En skön promenad

Vilket härligt väder det blev i dag! Det upptäckte jag när jag gick ut till bilen och det var till och med skönt på Fröjel kyrkogård. När jag åkte hem därifrån gick jag in på Stenstugu och pratade med Eva en stund och sedan tog jag mig en härlig promenad i mina gamla tassemarker.

Jag gick ner till stranden genom Daléns hage.  Det var lite surt på sina ställen, men jag lyckades ta mig förbi vätarna utan att bli våt om fötterna.

I garngården har rabbisarna fullkomligt perforerat marken med sina hålar. Där gällde det att se sig för var man satte fötterna. Det var rena snubbelbanan och rabbisarna hoppade och sprang omkring överallt.

Här höll en fiskare till och lite längre söderut stod det en till ute i vattnet.
Jag fortsatte söderut längs stranden tills jag kom fram till vägen som går upp till Mulde Fritidsgård och där gick jag upp. Det var mycket rabbisar där också och när jag kommit genom skogen och upp till dammarna kutade de fram och tillbaka över vägen. Olika färger har de också, så det måste finnas en del vanliga kaniner där också. Jag såg en som var helt svart och en som var ljust rödbrun.

När jag var och hämtade min bil på Stenstugu passade jag på att knipsa av en bukett forsythia. Nu är knopparna redan riktigt stora så jag tror inte att det kommer att ta mer än ett par dagar för dem att börja slå ut.

Trevlig fredagskväll!

16 reaktioner till “En skön promenad

 1. Det var nog skönare att gå en prommis än att börja rensa i trädgården – det var faktiskt kyligt för det drog lite. Men jag har iaf börjat och Rolle räfsade lite också idag. Så vi är på gång….. 🙂
  KRAM/Susie

 2. Roligt att höra och se, att ni också har fått den sköna värmen! Vilken härlig (och lång?) promenad du tog! Jag antar, att rabbisar betyder kaniner? Det är inget ord vi använder här, jag älskar dialekter och olika ord i olika landsdelar!
  Ha en skön helg, kram, Monica

 3. Här har det inte varit vårvarmt. Isiga vindar från Sibirien så vi tog bilen och åkte till Mariestad och handlade ullgarn! Tog oss sedan på småvägar hemåt, skön dag i värmen i bilen, sol hade vi i alla fall.
  Ikväll, ”Let’s dance” och jag tyckte rätt kille fick lämna.
  En skön helg önskar jag dej! Kram Inger

  1. Jag har också sett Let´s Dance och jag håller med dig. Fast Ravelli blir nog inte så gammal i den här tävlingen. Kram

 4. Kul att nån har värme och sol. Här ligger ca 5 cm kvar av gårdagens snö.
  Fina vårbilder, men jag saknade nån liten kaninbild.
  Kram/Kicki

 5. Så härligt det ser ut och den första tussilagon är så fina. Här har det varit fint i två dagar men imorse vaknar jag av att snön har vräkt ner och det börjar blåsa igen. Så var det med den våren. Aprilväder kallas det visst

  1. Vi lär ska få en släng av sleven vi också! Nästa vecka väntar temperaturer på bara ett par plusgrader. Kram

 6. Vilken härlig promenad du kom ut på! Att ta in några kvistar forsythia är alltid fint och passar så bra i påsktider.

  Kram och god lördag!

 7. Tack för en trevlig promenad och alla fina bilder. Tussilago har jag inte sett på flera år. De trivs tydligen inte i mina omgivningar. Rabbisar är ett otyg men jag har inga i hos mej. Vet att det är stora problem i villaområdena.
  Efter en vecka med 16-18 grader har kylan slagit till igen +4 på morgonpromenaden och isande vindar. Det skall vara detta vädret hela veckan enligt SMHI.
  Kramar och en bra dag

  1. Kallt är det här också i dag och dessutom kommer någon typ av nederbörd som påminner om snö. Det gillar jag inte. Kram

Kommentarer är stängda.