I dag har jag…..

…helgat vilodagen, om man med det menar att man inte har gjort något särskilt. Det är en solig söndag, men ganska kylslaget. Dock inte värre än att pelargoniorna fått komma ut och klockrankorna också. De måste ju avhärdas lite innan jag kan placera ut dem för gott. Jag tar dock in dem i kväll, för det är nog risk för nattfrost igen. I natt hade vi nästan -3º som kallast.

När det blev dags för lunch plockade jag fram en halv kycklingfilé, som blev över igår och fräste på den tillsammans med potatis, morötter och ärtor. En helt ok måltid! Sen gick jag ut på en söndagspromenad. Jag hade först tänkt gå runt Varvet, med gick ner till hamnen i stället.

I Robbjensån blommar kabbelekan
Sillgrisslan vid vägen ut till hamnen
Jag satte mig på en bänk vid Karlsöbokningens kontor och solade ett tag
Någon typ av tynne, som vi på Gotland kallar slån och annat med vassa taggar.
Vad spelar det för roll att det är kyligt och att de snöade igår, naturen kämpar på som vanligt i alla fall och nu står syrenerna i knopp.

Trevlig fortsättning på söndagen!

16 reaktioner till “I dag har jag…..

 1. Fina bilder från din promenad. Har besökt Gotland för ca 35 år sedan och då åkte jag över till Stora Karlsö.
  Inga pelargoner får komma ut förrän nattfrosten är slut. Det var -3 inatt och jag såg att löjtnantshjärtat slokar hoppas det blir fint igen.
  Kramar

  1. Stora Karlsö är fint. Jag har varit där mycket och jobbade på restaurangen en sommar när jag var 19 år.
   Vi får hoppas att värmen snart kommer. Kram

 2. Så fint du har det och i bygden runt!
  Jag har också kyligt med lite förgyllande sol. Värmen kommer väl.
  Kram, Gerd

  1. Jag satt ute och fikade och löste ett korsord. Varm och god på framsidan, men isande kall på ryggen som var i skugggan, så till slut fick jag gå in. Kram

 3. Idag har våra pelargonior fått komma ut i solen, men de får allt sova inne inatt också. Det är fortfarande risk för nattfrost. Ja, trots det kylslagna vädret kämpar blommorna på ute i naturen. Om det nu var ovanligt lite vitsippor i år, så blommar häggen desto mer! Överallt blommar små och stora träd översållade med häggens vita blommor!
  Skön promenad du gick ut på och vackra vyer. Vi har också gått en promenad idag och blev bjudna på fika! 🙂
  Nu är frågan om vi ska tända grillen eller inte inför dagens middag!? Hursomhelst så blir det att inta middagen inne!
  Önskar dig en trevlig söndagskväll och en fin start på veckan!
  Kram Gunilla

  1. Det är likadant här häggen och häggmispeln är helt fantastisk i år.
   Tack Gunilla, jag hoppas att du också får en fin vecka!
   Kram

 4. Fina bilder du ger oss på bloggen! Vad duktig du är som tar dej ut i kylan! Vi har inte minusgrader på nätterna men det är så förtvivlat kallt och blåsigt här på dagarna.
  Vet inte om jag helgar vilodagen, kanske, börjat sticka på vantar till en som fyller år i juni, vill vara ute i god tid! Födelsedagstjejen heter Runa och vanten, som Solveig Larsson komponerat, heter också Runa, lite roligt.
  Kram och ha en fortsatt fin söndag!
  Inger

 5. Helgat vilodagen har jag inte gjort; jag har varit ute och försökt räfsa ihop alla björkhängen, som täcker både rabatter och gräsmattor. Höll på ett par timmar, men så kom det en regnskur och det var nog bra för min rygg att vara tvungen att sluta!
  Å andra sidan gjorde jag ingen nytta igår, då var det födelsedagskalas hos mellandottern…
  Det låter som du haft en skön dag och hunnit sitta lite med näsan i solen!
  Kram från mig, Monica

  1. Här har det varit solsken hela dagen, men kallt , kallt. Man får klä på sig ordenligt. Jag hade t o m handskar i dag.
   Kram

 6. Sillgrisslan ser nästan ut som en staty. Det är kallt här med och jag satte in paprikaplantorna i förrådet, för de såg lite taskiga ut. De gillar kanske inte blåsten heller. Kram

  1. Visst är sillgrisslan fin. Det är en man här i trakten som gjorde den för rätt många år sedan och den har blivit en signatur för Klintehamn.
   Kram

Kommentarer är stängda.