Promenad inte bara….

…för motionens skull, utan också för att göra nytta och spara in lite pengar för vår SPF-förening har jag gjort i dag.
Jag varit i tjänst som brevduva på förmiddagen och gått runt i samhället med inbjudningar till eventuella blivande SPF:are. Vi får listor från förbundet på sådana i våra postnummerområden som fyller 65 och 67 år under året. Så kallade prospects och med dem som underlag ska vi försöka föryngra föreningen. Det är inte lätt, för folk som är i de åldrarna är ännu väldigt aktiva och ser sig i många fall inte alls som pensionärer, men vi skulle göra ett försök med 67-åringarna i alla fall. Vi får se om vi får något gensvar? Själv gick jag i pension när jag var 62 år och jag gick med i SPF när jag var 65, så jag har varit med i några år nu.

De flesta breven satte jag porto på och stoppade i brevlådan, men de som hade adresser, dit jag kunde ta mig till fots, gick jag runt med och det blev en ordentlig promenad, för jag var ute i nästan två timmar. Solen skiner i dag, men det blåser och är inte så varmt precis. Jag gav mig av utan att ha något på huvudet, men fick vända hem och ta på mig en mössa, för det är isande kalla vindbyar.

Ha en glad Blåmåndag!

 

 

 

13 reaktioner till “Promenad inte bara….

 1. Nytta med nöje alltså. Hoppas att din promenad generar många nya medlemmar.

  Kram och ha en fortsatt fin måndag!

 2. Det är ju nästan roligare att gå promenader om man har något ärende! Jag försöker komma ut på promenad varje dag, men ibland fattas orken… Men ett skäl att gå ut för mig, är att ta lite nya bilder; jag gillar att fota! Sen blir det ju ett blogginlägg då och då av bilderna!
  Ni verkar göra så mycket kul och intressant i er SPF-förening, så där hade jag gärna varit med! Min man är med i SPF-föreningen här, men dom är inte alls så alerta som ni!
  Ha en skön kväll, kram, Monica

  1. Jag har också som mål att komma ut varje dag, men är det kallt och blåsigt fegar jag ur. Vi har rätt mycket aktiviteter och även sommartid träffas vi minst en gång i månaden.
   Kram

 3. Vad bra att du sparar på porto. Här blev det ingen promenad idag, har blivit ordentligt förkyld. Det bröt ut i går kväll.
  Ha en skön kväll efter all frisk luft idag.

 4. Det är inte lätt att få nya medlemmar till SPF. Jag blir 68 i år och det känns som jag är yngre när jag träffar andra medlemmar i föreningen. Ni har mycket trevliga arrangemang som vi tyvärr inte har.
  Blåmåndag har inte hört sen barndomen blev så glad. Imorgon är det vittisdag om jag minns rätt.
  Kram

 5. Förmiddagen var verkligen kall här också, så jag byltade på mig när jag skulle plantera på eftermiddagen, men då blev det så varmt att jag fick ta av jackan. Fint.

  1. Det är svårt att klä sig rätt den här tiden, men snart ska det väl bli lite stadigt varmt så att man kan ha vårjacka i alla fall.

 6. Det är tråkigt att det är så kallt och blåsigt trots solen. Men det ska väl bli bättre.
  Det är väl tyvärr överhuvudtaget svårt att få folk att aktivera sig i föreningslivet. SPF i Stockholm har ju mängder med lokalgrupper. Tror de har något gemensamt program också. Men hur det ser ut med medelåldern vet jag inte. Men skulle gissa på någonstans runt 80. Så brukar det ju vara i den sortens föreningar i Stockholm. Medelåldern verkar hög även i andra föreningar som inte alls har pensionärer som målgrupp. På resor också, om det inte är riktigt strapatsfyllda vandringar eller liknande.

  Kram

 7. Bra att kunna förena nytta med nöje 🙂 Hoppas ni lyckas locka några nya medlemmar.
  Härlig ny header med magnolians knoppar!
  Ha en fin dag!
  Kram

  1. Jag hoppas att våra lockrop kan ha positiv effekt.
   Magnoliorna är vackra. Jag ska försök åka till Visby en dag och se hur det stora trädet i Botaniska trädgården ser ut nu. Kram

Kommentarer är stängda.