April våt, maj kall, fyller bondens lada all…

…säger ett gammalt ordspråk, men vad som händer när april är ovanligt varm och det är kallt och snöigt i maj? Det är det ingen som talar om.

Nu har vi ju bara kommit ett par dagar in i maj, så det är nog i tidigaste laget att spekulera om vad vi har att vänta av årets vårmånad, men morgonens överraskning var inte speciellt angenäm.

 

När jag steg upp ur sängen i morse och gläntade på persiennen och tittade ut utan glasögonen på, blev jag helt paff; Va! Har schersminen slagit ut? Nej häcken var vit av snö! Nu vid halvelva-tiden är det mesta av snön borta, men det lär finnas risk för att det blir mer av den varan senare i dag.

Nu ska jag ta en vända med dammtrasan och dammsugaren, för det blev ingen fredagsstädning igår. Jag struntade i det och gick ut på en lång promenad i stället och med tanke på dagens väder visar det sig ju vara ett klokt beslut.

Trevlig lördag!

20 reaktioner till “April våt, maj kall, fyller bondens lada all…

 1. Ja det är konstigt väder. Inte kul med snö nu efter det fina april vädret. Det var lite snö på gräset men sedan regnade det. Bara +3 så det blir vinterdress när vi skall gå ut.
  Ha en skön inne dag.

 2. Aprilvädret verkar komma i maj i stället detta år. Vi fick en hagelskur i går och visst är det rejält mycket svalare. Snön har vi dock sluppit vilket jag är tacksam för!

  Kram och ha en härlig lördag!

 3. Först och främst – vad jag gillar bilden på ”din Åke” där i vitsippeskogen! I år var det inte alls så mycket vitsippor här som det brukar! Oroväckande eller inte?
  Ja, vilket konstigt väder. Att det är kallt bryr jag mig inte om! Det är bara att klä på sig! Men naturen och de små och viktiga insekterna. Hur klarar de sig? Skriver bland annat om det på bloggen idag. Hursomhelst så kommer det ju att vända. Värme kommer tillbaka!
  Läste ditt föregående inlägg också och visst är det fantastiskt att det finns spår än idag ifrån 1000 år tillbaka i tiden! Du gjorde rätt i att klä dig efter väder och gå ut!
  Kram Gunilla

  1. Tack Gunilla! Det känns gott att se honom där i vitsippsskogen.
   Ja nog är det ett konstigt väder. Jag har kalendrar över 30 år tillbaka i tiden och har varit och kollat och inte en enda gång har jag rapporterat kyla och snö den 4 maj.
   Kram

 4. Nä, fy för snö i maj! Men det bra är ju, att man vet att den snabbt smälter bort. Någon snö har vi inte fått här nere, men varmt är det inte, c:a 10-12 grader. Och sol. Nu ska vi på födelsedagslunch hos mellandottern ,så får vi se om vi orkar göra något i trädgården när vi kommer hem…
  Ha en fin dag, kram, Monica

  1. Man får väl vara glad över nederbörden. Grannen Rut som har koll på det mesta säger att det kom 10 värdefulla mm.
   Kram

 5. Jösses! Ligger snön kvar, det var det värsta. Här snöade det också igår. Men den snön hann inte mer än träffa marken innan den försvann.

  Kram

 6. Här har den mesta snön från igår gått bort igen.
  Men visst var det en väldigt onödig kyla som kom.
  Kram/Kicki

 7. Jo snön kom här med… kanske mågondag tidigare som du såg, – grader på nätterna och bara något fjun dansade förbi idag. På någotvis vart det snyggt ute som hos dig. Nu vill man väl inte ha snö på sina utemöbler liksom… en fortsatt trevlig helg / Kram

 8. Oj, vad alla runt omkring fått mycket snö, här är bara kallt!
  Varken städat igår eller idag, igår begravning och idag blev det en härlig utflykt längs Rastälven med diverse stopp på olika attraktioner.
  Ha en trevlig helg!
  Kram Inger

 9. Här ligger snön fortfarande kvar och än har jag bara varit ut för att ge fåglarna mat. Ska väl gå ut på eftermiddagen om det blir lite bättre. Vinterkläder blir det i så fall för det är bara två grader varmt

Kommentarer är stängda.