna lite still och vinden har lugnat sej.
  Önskar en trevlig resa.

 4. Intressant frågesport idag! Ja, nog är det så, att en del blir gjort och annat skjuts upp. Det var länge sen jag trampade Ålands jord. Jag har en syssling boendes där men vi har aldrig setts.
  Ha en fin helg! Kram!

  1. Det är länge sedan jag var där också och det ska bli roligt att få se lite av ön och då passerade jag bara från hamnen och till nästa färjeläge.
   Kram

 5. Här har det varit städning på gång och tvättmaskinen går varm inför nästa veckas resa.
  Ha en skön kväll så ses vi i morgon/Laila

 6. Just nu tycker jag det varit alldeles för blåsigt sista dagarna. När kylan äntligen släppte så blev det blåst istället vilket inte gör trädgårdsarbete så kul precis. Så jag avvaktar….. *fniss*
  KRAM/Susie

 7. Det började blåsa rejält i går och i dag kom regnet men vi hade ändå tur med vädret. Så trevligt det låter med både utflykt och att resa bort några dagar.

  Kram och trevlig fredag!

 8. Nu påminde du mig om att jag borde gå igenom bilder jag med att framkalla för att ordna en slags fotovägg med minnen. Det är också något sånt där jag tänkt på hur länge som helst men som aldrig blir av. 🙂

 9. Hej, det blåser här också, men i övrigt är det så varmt nu så jag tycker det bara är skönt…
  Totalskada läste jag ganska nyligen, bra bok!
  Ha en trevlig resa!

 10. Spännande med två resor på gång. Här har det också blåst idag. Jag gjorde en utflykt till en väninna i Valdemarsvik och där friskade det i när vi gick längs vattnet.
  Ha dé riktigt bra! Kramar

 11. Trevligt att läsa dina svar! Nu är det kväll och jag önskar dig en god sömn. Ska samla ihop min kattflock och lägga mig strax.
  Kram

 12. Tittar in en snabbis i packandet inför helgen för att lämna en lite hälsning till dig! Vad roligt att du ska på en lite tripp … det blir kul att höra mer om! Och vad roligt att du gillade mina boktips och delar dem vidare! De är bra! Tack! 🙂
  Jag är så pirrig inför min lilla tripp… och du kommer snart att förstå varför! 🙂
  Blåst har det gjort här också och regnat! Regnet behövdes, blåsten var snäll på så vis att vindarna var varmare än på länge! Vi var i skärgården i blåsten med fika och på hemligt uppdrag! 🙂
  Kram Gunilla

Kommentarer är stängda.