Flytt hem till Stenstugu igen

Det har varit en rätt solig lördag, men inte så behagligt som igår, för det har blåst i dag igen, men det var i alla fall så pass varmt att jag vågade mig ut i bara en vårjacka. Ingen vinterjacka i dag alltså!

I dag har jag städat förrådet under trappan, där jag har förvarat Åkes motionscykel. Den har stått där sedan han gick bort, utom några korta perioder när jag flyttat ut den i mitt sovrum i tron att jag skulle använda den och visst har jag gjort det, men mest som klädhängare. Efter ett par månader har jag tröttnat på att damma den och så har den hamnat i förrådet igen. Det är ju så himla tråkigt att sitta där och trampa!

Cykeln fick Åke i julklapp av Bosse för många år sedan och han använde den flitigt. Den stod i vardagsrummet och han satt där och cyklade varenda dag medan han såg på tv och när vi flyttade till Odvalds följde den med hit och även här stod den framför tv:n i vardagsrummet.

Nu ska den flytta hem till Stenstugu igen, för Claudio, Evas man, behöver lite extra motion och ska prova på hur det känns att sitta där och trampa.

Jag hade precis blivit färdig med städningen när Bosse ringde och frågade om jag ville ha på sommardäcken på bilen och det ville jag givetvis.

Många bilar var det på Stenstugu i dag

När Bosse var klar med min bil åkte jag på Konsum och handlade innan jag åkte hem och åt lite lunch. Jag har knaprat på en kyckling nu några dagar och i dag åt jag det sista av kyckling med ris och curry.

I eftermiddag har jag varit hos Bosse och hjälpt honom med deklarationen och nu är det bara att hålla tummarna för att jag inte har dabbat mig på något vis. Det är inte lätt med sånt här som man bara gör en gång om året.

Och så körde Bosse hem 4 säckar jord till mig!

21 reaktioner till “Flytt hem till Stenstugu igen

 1. Vilken bra dag och mycket har du fått gjort!
  Det är ju jättebra om cykeln kan komma till användning igen, i ditt förråd gör den ingen nytta. Jag hade ett s.k. gåband ett tag, men jag säger som du: Det är ju så tråkigt att gå där! Så jag sålde det…
  4 nya jordsäckar; då har du lite att pyssla med!
  Ha en fortsatt skön helg, kram, Monica

  1. Först och främst är det några småplantor som måste planteras om innan de ranglar iväg alltför mycket. Ha en fin helg du med Monica! Kram

 2. Ibland så kommer man igång ordentligt, det gjorde du!
  Jag skulle väl önska en träningscykel hemma, alla de dagar som inte är kul att ge mig iväg ut nåt särskilt. Men jag saknar plats,
  Just nu latar jag mig. Ha en fin kväll. Kram, Gerd

 3. Skönt att få på sommardäcken. Innan min höftoperation cyklade jag mycket på motionscykeln, kunde inte göra någon annan motion. Men nu har den stått still ett tag, sjukgymnasten tyckte jag skulle vänta lite innan jag började.
  Kram!

 4. Hade en motionscykel (som jag använde på vintern) när vi hade stor källare med sjöutsikt dessutom. Men den senaste fick svärdottern överta.

 5. Motionscyklar är säkert bra, men oj så tråkiga! Så bra att den kommer till nytta igen!
  Bra att du fått på sommardäcken – mina ska på den här veckan – verkstaden får fixa det … men jordsäckar fick jag jag frakta hem själv …
  Ha en fin söndag!
  Kram

 6. Så bra det är att kunna hjälpa varandra. Hoppas motionscykeln kommer till användning. Jag har en i arbetsrummet och som jag trampar på 30 min varje morgon, när vi är hemma. Vi går mindre här än när vi är på Gran Canaria, så det är ett bra komplement för mig. Jag löser korsord eller lyssnar på någon bok under tiden jag trampar. Helst vill jag förstås vara ute i det soliga vårvädret, så som det var under gårdagen. I dag är det mulet och grått. Ha dé gott!

  1. Det har mulnat till här också och nu är solen nästan helt borta. Vi behöver regn, så det är bara att hoppas att det kommer en skvätt! Kram

 7. Oj, vad mycket du hann med på en enda dag! Jag är verkligen imponerad.
  Även jag har ägt en motionscykel och tyckte det var urtrist att sitta där och trampa. Den lät en del, så den fick inte stå vid tv:n. Jag satt alltså och trampade i gästrummet och tröttnade fort.
  Hoppas din kommer till god användning på Stenstugu.
  Ha en riktigt skön söndag!
  Kram Gigi 😊

Kommentarer är stängda.