Söndagen i Visby

Idag har jag varit en vända till Visby, för goda vännen Ann-Marie hade bjudit in till födelsedagskalas. Det har varit en riktigt fin dag, även om det blåste lite kyliga vindar. Jag åkte iväg tidigt, för jag tänkte ta en promenad i stan innan det var dags för kalaset, men ångrade mig när jag kände hur kyligt det var och åkte på en visit till yngste sonen och hans sambo i stället. Det är så kul att få ta del av deras trädgårdsplaner och i år är ett nytt stort trädäck och nya trädgårdsmöbler på gång. Kristers odlingar artar sig bra och tomatplantor, ärtor och annat är snart redo att sättas ut. Det fattas bara lite sommarvärme.

Sen var det dags att åka på fest och det var hur trevligt som helst. Vi fick en härligt fisksoppa med gott bröd till och så kaffe och kakor och en jättegod tårta.

Det var ett glatt och trevligt gäng, som tog för sig av alla godsaker och födelsedagsbarnet hyllades med ”Ja må hon leva” och andra sånger.
Tack Ann-Marie för att du orkade ordna med kalas, trots allt du är mitt uppe i just nu!

Det blev en riktigt trevlig söndag!

18 reaktioner till “Söndagen i Visby

 1. Så roligt att din yngste son är så trädgårdsintresserad! Och planer, ja, det hade vi också (ja, egentligen var det nog jag…) när vi var yngre! Nu är det möda nog att hålla det i ordning! Eller, så får man ta hjälp.
  Vilket trevligt kalas du var på, den menyn hade jag också gillat!
  Ha en fin kväll, kram, Monica

  1. Det är en så fin tomt till deras hus. Precis lagom stor och med vackra uppvuxna träd runt om. Krister är ständigt på gång och nu ska det bli en ny rabatt igen, för att inte tala om alla lådor med örter och annat.
   Kram

 2. Tänk om du mötte sonen i Visby! Han har kört på Gotland ring igår och idag strosade han, hustrun och tre par till runt i Visby. De handlade gott te åt mej. Guteblandning, för jag tog hand om Ebba och kissen i helgen.
  Å så gott med kakor och tårta och gotlandsknutar heter de väl…mums! Bara för att smaska kakor så skulle man fylla år oftare, eller hur!!!
  Kram Inger

 3. Trevligt med kalas.Vi har varit på gökotta idag vid Mallgårdsklint och det var jättefint och härligt väder. I år fick vi till och med höra göken! Var också och beundrade fjälltätörten som växer där.
  Kram

 4. Härligt med kaals och prinsesstårta kan man äta när som helst. Visst är det spännande med nya planer för trädgården. Jag har fortfarande idéer som jag vill förverkliga, men orken sätter tyvärr stopp många gånger. Kram

Kommentarsfältet är stängt.