Hur länge ska vi behöva stå ut med det här?

På helagotland.se kan man läsa:
– Det är lite aprilväder. Räkna med ytterligare några snöbyar under dagen och fortsatt kallt. Det är temperaturer kring någon plusgrad även om det blir lite varmare i slutet av veckan. Värmen återvänder i början av nästa vecka, säger Moa Hallberg, meteorolog vid SMHI.

Det mesta av snön töar bort efterhand, men i krukor och rabatter ligger den kvar och det kommer lite påfyllning då och då. Medan jag hade en fläskpannkaka i ugnen gick jag ut i förrådet och hämtade in ett spann jord och krukor och när jag ätit satte jag igång med att skola om mina småplantor, som nog fått växa lite för länge i sina pyttesmå krukor. Nu får vi se om Lobelia, Klockranka och Blomman för dagen vill växa till sig. Jag hade satt rosenskära också, men de hade blivit så rangliga, så dem kastade jag.


Pelargoniorna växer också till sig och två av dem står i knopp, medan den tredje fortfarande bara har en stor bladmassa.

Nu är det bara vårvädret som saknas!

22 reaktioner till “Hur länge ska vi behöva stå ut med det här?

 1. Trösta dig med att det var hagelstorm i Madrid i lördags. Och minusgrader på natten.
  Kram!

 2. Hoppas att väderprognosen för Gotland gäller här nere också, för det verkar ju lovande med bättre väder i påskveckan!
  Mina små tomatplantor växer dåligt i år, jag har inte skolat om dem än; de får nog växa till sig lite mer. Ifjor sådde jag dem samma dag som i år och då skolade jag om dem den 5:e april…Men dom lever!
  Ha en fortsatt fin dag – fläskpannkaka är SÅ gott!
  Kram, Monica

  1. Visst är det gott med fläskpannkaka. Det gör jag då och då, men jag använder inte vanligt fläsk utan bacon.
   Kram

 3. Vädret är inte roligt men det är ju fantastiskt att prognosen slog in. Sonen satt här i går och kollade vädret i sin telefon och då störtade jag ut och sådde på lite gödning i mina rabatter. Jag tycker annars att det aldrig kommer någon nederbörd när jag lagt ut gödning utan då har de blå kornen legat uppe på jorden och retat mig hur länge som helst. Fast det räcker med det som kommit ner nu.
  Hittade förresten 2 dahliarötter när jag hämtade gödningen så nu la jag dem i en kruka med jord. Får se om det blir något av det.
  Kram

  1. Jag har också tittat på mina dahlierötter som står i inneförrådet. Det börjar få långa vita ålar, så det behöver minsann komma i jorden de också. Kram

 4. Lite tankeöverföring! Såg precis en hälsning ifrån dig på min blogg, då jag skulle kika in här…
  Ja, snö har vi sluppit… ännu så länge… kom några små flingor i morse, men mer blev det inte! Mina pelargonior väntar på att få ny jord… få se om jag får till det imorgon! Får väl stå i förrådet och plantera, annars fryser de nog ihjäl eller jag! 😉
  Det ser ut ändå som om dina sticklingar klarar sig bra där i fönstret och penséerna klara ju några minusgrader. Fläskpannkaka var det längesedan jag åt! Gott! Blir mest omeletter med eller utan fyllning!
  Kram Gunilla

  1. Penséerna klarar sig nog, de tål lite snö och kyla! Omelett är gott det också. Sparrisomelett med prinskorv är en favorit.
   Kram

 5. Det enda bra med det här vädret är att man inte behöver känna sig skyldig för att man inte kan göra några jobb ute ännu. Jag väntar istället på att det ska bli MINST 15 grader varmt och vindstilla! *fniss*
  KRAM/Susie

 6. Har cyklat ute i kylan i kväll. Undrar också hur länge jag vill stå ut med detta 😀 Men men, hoppet finns.
  Kram, Gerd

 7. Å, den fina lilla rödhaken kom till oss också idag! Nu väntar jag på sädesärlan och stenknäcken.
  Vi hade just ingen snö men kyligt har det varit.
  Kram Inger

 8. Det värsta är att det är så kallt och blåsigt. Jag har gått upp tidigt idag, vid 4-tiden, för att plugga inför den skoldag jag ska ha idag. Nu, vid 6-tiden, är det fortfarande minus 2 grader ute. Grått är det också. Usch!
  Hoppas det är bättre imorgon för jag planerar en del utomhusaktiviteter
  Kram

 9. Jag håller på att sätta övervintrade dahliaknölar i krukor. Alltid lika spännande att se vilka som kommer även i år.
  Rosenskäran hade du kunnat toppa om du bara sparat ett bladpar längst ner. Jag får ofta göra det när dom små plantorna skjuter i höjden.
  Jag har inte sått än, men ska göra det denna veckan.
  Kram/Kicki

  1. Njaa, den rosenskäran var det nog inget hopp för. Det var över 1 dm till det första bladparet, så de såg inte alls kloka ut.
   Kram

 10. Det är riktigt aprilväder sol och varmt sedan minus och snö. Fläskpannkaka måste jag ha imorgon det var så länge sedan och bacon finns nog i frysen. Numera sår jag ingenting det får inte plats in lägenheten. Satsar på perenner och det får bli några nya efter torkan i fjor.
  Ha en skön kväll
  Kramar från Minton och Anki

  1. Jag har varit på Kupan och fikat och när jag körde hem kom det en liten snöbysing till. Men nästa vecka är det Stilla veckan och då hoppas jag på vårväder igen. Kram

 11. Typiskt aprilväder – ja. Säkert sant.
  Vi är bara så otåliga, väntan på våren och sommaren är alltid lång.
  I dag söndag har vi +4 grader kl. 11, ska stiga till +8. Till påskhelgen kanske +15, vågar man tro det? 😀
  Kram!

  1. Jag hoppas verkligen att det blir lite varmare. Här har vi haft -4º i natt och nu är det bara +6 och det blåser isande kalla vindar. Kram

Kommentarer är stängda.