Skogspromenad

Man kan ju faktiskt inte sitta inne och häcka bara för att det är lite kallt och blåsigt, så efter lunch tog jag på vinterjackan och gick ut på en promenad. Jag höll mig i skogen och där var det riktigt skönt. Målet var Rannarve skeppssättning, för det är ett bra tag sedan jag var där nu.

Slånet, eller tynne som vi säger på Gotland, blommar överallt nu

Jag kan inte låta bli att fundera över hur de här människorna levde då någon gång ca 1000 före Kristus. Tänk vilket slit det måste ha varit för dem att bygga de här skeppssättningarna. Gravröset, som ligger ungefär 300 m från skeppssättningarna, är knappt tre meter högt och 21 meter i diameter. Den största skeppssättningen består av fyra stycken skepp i rad och den är totalt 32 meter lång och ligger i nord-sydlig riktning.

Jag funderade på att vända och gå tillbaka samma väg jag kommit, för förra gången jag försökt gena genom skogen fram till Rannarvegårdarna var det ganska svårframkomligt, men stigen såg så bra ut och det var inga problem alls att ta sig fram där. Det verkar som om sorkar kör moped där, för jag såg spår av dem och längs hela stigen var alla småträd nedhuggna. När jag kom fram till farbar väg igen blev det lite kylslaget där vinden låg på, men det var inte så stor bit innan jag kom in i lä i skogen i Vallekvior.

Hemma igen

Trevlig eftermiddag!

17 reaktioner till “Skogspromenad

 1. Vi tog också en härlig promenix idag, varm jacka halsduk och handskar så var det perfekt! Och precis som hos dig så blommar slånet som vita väggar, fantastiskt vackert.
  Helg på dig och en stor kläm !

 2. Vilken fin promenad du fick, trots att vädret inte var det bästa. Här har det både blåst och regnat i omgångar idag, så det har inte blivit någon promenad. Och nu kommer jag just från frissan, och vill ju att håret ska vara fint i morgon när vi ska på kalas, så nu blir jag hemma.
  Ha en fin fredagskväll, kram, Monica

  1. Här har det varit soligt hela dagen faktiskt. Vi slapp snön och det får man vara glad över. Klart du måste vara rädd om frisyren så den håller sig tills i morgon.
   Ha en kväll du också!
   Själv ska jag se på Let´s Dance. Kram

 3. Så skönt att komma ut på en promenad även om det förvisso är lite kyligare i dag. När man väl kommer ut och så länge man är rätt klädd brukar det vara väldigt skönt ändå. Visst är gamla byggnadsverk och annat imponerande och man undrar verkligen hur de klarade av det.

  Kram och god kväll!

  1. Det var riktigt skönt att komma ut ett tag. Igår fegade jag och höll mig inne och då mår jag inte bra.
   Kram

 4. Idag började vi med en promenad efter förmiddagskaffet, annars blir det inte av. Det var ruggigt kallt ute när jag skulle plantera om några blommor så det blev inget längre utearbete idag. Björn klippte gräs ett slag.
  Ha en skön fredagkväll!

  1. Jag brukar också gå ut på förmiddagarna, men i dag blev det efter lunch och det var riktigt skönt i skogen.
   Kram

 5. Jag är tacksam över att jag inte köpt pelargoner än och planterat i mina urnor och blomlådor. Det låg snö kvar på taken och på gräsmattan när jag vaknade i morse. Förra året frös mina pelargoner så jag har lärt mig. De kom sig visserligen något så när, men det blev aldrig desamma.
  Jag har också varit ute och promenerat idag med olle, täckjacka och termobyxor. Men det blev lite för svettigt, haha. Önskar dig en skön helg!
  Kram från Ingrid

  1. Det är svårt att klä sig nu. Jag funderade på att ta en mössa på mig, men är glad att jag lät blir och inte tog jag några termobyxor heller. 😉
   Kram

 6. Fina bilder från din promenad. De var duktiga på att bygga förr och utan verktyg.
  Idag blev det varma byxor, jacka och vantar på hundpromenaderna.
  Ha en skön kväll framför TVn

  1. Ja man få klä sig efter väderleken, men nog är det svårt just den här tiden.
   Tack, jag ser på Let´s dance och utnyttjar reklampauserna till lite surfande.
   Kram

 7. Jag saknar värmen. Men eftersom jag har haft mycket att göra inomhus har det inte gjort så mycket att jag inte kommit ut på promenader.
  Mopedkörande sorkar finns det här också, liksom sorkar på de där motordrivna sparkcyklarna vars namn jag just nu glömt. De kör som vettvillingar.
  Igår blev jag hotad av en liten sork, kanske 10 år eller så. Gående, klädd i slängkappa och möjligen påverkad av något. Han slog omkring sig och mig hotade han med att han skulle döda mig. Men jag kontrade med att säga att han inte var större än att jag skulle kunna vända upp och ner på honom, lägga honom över knät och ge honom en omgång stryk. Det hade jag förvisso klarat av om han gått till angrepp. Men troligtvis hade jag blivit så arg att jag slagit ner honom med knytnäven. Man ska inte bråka med en arg Kraka med förebild i vikingatid. 🙂

  Kram

  1. Ha! Den ungen visste inte vem han gav sig på.
   Det gäller verkligen att vara uppmärksam när man går på cykel/gångbana. Om Cyklisterna använder ringklockan gör de det precis när de är jämsides med en. Man hoppar högt!
   Ha en fin dag! Kram

Kommentarer är stängda.