Annandag Påsk – Kajpsoppa

Det är en solig, varm och skön annandag och jag tog mig en promenad på förmiddagen, men den blev inte riktigt lika lång som jag tänkt mig, för jag hittade kajpar i en skogsdunge.

I år stämmer verkligen forsythiornas blomning väl överens med helgen. Överallt lyser de påskgula buskarna och de blommar väldigt rikligt tycker jag.

Jag har inte plockat kajpar förut i vår, så de här kunde jag inte stå emot. Jag plockade en näve och sen kortade jag av min promenad lite och gick till Konsum och tog en påse att lägga dem i och så köpte jag en bit ost, för jag tog den sista skivan i morse. Nu har jag kokat och ätit kajpsoppa för första gången i år och det smakade precis lika bra som det ska göra.

I gräsmattan blommar allt möjligt nu; violer, bellis, rödplister och massor av penséer, som måste vara frösådd från förra årets krukor. Det är väl märkligt med tanke på den torra sommaren, att några små frön kunnat gro och övervintra. Nu blir det svårt att bestämma sig för om man ska klippa gräset eller låtsas att det är en äng.

Ha en fin Annandag Påsk!

14 reaktioner till “Annandag Påsk – Kajpsoppa

 1. Blomningen har verkligen exploderat under den gångna veckan. I måndags var körsbärsträdet i knopp men nu är det helt utslaget här. Till och med gräset har vuxit lite men än är det inte akut.

  Kram och ha en fin annandag!

 2. Forsythian är verkligen påskgul och fin. Vi hade en sådan förut, men var tvungna att ta bort den när vi vi byggde ut soptunneplatsen. Men det finns många runt omkring i trädgårdarna!
  Så trevligt att du hittade kajp; det får mig att tänka på att jag ska gå och plocka nässlor nu snart, det är ju Valborg nästa vecka! Det är mycket nu på våren!
  Samma fina väder här idag, har just kommit in efter en långpromenad med min syster.
  Ha det fortsatt skönt i vårsolen!
  Kramar, Monica

  1. Vi har ett par buskar på Stenstugu, men de skulle behövas ansas lite. Visst är det mycket nu på våren och man vill ju försöka njuta av allt det fina. Kram

 3. Härligt nu med en blomsterprakt som riktigt exploderat!
  Tyvärr finns ingen kajp här, men det ser gott ut!
  Ha en fin fortsättning på dagen!
  Kram

 4. Så gott det låter med kajpsoppa! Och ditt bildspel från igår var så fint – en detalj var lampan, mina föräldrar hade precis en sån!

 5. Allt har exlpderat under påsken. På dagens promenad fanns blommande buskar och träd i alla trädgårdar.
  Ha en trevlig vecka.

Kommentarer är stängda.