Söndag eftermiddag

Det mulnade till fram på förmiddagen, men det gjorde inte så mycket, för det har varit nästan vindstilla och solen har brutit genom molnen då och då, så efter lunch gick jag ut en sväng och det blev Varvet runt i dag också.

Längs Barkan finns det en hel del blåsippor nu
Forsythian slår ut när som helst
Olvonet är också jättefint nu

Det finns minsann blåsippor på Warfsholmen också
Jag är så tacksam så länge jag kan få komma ut och röra på mig, för det är en lisa för själen att kunna lyssna på fågelsången och se allt vackert i naturen. När jag gick på Norra Kustvägen satt det koltrastar uppe på flera takåsar och tv-master och sjöng för full hals.

Trevlig fortsättning på dagen!

20 reaktioner till “Söndag eftermiddag

 1. Ja, promenader är verkligen bra för både själen och kroppen! Och nu är det så mycket vackert att titta på och så mycket fågelsång. Varje kväll sitter det en koltrast på grannens skorsten och sjunger för full hals. Koltrastens sång är nog min favorit!
  Här är också lite disigt idag, men det har blivit en promenad i alla fall!
  Ha det gott, kram, Monica

 2. Det var riktigt varmt och skönt idag så vi satt på altanen och åt en sen lunch trots att vi bara hade fått ut några av möblerna. Så i morgon vet man ju vad man har att göra – om det inte blåser!
  KRAM/sUSIE

 3. Visst är man tacksam att man orkar gå sina rundor och vilken lycka att kunna se det vackra och höra fågelsången. Har suttit ute på verandan nu på morgonen och lyssnat på koltrasten som satt i närmaste grantoppen och sjöng så vackert.
  Ha en fin måndag!
  Kram

 4. Blåsippor så underbart. Jag fyller år 28 maj och då brukar jag kunna plocka en stor bukett men det är länge dit och nu ligger det 2 dm snö som kommit i helgen över allt. Nu har både Kinabror och jag gått i skottarstrejk och trampar ner snön istället.

  1. Vi hade en avlägsen släkting som också hade skottarstrejk. När mjölkbilen inte kunde komma in på gården för all snö, släppte han ut korna, så att de fick trampa till den. Sen gick det ett tag igen. Han ville minsann inte lägga ut några pengar på att skaffa snöskopa till traktorn.
   ”Har Gud fader lagt dit snön, får Gud fader ta bort den”, brukade han säga.

 5. Ja, våren är fantastisk! Att få följa den i ur och skur… ja helst i solsken är som du skriver ”en lisa för själen!” Nu har jag varit på min morgonpromenad och tyvärr finns här inga blåsippor längre… vet inte varför de har försvunnit, men vitsipporna är på väg. I massor! 🙂
  Kram Gunilla

  1. Jag gick förbi stället där jag såg 2 vitsippor häromdagen, igår var det alldeles fullt av dem.
   Kram

Kommentarer är stängda.