Påskafton

Det är en skön påskafton med ett lite blekt solsken, men det är faktiskt varmare än det var igår. Vi har nästan 15º i skuggan just nu.

Jag var tvungen att ta en vända till Konsum i dag också, för jag hade missat att köpa kaffe och i morse tog jag de sista skedarna. Till vardags använder jag snabbkaffe och det var det som var slut. Vanligt kaffe har jag gott om, så jag var inte helt strandsatt.

Redan på långt håll  kunde jag se att Klintehamn fått ett påskris i år också. Det är jättefint och följer årets trend, att inte ha fjädrar i riset utan någon typ av färgade bomullstussar. Det var roligt att se att det i alla fall finns en officiell påskprydnad i samhället. Förr brukade det vara ett ris på parkeringsplatsen på Donnersgatan också, men sedan ICA stängde har det inte varit något där.

I dag träffas vi på Stenstugu fram mot kvällen och jag ska ha med inlagd sill och garnerade ägg.  Jag brukar göra ägghalvor med majonäs och räkor, kaviar och så ansjovisägg.  Till de sistnämnda tar man ut äggulorna och blandar dem med en klick smör och ansjovisfiléer. Hur många beror på hur stark man vill ha röran. När man är nöjd med den, fyller man i smeten på äggulans plats och dekorerar med något lämpligt. Det brukar nästan vara den populäraste ägghalvan.

Lax av olika sorter hör också till och i år föll de på Bosses lott. Eva, som ju är den som drar tyngsta lasset, skulle göra någon typ av paj, om hon nu kan nöja sig med det. Jag misstänker att det dyker upp en hel del överraskningar på påskbordet. Det brukar bli mycket mat! Desserten står Krister för som vanligt.

Ha en riktigt fin påskafton!

16 reaktioner till “Påskafton

 1. Kan tänka mig att ni inte behöver gå hungriga från bordet! Smart att dela upp så att alla bidrar med något även om värdparet så klart drar det tyngsta lasset. Men all hjälp underlättar och dessutom tycker jag det är spännande när någon annan bidrar.

  Kram och Glad Påsk!

 2. Vi ska visserligen äta lax idag, men bara som en vanlig middag med sallad till.
  Inget påskfirande alls här iår.
  Ha det så trevligt till kvällen!
  Kram/Kicki

 3. Här firar vi helt själva med lax och romsås från Lillängshamnens fiskrökeri. Barn och barnbarn är pä vift. Goda vännen Rune kommer i morgon och då blir det hin och lite småplock.
  Ha en riktigt fin påskafton med de dina! 😊 🐓🐣

 4. Ett vackert påskris. Här blev det grillat som Minton också fick smaka. Vädret har varit underbart med 20 grader i skuggan.
  Ha en skön fortsättning på helgen
  Kram

 5. Så trevligt när alla bidrar med något till påskaftonsbuffén! Så gör vi alltid till jul, men påsken brukar jag stå för. Dock bakade äldsta dotterdottern en fantastisk tårta till kaffet efteråt! Nu har alla gått hem och jag är trött! Men glad!
  Det kommer ett inlägg när jag fått in lite bilder från de andra…
  Det är mycket som är likt ert påskbord!
  Kram från mig, Monica

 6. Så gott med påskmat! Jag bjöd på påsklunch för våra nära och kära idag. Eftermiddagsfika tillika efterrätt intog vi på uteplatsen.
  Vi har haft väldigt varmt några dagar och t.o.m. plusgrader på nätterna! Skönt!
  Kram och ha en fortsatt fin påskhelg! Inger

  1. Det har varit en skön dag här också, men ändå lite svala vindar. Ha en fin fortsättning på helgen du också! Kram

Kommentarer är stängda.