Nyckelfobi – Blå blommor

I natt drömde jag att jag inte kunde betala min varor när jag var på Konsum och handlade för mina nycklar var borta. Jag letade och letade på en disk bland en massa grönsaksskräp, men jag hittade dem inte. Då gick jag till banken och bad att få nya, men de hade inte tid med mig, för de höll på att sopa golvet….

Jag har lite nyckelfobi och tror att det beror på en traumatisk upplevelse i San Augustin för 25 år sedan. Vi hade en bra lägenhet där, men låset var lite knepigt och jag var rädd för att vi helt enkelt skulle bli utelåsta, så jag kontaktade servicecentret och de ordnade så att vi fick ett nytt lås. Allt var frid och fröjd! Tills vi var ute en kväll och åt tillsammans med några bekanta. På hemvägen blev jag akut kissnödig och sa som det var och satte fart före de andra mot lägenheten. När jag kom fram satte jag nyckeln i låset, låste upp och rusade in på toa.

Efter en liten stund kom de andra också och vi satt och pratade en tag innan de fortsatte till sin lägenhet. Sedan blev det läggdags, jag skulle låsa, men hittade inte nyckeln. Den var borta! Jag måste ha missat att ta vara på den efter mitt besök på toaletten. Som tur var fanns det en regel på dörren, så den drog vi för och draperiet också. Sedan tog vi med oss våra tillhörigheter in i sovrummet och låste in oss där.

Klockan tre väckte Åke mig: ”Nu är nån här utanför! ”  Vi smög upp och tittade ut genom det lilla  sovrumsfönstret och mycket riktigt, utanför vår dörr stod det en man och försökte låsa upp. Vi gick in i vardagsrummet och ställde oss på varsin sida om dörren och slet bort draperiet i förhoppningen om att mannen i ren förskräckelse skulle lämna nyckeln kvar i dörren, men inte gjorde han det. Den tog han med sig när han sprang därifrån. Åke sprang efter, men jag skrek på honom att komma tillbaka och det gjorde han. Han var relativt nyopererad och definitivt inte i kondition för några kamper med en nyckeltjuv

Det var en mycket spak Ingrid som gick till kontoret dagen efter och berättade vad som  hänt. Sen var det bara att sitta och vänta på att låssmeden skulle komma och sätta i ännu ett nytt lås. Den här gången blev det inte gratis!

Det är nog den händelsen som gör att jag helt plötsligt måste kolla att nycklarna verkligen ligger i fickan, eller i sitt fack i handväskan när jag lämnat lägenheten.  Jag kan gå ute i skogen och plötsligt isar det till längs ryggraden – NYCKLARNA! Och så måste jag kolla att de ligger där de ska.

Det blåser isande kalla vindar i dag också och i morse var det -4º igen. Jag gick ut för att kolla rabatten på baksidan, men det händer inte så mycket där, men trots kylan och torkan dyker det upp en och annan blomma. Jag tror att lökväxterna for illa av torkan, för det är väldigt dåligt med påskliljor och tulpaner. Torrt är det nu också och den gödning jag sådde den 28 mars ligger fortfarande kvar osmält, för där jag inte lyckats mylla ner den ser man de blå kulorna.

 

Trevlig söndag!

18 reaktioner till “Nyckelfobi – Blå blommor

 1. Usch ja, jag känner igen den känslan, när man plötsligt får för sig att man glömt något! Det kan gälla vad som helst och man MÅSTE genast leta fram det!
  Och såna saker blir ju alltid svårare och mera invecklade i en dröm. mer ologiska också – vad skulle du med nycklarna till för att betala på Konsum???😂
  Kallt här också, nu vill vi ha värme!
  Kram, Monica

  1. Någonstans i bakhuvudet fanns tanken, att det kanske gick att betala med kort, men nej. Det var nycklarna som gällde.
   Kram

 2. Det där med att tappa nycklarna är vi nog flera som oroar oss för. Att inte ha pengar nog för att betala i affären är en mycket pinsam upplevelse och numera försäkrar jag mig om att jag har så det räcker innan jag ställer mig i kassalön.
  Bankerna behöver minsann sopa. Rent framför sin egen farstu. 🙂

  Önskar dig en bra söndag!
  Kram

  1. Ja, du kan inte tro hur det såg ut där. Ungefär som i en ladugård med massor av boss och strö, så nog behövde de sopa.
   Kram

 3. Jag är duktig på att lägga telefon och plånbok så jag inte hittar dom. Men har lärt mej att inte fara runt och leta utan försöker göra något annat och helt plötsligt kommer jag ihåg.
  Minus i natt också vill ha värme.
  Kramar

 4. Vilken läskig dröm, men med den händelsen med den bortglömda nyckeln är den fullt förståeligt …
  Jag har också lite nyckelfobi … och då måste jag genast ha koll på var de är.
  Kalla nätter, soliga dagar med isande kall vind – börjar kännas lite långdraget – hoppas kommande vecka blir bättre. 🙂
  Kram

 5. Men en så förfärlig nyckelupplevelse! Jag har alltid dörrnyckeln i vänster ficka och bilnyckeln i höger, men det har hänt någon enstaka gång att jag lagt bilnyckeln i jackfickan i stället och då blir det nästan panik av bara det…

 6. Usch vad jobbigt det är när man drömmer såna här obehagliga drömmar. Även om det inte är skräckdrömmar direkt så brukar dom ”sätta sig i huvudet” och stämningen kännas i flera timmar efter det man vaknat. :-
  Du gjorde helt klart i att boka in en resa till Åland, finns mycket trevligt att se i skärgården där. 🙂 🙂
  KRAM/Susie

  1. Visst är det jobbigt med såna drömmar! Och hur gör man när man betalar med en nyckel? Mycket konstigt! Kram

 7. Jag har nog också lite nyckelfobi, tror jag ärvt den från mamma. Tittar en gång och tittar igen. Kanske också p g a att min man är hopplös med nycklar, lägger dem överallt och ingenstans. Igår kväll rusade han ner i källaren och hämtade nyckel han hade lämnat kvar i låser. Han håller ständig på med sitt key game, letar nycklar, men jag har faktiskt slutat deltaga i den leken, har lekt den tillräckligt. Fast fick göra ett undantag för några månader sedan då han inte hittade bilnyckeln när vi skulle åka iväg till flygplatsen, akut läge.
  Vilken hemsk upplevelse med er nyckel, fy vad läskigt.
  Ha det bra och hoppas vädret bättrar sig!

  1. Så var det på Stenstugu i början när vi var gifta. Sen fick vi bilen stulen fast det stod inne i garaget och då blev det andra rutiner.
   Kram

Kommentarer är stängda.