Det är dyrbart….

….att ha ett pärlhalsband, det har jag upptäckt i dag. Jag fick ett av Åke på någon bemärkelsedag, nu minns jag inte vilken och jag har använt det ganska mycket, men senaste gången jag ville ha det gick det sönder. Jag googlade och läste mig till att ett pärlhalsband ska träs om vartannat år och det här måste var minst 20 år gammalt, så det är ju inte att undra på att tråden brast, men som tur är finns det knutar mellan varje pärla, så det var bara två stycken som hamnade på golvet.

I dag tog jag bussen till Visby och gick till Guldfynd på Östercentrum och frågade vad det skulle kosta att trä om halsbandet. Biträdet räknade alla pärlorna och det är ett långt halsband som består av 141 pärlor, så omträdningen skulle kosta 1575:-. Jag lämnade det där och så skulle de sända det till verkstaden för exakt kostnadsförslag, för om jag nu ska kosta på det så mycket vill jag göra om det till ett tvåraders, så då blir det ett nytt lås också. Jag  snor det alltid två varv runt halsen, för man kan ju inte ha det hängande långt ner på mellangärdet. Ska man sköta ett sånt här halsband efter alla konstens regler är servicen ju nästan lika dyrbar som för en bil.

Klockan fick ett nytt batteri också och jag fick en räksmörgås och en kopp kaffe på Siesta innan jag fortsatte min shoppingrunda. En tröja på HM och ett par skor och en förpackning sockor på Stadium, sen åkte jag hem till Klintehamn igen.


När jag gick igenom mina kvitton när jag kom hem upptäckte jag att jag fått betala olika pris på resorna. Konstigt! Då såg jag att det stod Vuxen på den första biljetten och Pensionär på den andra. Jag vet att jag alldeles tydligt sa att jag var pensionär, hade reskassa och skulle till Visby, men att jag var pensionär hade den första chauffören totalt missat och jag fick betala för Vuxen, så där förlorade jag 3.50. Han måste haft en dålig dag, för jag steg inte på vid Norra Kustvägen heller, utan vid Konsum.

Detta bildspel kräver JavaScript.


Trevlig fortsättning på tisdagen!

20 reaktioner till “Det är dyrbart….

 1. Vilka fina bilder av Visby. Jag trädde om mitt halsband nyligen, det var ju inte så långt som ditt så det var billigare.
  Dagen har jag ägnat åt att sitta på en gräsklippare, sen tog vi en promenad för att röra lite på oss.
  Ha en skön kväll!

  1. Jag klarade ju av min klippning igår, så jag tog mig ledigt i dag.
   Ha en fin kväll du också!
   Kram

 2. Tyvärr kostar det en slant att trä om ett halsband med jag förstår att du väljer att göra det. Jag tycker det låter smart att göra om det till ett tvåradigt. Mitt är aldrig omträtt men jag använder det inte så ofta vilket väl är en fördel i det sammanhanget 😉

  Kram och god kväll!

 3. Även jag har fått ett pärlhalsband av min man; jag fick det när vi firade pärlbröllop, alltså 30 år som gifta. I år har vi varit gifta i 55 år, så mitt är alltså 25 år gammalt! Och aldrig omträtt…
  1575 kr lät jättedyrt, men om du tycker om det och använder det, så får man kanske kosta på det.
  Vilka vackra bilder från Visby du visar!
  Kram från mig!
  Monica

  1. De tar ungefär 10:-/pärla plus arbetet med rengöring och spänne och med 141 pärlor så blev det så mycket. Jag tror nästan att jag också fick det när vi varit gifta i 30 år.
   Kram

 4. Hämtade ut mitt halsband igår hos en annan guldsmed. Det kostade strax under 900:-. Omträdning och nya fästen till låset. Han sa att man bör trä om vart 10:de år. Men det beror säkert på hur ofta det används.
  Tack för att du kom i söndags. Resan gick bra men den var rätt jobbig med mycket trafik, många söndags åkare som gjorde att farten blev mycket ojämn. Baxter hade det jobbigt och hässjade mest hela tiden. Nu är vi i alla fall här och i morgon får jag hjälp att lasta ur bilen. Kram

  1. Mitt är ju så långt, så det är väl därför det blir så dyrt, jag tror det blir jättebra att göra det tvåradigt och få ett nytt lås.
   Så skönt att resan gick bra och att ni är på plats.
   Ha det så gott och tack så hemskt mycket för senast!
   Varm kram till dig och Baxter!

 5. Ett kärt minne som du förstås vill ha kvar – och jag tror det är jättebra att göra det tvåradigt.
  Underbara bilder från vackra Visby!
  Önskar dig en fin onsdag!
  Kram

 6. Apropå ägodelar – pärlhalsbandet ditt är ju ett kärt minne! Så det är klart att du vill laga det. Det är nog en bra idé att göra om det också.
  Jag har två pärlhalsband. Ett efter min mamma och ett efter min mormor som ligger trasigt i en liten ask. Det efter min mamma tänker jag använda på lördag och det får bara inte gå sönder! Jag har trätt om ett av dem, men jag minns inte vilket? Det som är helt eller det som ligger trasigt i en ask, pärla för pärla. Ja, enligt dina undersökningar är det dyrbart att äga pärlhalsband. Din berättelse påminde mig om att laga mormors halsband… trasigt blir det ju aldrig använt!
  Önskar dig en fin och solig dag!
  Kram Gunilla

  1. Jag tror också att det blir bra och det är ju ett kärt minne, så visst ska jag låta laga det.
   Hoppas nu att ditt håller på lördag!
   Kram

 7. Ett tvåradigt halsband är nog mer användbart än ett långt enradigt. Även om det kostar en slant så är det säkerligen värt pengarna. Man kan ändå inte fixa det själv. Den förste chauffören tyckte kanske du såg alldeles för ung ut för att vara pensionär så du får kanske se det som en komplimang. Kram

 8. Så bra att du kan få halsbandet omgjort till tvåradigt. Men många pengar blir det.
  Du får väl ta det som en komplimang att busschaffisen inte själv begrep att du var pensionär.
  Om du visste vad jag är i valet och kvalet om vi ska åka till Gotland en sista gång. Utställningen är 31 aug. och 1 sept.
  Kram/Kicki

Kommentarer är stängda.