Stockholm 25-27 april

Nu är jag hemma igen efter några härliga dagar i Stockholm och här kommer att kort referat av vad jag har gjort och sett.

Torsdag den 25 april
Jag hade tur, för när vi var i Lokalen och dukade i onsdags fick jag veta att en tjej härifrån Odvalds också skulle med båten på torsdagsmorgonen, så jag fick åka med henne till Visby. Helt perfekt!

Kerstin och Hassine mötte mig på Cityterminalen och sedan gick vi direkt till Kungsträdgården där det var precis så vackert som jag tänkt mig. Vi gick där länge och tittade och sedan var vi och åt på en av restaurangerna som ligger där, innan vi tog tunnelbana och buss hem till Lidingö.

Kerstin

På kvällen satt vi och såg på tv och jag, som hade varit tidigt uppe, somnade så fort jag la huvudet på kudden.

Fredagen 26 april
I dag var målet Nationalmuseet och där tillbringade vi i stort sett hela dagen. Museet är nyrenoverat och väldigt vackert och jag känner att jag nog måste tillbaka dit, för vi hann inte se allting och man kan inte ta in och smälta så mycket på en gång.

 

Det var mycket att titta på på vägen till museet också. Det blåste lite, men solen bröt igenom molnen och fram på dagen blev det riktigt fint väder.

 

Vi åt lunch i museets restaurang och sedan fortsatte vi att gå runt och titta på konstverken, tills vi inte orkade längre och åkte hem till Lidingö igen.

Lördagen 27 april

På lördagsförmiddagen körde Hasssine ut till Skärholmen för att jag skulle få se deras stora grönsakstorg, men enligt Kerstin såg det inte ut som det brukar, för man hade satt ett blått plasttak över torgplatsen, men det var roligt att ha varit där i alla fall. Det var så mycket utlänningar överallt, så man kunde tro att man befann sig i ett annat land och inte i Sverige.

Efter Skärholmen åkte vi till Ikea där vi gick runt och tittade, men några större inköp blev det inte och inspirationen som jag vänta mig få uteblev. Jag gjorde av med totalt 107:-.

På eftermiddagen var vi på Fotografiska där vi fick en specialvisning av Margitha Ingwall, deras kommunikationschef.

 

Efter en rundvandring på de olika utställningarna blev vi bjudna på kaffe i restaurangen och där fick vi även hälsa på Paul Svensson, känd teve-kock.

När det var dags att åka tillbaka till Lidingö fick vi vänta ganska länge vid Ropsten, så det blev ett foto på deras vackra planteringar också.

Så blev det söndagsmorgon och dags att ta sig hem till ön igen. Det tar ju nästan en hel dag! Vi åkte från Lidingö strax före nio och jag klev in här i lägenheten när klockan var 16.20.

Det har varit en väldigt givande helg och jag har blivit så väl omhändertagen av syster och svåger. Varmt tack till er!

Ha en fin fortsättning på söndagskvällen!

18 reaktioner till “Stockholm 25-27 april

 1. Ni var verkligen aktiva i Stockholm! Så mycket ni hann med på några få dagar! Nu behöver du väl nästan lite semester efter semestern – så brukar det kännas när man varit borta. De blommande körsbärsträden i Kungsträdgården ser man ju då och då emellan programmen i TV, men dina bilder är mycket vackrare!
  Paul Svensson ser vår yngsta dotter ibland; han bor på samma väg som dem på Älgö.
  Roligt att du är tillbaka i bloggandet igen!
  Kramar, Monica

 2. Välkommen hem! Har saknat dig och dina blogginlägg.
  Ja, det är vackert i Kungsträdgården. Jag hann med en mycket snabb snabbtitt i fredags. På väg hem från en föreläsning på ABF tog jag vägen förbi där. Skulle ju egentligen åt andra hållet, men med blå linjen, så jag åkte till Kungsträdgården, gick upp och tittade på körsbärsträden, gick ner i T-banan och åkte hem igen. Skulle jobba på natten och behövde hem.
  Nationalmuseum är verkligen fint! Har varit där ett par gånger efter renoveringen. Men dit behöver man gå många gånger.
  Fotografiska har så många fina utställningar. Men jag missar de flesta på grund av tidsbrist.
  Önskar dig en bra måndag och en fin vecka. Här är så kallt igen, har varit minus i natt och bara 2 grader när jag gick upp.
  Kram

  1. Kul att du också fick se den vackra blomningen. Det var första gången för mig, så jag är verkligen imponerad av prakten.
   Det är härligt att gå på museer och jag vill tillbaka, både till Nationalmuseet och Fotografiska. Vi slapp frost i natt, men det är ingen värme. Bara 10º just nu. Kram
   Kram

 3. Nu ser jag att du haft en väldigt givande helg på alla sätt och vis! Underbara bilder från huvudstaden och trevlig läsning.
  Välkommen hem till vardagen igen!
  Kram

 4. Du har haft en intensiv helg, förstår jag. Så vackra körsbärsträden är. Det ser nästan lite exotiskt ut. Nu har du många minnen att smälta. Kram

 5. Vilken fin resa du måste haft. Dina foton inspirerade mig och jag hade gärna följt med till några av de platserna. När jag tänker på japanska körsbärsträd tänker jag alltid först på Kungsträdgården.
  Kram Bosse

  1. Vi har ju ett och annat här också. Jag har till och med ett på Stenstugu, men det är ju mängden som gör det så tjusigt. Kram

 6. Tur att du är duktig på att promenera, jag skulle aldrig klara det. Hårda golv och/eller asfalt tar knäcken på mig ganska snart.
  Så otroligt vackert med de blommande träden.
  Så mycket du hunnit med.
  Stockholm är verkligen en turiststad, det är ju såå mkt folk överallt.
  Kram/Kicki

 7. Vilka härliga dagar du har haft i huvudstaden och så vackra bilder! Så smidigt att du fick lift till Visby.,

  Kram och ha en bra start på den nya veckan.

 8. Vilken härlig helg i Stockholm. Kungsträdgården är verkligen vacker när körsbärsträden blommar! En trevlig kulturhelg, som inspirerar. Det är länge sen jag var i Stockholm. Kramar

  1. Det var i sista momangen, för syrra rapporterade i dag att nu är den vackra blomningen över för i år. Kram

Kommentarer är stängda.