Trädgårdsjobb

Så är det en ny vecka igen, men den här måndagen är det nog många som tar kompledigt, eftersom det är Valborgsmässoafton i morgon.

Jag började dagen med ett pass vid vid datorn, för jag hade ju det där protokollet från årsstämman som skulle skrivas och nu är det färdigt och jag har lämnat det för justering. När jag var klar med det lämnade jag in några annonser till helagotland.se för SPF:s räkning.

Ormöga

Det är soligt i dag, men inte speciellt varmt. När jag daterat färdigt gick jag ut och fixade i rabatterna och då fick jag se vaktmästaren och bad honom om hjälp med den döda cotoneastern och det ordnade han omgående. Han bara tog tag i stammen och drog upp det med rot och allt. Nu får en pensékruka stå där tills vidare, så får vi se om jag sätter något annat där senare eller helt enkelt låter det vara som det är. Någon timme senare kom äldste sonen, beväpnad med yxa, för att hjälpa mig med trädet, som ju redan var borta, så det blev en liten pratstund i stället.

Mina pelargonior börjar bli väldigt stora, så i dag har jag planterat dem i större krukor och hoppas att de ska klara att stå ute om jag skyddar dem för sol och kyla med växtduk.

Gräsmattorna är i behov av klippning, men på baksidan nänns jag inte, för det blommar så vackert där. Framsidan ska jag ge mig på i eftermiddag när solen kommer dit. Där finns det just ingenting att spara på.

 

Trevlig måndag!

17 reaktioner till “Trädgårdsjobb

 1. Så flitig du har varit i dag! Själv funderar jag på att gå ut och klippa gräset.

  Kram och ha en härlig kväll!

  1. Jag har klippt både på framsidan och baksidan, men jag har sparat de områden där det var mest blommor. Kram

 2. Det var ju skönt att vaktmästaren kunde hjälpa dig med den döda cotoneastern!
  Så fick du en pratstund med sonen på köpet!
  Här behöver vi inte klippa några gräsmattor, det är snustorrt och det enda som växer i gräsmattan är ogräs… Du har ju små söta blommor i din!
  Men lite trädgårdsarbete blir det varje dag ändå, det är bra för både en själv och trädgården!
  Ha det så bra, kram, Monica

 3. Igår var jag vid stugan större delen av dagen och trädgårdsjobbade. Men idag hade jag bara 2 grader när jag gick upp och det har varit minusgrader i natt. Det fick bli en inomhusdag istället med studier och lite hemmapyssel. Var och hämtade ett paket, Guldkannan jag beställt hade kommit. Nu har jag precis varit och hämtat hem Kingston. Visst har jag saknat honom, men det är nog inget mot vad Lucas gjort. Han visste ju inget om var Kingston tagit vägen. Han har blivit allt mer ledsen för var dag som gått sedan han kom hem i onsdags kväll. Det blev stor glädje när de fick träffas igen.

  Funderar på om jag ska sätta mig på balkongen med mina böcker. Nu har det nog värmts upp. På förmiddagen var det 13 grader och omöjligt att sitta där. I alla fall utan ytterkläder. Då har jag ändå en inglasad balkong.

  Ha en bra kväll!
  Kram

  1. Så roligt för Lucas att Kingston är hemma igen.
   Jag hade tydligen tur med mina dagar i Stockholm om man tänker på temperaturen du haft i dag. Det har inte varit så varmt här heller, men på förmiddagen var det riktigt behagligt på min terrass.
   Kram

 4. Nu är det en härlig tid. Vi fick 6 mm regn natten mellan lördag o söndag. Nu är björkarna gröna och de flesta buskarna har fått blad.
  Kram

  1. Här är det också grönt och fint, men något regn har vi inte sett till. Vi längtar verkligen efter ett stilla fint vårregn. Kram

 5. Så fint du har det nu med grönska och blommor. Men snart hinner vi ikapp

 6. Vilken härlig blomsterfägring i din gräsmatta … förstår om du väntar med att klippa där.
  Så bra att du fick hjälp med det lilla trädet.
  Underbar header … vilken härlig matta med vitsippor!
  Önskar dig en trevlig dag … och en fin helg!
  Kram

 7. Alltid när jag läser din blogg så förundras jag över hur olika det är. Du har vackra blommor och gräs som behöver klippas och här ligger isen kvar på sjön och lite snö här och där. Hörde att det till och med skulle bli snö imorgon så kanske är det tur att jag har kvar vinterdäcken på bilen. jag krattar för fullt och faktiskt så har några vitsippor slagit ut

Kommentarer är stängda.