Skärtorsdag

Det är en riktigt härlig skärtorsdag och även om det är en vanlig arbetsdag, så är det nog många som inte arbetar riktigt full dag. Det var lite kylslaget i morse, men nu är det väldigt skönt ute.

Jag skulle gå till Suderviljan och köpa lite blommor i förmiddags och på vägen träffade jag på två grannar, som jag slog följe med och när vi kom tillbaka bjöd en av dem på förmiddagskaffe med nybakade, ännu lite varma bullar. Det är väl inte dåligt av en 92-åring att stiga upp tidigt på morgonen och baka bullar, plus en rulltårta som hon fått en beställning på. Där ligger man i lä!

Efter kaffet var det egentligen dags för lunch, men aptiten var inte speciellt stor, så jag tog promenad till dammen i stället, för man måste ju passa på att vara ute när det bjuds på fint väder.

 

Nu ska jag gå ut och sätta mig och läsa en stund. Jag fick låna en ny bok av en av grannarna. Det är bok av Camilla Davidsson och hon brukar skriva trevliga, romantiska feelgood-romaner. Den här heter Liten tvåa med potential.

Två nya påskkort ramlade in på dörrmattan för en stund sedan. Tack Krister o Thomas och tack Lillemor och Peter!

Ha en fin skärtorsdag!

17 reaktioner till “Skärtorsdag

 1. Den har jag läst och den var bra! Trevligt med påskhälsningar men här har bara trillat in två men jag klagar inte. Inte på vädret heller för just nu är det 17 grader ut och en härlig vårvärme.

  Trevlig skärtorsdag!

  Kram

 2. Med nutida språkbruk så kallas skärtorsdagen för en rosa dag, till skillnad mot långfredagen som är helröd!!!
  Hoppas att du får en uthärdlig långfredag !
  Stor kläm 😍

  1. Vädret ser lovande ut inför morgondagen och fram mot kvällen har jag bjudit Carina och Bosse på middag, så det blir nog en fin dag. Kram

 3. Jättefint väder här idag också, men nu ikväll när vi körde hem från en middag som yngsta dottern bjöd på, så kändes det riktigt kyligt.
  Så trevligt med oväntat kafferep och två nya påskkort! Till 92 har både du och jag ett tag, undras om jag orkar baka då?
  Glad Påsk, ber jag att få önska dig!
  Kram, Monica

  1. Jag har också varit på bjudning i kväll och det var kallt när i åkte hem. Jag vet inte om jag vill hänga med till 92? Jo, kanske om jag fortfarande orkar stiga upp och baka…..
   Kram

 4. En härlig skärtorsdag alltså! Trevligt med grannar som bjuder på fika!
  Önskar dig en fin långfredag också!
  Kram

 5. Så trevligt det låter. Här var det gubbdag igår. Alla pimplar på sjön nu och sitter och njuter av solen eller sitter på trappan och tittar på fåglar och andra djur som är alldeles galna nu. Vi eldar brasa och lagar mat men inga blåkärring syns till så jag får väl vara sådan själv då. Glad Påsk på dig

 6. Torsdagen var fin här i mitten av Svedala idag fredag mulnar det på… Glad Påsk på dig Ingrid! Kram

 7. Ha en fortsatt trevlig påskhelg!
  Den boken har jag lyssnat på och tycker det var en trevlig bok.
  Här i Amsterdam är vädret fint. Cirka 22 grader på dagarna.
  Kram

  1. Har suttit ute och läst slut boken nu på förmiddagen. Visst var den trevlig!
   Så härligt det låter med 22 grader. Ha det riktigt gott! Kram

Kommentarer är stängda.