Ansvarslöst?

Jag var ute i förrådet och plockade fram lite påskpynt i morse. Det blir inte så mycket av den varan nu när jag är ensam, men påskkärringsmobilen  ska givetvis få vara med i år också. Annars tycker jag att de där påskdagarna går så fort, så det känns inte som någon större idé att lägga så mycket krut på det. Några påskdukar tar jag fram, men de brukar bara få ligga på ett par veckor.
Nu har jag fått bekymmer, för frågan är om det är väldigt ansvarslöst att skicka iväg den lilla blå kärringen längst till vänster till Blåkulla på Skärtorsdagen, för hon har tappat ett ben. Jag har varit ute i förrådet igen och letat, men benet finns inte, så någon kirurgi är inte aktuell. Undrar om jag kan få de två andra att ställa upp som assistenter? Men konkurrensen om Djävulen är nog  stor, så jag misstänker att de inte går med på det. Fast han kanske inte bryr sig om en liten enbent häxa när han omsvärmas av alla de andra. Nu är det ju ett par veckor innan de ska iväg, så tills vidare får de träna upp flygskickligheten i mitt köksfönster

I dag är det
en solig och fin dag med bara lite lätta slöjmoln och det är ganska behagligt ute. Jag hade först funderingar på att ta en promenad på förmiddagen, men jag tror att jag avvaktar och tar en vända upp till kyrkogården och hälsar på Åke en stund. Sen kanske jag stannar till på Stenstugu och/eller tar en promenad ner till Muldestranden. Det var länge sedan!

Violer i gräsmattan anses vara ett ogräs, men jag tycker att de är väldigt söta.

Trevlig fredag!

21 reaktioner till “Ansvarslöst?

 1. Här lyser då solen med sin frånvaro. I stället snöar det som bara fasen.
  Några påskkärringar har jag inte, varken en eller tvåbenta. Kanske kommer det fram nån höna och eller tupp på nåt bord.
  Kram/Kicki

 2. Hälsa så gott till Åke från oss också, vi saknar honom !❤️

 3. Skicka med en katt! Då har hon både hjälp och sällskap. Dessutom brukar katter vara bra på att stabilisera kvasten så den håller sig i kurs.

  Kram

 4. Jag tror inte att Djävulen bryr sig om dom har ett eller två ben. Titta bara på Paul McCartney vars förra fru var enbent – och han hade väl en hel del att välja på! 😕
  Så du kan med gott samvete skicka iväg henne och med en katt som föreslogs så har hon nåt som kan balansera upp kvasten på resan så hon inte får slagsida.
  KRAM/Susie

 5. Jag tror nog att din enbenta påskkärring kommer fram eftersom hon sitter där på skaftet i full fart! här finns inga påskkärringar numera… om det inte förhoppningsvis kommer en liten en på påskaftonen! Åh, det hade ju varit underbart! 🙂 Lite pynt kommer fram, men som sagt det är ju inte så många dagar.
  Att besöka kyrkogården och kanske göra lite påskfint där, låter fint! Ska nog också komma iväg och göra det lite vårfint för nära och kära. ❤
  Kramar Gunilla

  1. Det verkar som om de flesta tror att den lilla enbenta ska klara sig, så då får hon väl också åka. 😉
   Det var så fint på kyrkogården. Jag tycker om att åka dit! Kram

 6. Den lilla påskkäringen klarar sig nog – det är bra krut i sådana!
  Solig och varm dag här också, nu är vinterjackan tvättad och undanhängd och vinterskorna putsade och undansatta! Vi har 17 grader varmt och köksdörren står öppen ut mot altanen; värmen kom plötsligt!
  Ha en fin tur upp till din Åke; så fint att du hälsar på honom och inte graven…
  Trevlig helg ber jag att få önska!
  Kram, Monica

  1. Jag tog vinterjackan när jag åkte hemifrån i dag och det var helt fel. Det var ju varmt ute! Jag hänger inte med i svängarna verkar det som. 😉
   Kram

  1. Nej det är ju det man ska tänka på också. Att även en liten handikappad häxa ska få komma ut och röra på sig.
   Kram

 7. En häxa klarar sig säkert med ett ben färre 😉
  Här är det ett underbart väder med hela 17 grader och långrundan är nu avklarad.

  Kram och god kväll!

  1. Eventuellt blir det så, men det är många som tycker att jag ska släppa iväg henne trots handikappet! Kram

 8. Nej, inte kan du låta henne åka med benet amputerat! Du får ta dej an henne hemma och låta henne gosa med katten och få en kaffetår.
  Vi var och åt på ett ställe idag och på dörren stod det; Kärringar, ställ kvasten runt hörnet! Kul!
  Kram Inger

Kommentarer är stängda.