Jag blir så trött….

…på den här blåsten! Varenda dag samma hemska vindbyar. Jag blir inte bara trött på det, jag blir nästan deprimerad också. Nu vill jag snart få en dag med stiltje och ett ljumt härligt vårregn.

Gårdagens kurs i Visby var rätt bra och den som höll i undervisningen visste vad hon talade om. Hon var en äldre dam från Frösön och använde sin SPF-hemsida som demonstrationsobjekt. Vi var 14 elever med olika kunskapsnivå, så hon hade fullt upp att hjälpa alla. På lunchen gick vi till Märtas café och åt. Jag tog en bakad potatis som smakade utmärkt!

På förmiddagen i dag har jag varit ute och städat av i mitt förråd. När alla trädgårdsmöblerna står där blir det så trångt, så då är det svårt att hålla ordning. Nu tog jag ut dem och ställde i ordning krukor och pottor och annat som väntar på sommarplantor och fick sopa av golvet. Nu slipper jag skämmas om någon skulle titta in när jag är därute och rustar.

Nu står verkligen scillan i sitt flor

Sen gick jag ut på en promenad, för jag ville se om den röda nunneörten kommit upp och det hade den. Den är så vacker tycker jag och här i Vallekvior växer den ute på vägkanten längs ett staket.

Här på Odvalds, hos grannarna på andra sidan vägen, har kejsarkronorna börjat blomma och hyacinter och påskliljor också. Om man nu bortser från det där med blåsten är det verkligen en härlig tid nu.

Ett par vitsippsknoppar hittade jag också

Och så blåsippor förstås, men det är väldigt glest med dem i år. Den där maffiga blå mattan av blåsippor syns inte till, utan det är något enstaka stånd hit och dit. Jag tror att de for illa under förra sommarens torka. Jag får väl ta mig ner i Masshagen och titta, för där brukar det vara alldeles blått den här tiden.

I eftermiddag ska jag åka på återvinningen med lite som jag rensade ut ur förrådet och så ska jag klippa mig och det ska bli skönt, för jag är alldeles för långhårig nu.

Trevlig torsdag!

16 reaktioner till “Jag blir så trött….

 1. Visst är det en härlig tid nu men det blåser för mycket för min smak också. Så även i dag men det är bara att ge sig ut ändå!

  Kram

  1. Så är det ju och i dag är det i alla fall lite varmare och inte riktigt så isande vindar som det varit de senaste dagarna. Kram

 2. Du har en full dag idag igen! Vi har ju också tagit ut vår trädgårdsmöbler, men ännu hat jag inte städat i boden där de stått. Blåsten är inte rolig, det blir till att ta promenaden uppe i strandskogen idag, tror jag…
  Så fint med blåsipporna; här har jag bara några odlade i en rabatt. Men vi har ju vilda backsippor i stället. och kör vi lite inåt land, så är bokskogarna fulla av vit- och gulsippor! Det är en härlig tid nu!
  Kramar, Monica

 3. Jag trodde jag skulle kunna sitta ute idag, men nej, då. Solen blev skymd och det blåser kallt. Besviken. Japp. Så fina blombilder du visar, blir glad!
  Kram, Gerd

 4. Så bra att kursen gav något. Jag har haft samma kursledare och hon är jätte bra.
  Vackra vår bilder och blåst är inte kul. Vi har lite lätt vind och det är så skönt.
  Kramar

 5. Tänk att det är så olika kommet i växtligheten. Jag såg de första tussilagona igår, krokus har jag sett hos andra, själv har jag inga (tyvärr). På vår tomt att det bara snödropparna som kommit upp.
  Kram/Kicki

 6. Härlig tid med alla blommor nu! Såg första vitsippan igår, men min röda nunneört har jag inte sett skymten av än … konstigt, för den brukar blomma tidigt.
  Kram

  1. Det är nog ett par veckor sedan jag såg de första bladen och nu blommar den hur rikligt som helst där längs vägrenen.
   Kram

 7. Precis sin du blir jag deppad av blåsten och det går inte att njuta ute. Jag går mina rundor med hunden och njuter inte ett dugg. Inte hör man fåglarna och inte bäckens polande. Inte ens hör man om någon björn kommer lufsande

Kommentarer är stängda.