Prata inte om vad du ska göra….

Gör det!

Ett ganska bra ordspråk eller hur? Ofta blir det mycket snack och lite verkstad, men i dag har jag i alla fall jobbat ifatt det jag slingrade mig ifrån förra veckan. Jag började med att klippa gräsmattorna, för det var lite lovande moln på förmiddagen, så det kändes som om det kunde börja regna när som helst, men inte kom det något och innan jag var färdig tittade solen fram igen.

Sedan planterade jag om sliderankan i en större kruka och hoppas att det ska ge den lite fart, jag städade upp i förrådet och jag sopade och snyggade till på uteplatsen.

Nöjd med förmiddagens insats gick jag in och svängde ihop en pannkakssmet. Pannkakor känns väl inte direkt nyttigt, men det är gott ibland.

Sedan tog jag en vända med dammtrasan och snabeldraken, så nu har jag lite ordning och reda både ute och inne. Nu ska jag gå ut och lägga mig i solstolen och vila en stund.

dca4a-tvIgår kväll var jag ute och åkte bil ett par timmar tillsammans med Ivan Locke. Det var en mysko film och jag var på väg att avbryta åkturen flera gånger, men blev ändå sittande tills den var slut. Hela filmen utspelar sig i en bil på en motorväg och Ivan Locke är den enda karaktären som syns i filmen, medan de övriga medspelarna talar med honom på telefon. Hans chef, arbetskamrater, hustrun Kathrine och barnen och älskarinnan, Bethany,  som ligger på BB och ska föda hans barn. Det är till henne han är på väg, för att han känner att han är skyldig henne det, men det beslutet gör att han förlorar både jobbet och sin familj. Samtidigt är han väldigt förkyld; han snyter sig och hostar, dricker medicin, kliar sig och kavlar upp ärmarna på skjortan längre och längre. Under bilkörningen instrurerar han dessutom en arbetskamrat, vilka åtgärder som ska vidtas på bygget de håller på med. Ja det var en mysko film!

Trevlig måndag!

 

24 reaktioner till “Prata inte om vad du ska göra….

 1. Den filmen hade jag nog inte sett klart kände jag spontant!
  Vilken vacker färgkombination på dina tulpaner 😀 Bra jobbat förresten.

  Kram och fortsatt fin måndag!

 2. Håller med – så vackra tulpaner! Du har verkligen varit flitig som en myra! Hoppas det blev en skön stund i solstolen. 🙂
  Ja, mysko film som på ngt sätt känns bekant!?
  Måndagskram Gunilla

  1. Det blev en skön stund, men inte så lång som jag önskat, för rätt vad det var kom det stora svarta moln och så började regna och det kom nog några mm i alla fall. Tacksamt mottaget!
   Kram

 3. Ett bra ordspråk … det gäller bara att hålls sig till det också – vilket du gjorde. Bra jobbat! Vackra tulpaner – Jag har också ett par ”polkagristulpaner” – tycker de är såå fina!
  Konstig film – jag hade nog gett upp 🙂
  Ha en fin måndagskväll!
  Kram

 4. Tror jag har sett den filmen. Handlingen verkar så bekant.
  Fina tulpaner du har. Jag gillar de där polkagrisrandiga.
  Ha en fortsatt bra måndag!
  Kram

 5. Oj vilken energi du haft idag. Här blev det lite beskärning av gamla buskar. Sedan vila i solen tills molnen kom. Film tittar jag aldrig på.
  Tycker också om dina tulpaner.
  Kram

 6. Du har verkligen varit energisk idag. Vi har ägnat oss åt gräsklippning till det började regna. 4 mm blev det innan det slutade.Vi kan väl hoppas på lite till i kväll.
  Kram

  1. Jag kikade på grannens regnmätare, men tror inte att det kom så mycket här. Det kunde gärna få regna hela natten tycker jag!
   Kram

 7. Så märklig film. Samtidigt är det ju så att om man satt sig, så fortsätter man! Och som alla säger – vilka underbara tulpaner!

 8. Jag gillar ordspråket och är nog av den typen att jag ibland helst vill ha det gjort redan igår. Lite otålig.
  Kvällskram!

 9. Det låter som en riktigt märklig film, men jag förstår att man kan bli fängslad, det känns liksom realistiskt och man vill veta hur det går för karl´n!
  Oj, vad du har varit flitig idag! Då känner du väl dig nöjd; det brukar jag göra, när jag gjort så mycket!
  Dina polkagris-tulpaner är verkligen fina!
  Kram från mig!
  Monica

  1. Ja, det var en märklig historia att följa.
   Ibland måste man ju ta ett tag och igår var jag flitig.
   Ha en fin tisdag, Kram

 10. Så fina tulpaner.
  Jag har pratat länge nu, dags för lite verkstad då. Klippa gräset alltså, det måste nog göras idag.
  Kram/Kicki

Kommentarsfältet är stängt.