Sommarkänning

I dag är det en riktig sommardag och det känns nästan lite surt att jag ska till Kupan och jobba i eftermiddag, men det blir säkert fler fina dagar för det ser ut som om det inte är något regn på väg i alla fall. Det kan möjligen dra in något regnväder fram mot helgen.

Det är lite oroväckande
att det är så torrt och i nyhetssändningarna rapporterar man om skogsbränder både här på Gotland och på fastlandet. Det är bara att hoppas att den här sommaren inte blir en repris på den förra.

 

Det kan väl tyckas vara lite konstigt att lägga ut en bild på ett dött träd (cotoneastern till vänster), men jag fattar inte varför den inte klarade vintern? Jag trodde att de var hur tåliga som helst! Jag var ute igår och försökte gräva bort den, men var inte stark nog, så jag måste nog be om hjälp av någon karl med stora muskler eller någon annan typ av redskap än spaden som jag försökte med.

Ha en fin tisdag!

26 reaktioner till “Sommarkänning

 1. Så tråkigt att trädet inte klarade av vintern. Här regnade det en del i mars men april har varit en väldigt torr månad och det märks.

  Kram och ha en bra tisdag!

 2. Även här är det soligt och varmt, men det blåser jättemycket! Och är snustorrt överallt. Vi vill ha regn!
  Vi hade en coteneaster, men den blev allt risigare, så vi grävde bort den.
  Ha det så bra, kram, Monica

  1. Ja, nu behövs det regn. Hoppas att det kommer lite snart. Gödningen som jag sådde ut i mars ligger där fortfarande.
   Kram

 3. Tråkigt när ett träd dör för det tar lite tid innan ett nytt har växt upp. Vi har haft rejäl blåst idag och +20 men det behöver regna i flera dagar. Vill inte ha en sommar som 2018.
  Kramar

  1. Nej jag håller helt med dig. Jag gillar sol och värme, men vi måste ju få lite regn också. Här har vi bevattningsförbud sedan den 1 april. Kram

   1. Tycker det är så hemskt med skogsbrändernaskogsbränderna. Vi måste få lite regn. Vi har eldningsförbud och skall vara sparsamma med vattnet.
    Nu skall jag på utbildning SPF s hemsida och träffa Barbro.
    Ha en skön dag.

 4. Trist med ett träd som har dött men du får ha hjälp med att få bort det.
  Vi får väl se vad det blir för sommar. Här har varit stekhett men det ska bli mulet i morgon, så vem vet.
  Kram, Gerd

 5. Nej nu har det varit många nyheter om skogsbränder igen. Det känns inte bra! Därför hoppas man nästan på att det ska komma ett riktigt häftigt regnväder, och inte bara för att släcka eldar, utan också för att fylla på ”förråden”.

 6. Visst har vi haft ett fantastiskt väder … men nu behöver vi verkligen regn! Skrämmande torrt redan! Så tråkigt med det lilla trädet – hoppas du får hjälp att ta bort det, så du kan plantera något nytt …
  Önskar dig en fin dag!
  Kram

 7. Vi har också haft en väldigt solig och varm påsk. Det har lovats lite regn till helgen och det hoppas jag på, för det är knastertorrt i trädgården. Kram

 8. Allt är relativt… Jag tycker det är så förfärligt kallt eter en vecka med ända upp till 30 grader vissa av dagarna. Men visst ser man att våren är på väg.
  Ska på kyrkorådssammanträde ikväll. OM det inte blir alltför sent tar jag kanske en tur förbi stugan för att kolla till växtligheten. Annars är planen att åka dit imorgon efter att jag varit hos tandläkaren. Behöver koma igång nu med att göra vårfint.
  Kram

Kommentarer är stängda.