29 vävstolar i Klintehamn

Jag har gått och tittat in genom fönsterna till före detta Klintehamns kläder och förundrats över verksamheten som bedrivs där nu. I dag, när jag kom iväg lite för tidigt när jag skulle till frissan, gick jag in och bad att få titta mig omkring. Ägarinnan, Deborah Stålek var där och när jag frågad hur många vävstolar hon hade, sa hon att det kunde jag få räkna själv. Jag gjorde ett överslag och fick det till 30, men rätt antal var 29. Tänk så underbart att det finns människor med sådan visioner. Starta en vävskola i Klintehamn av alla platser!

IMAG0305För närvarande har hon 14 elever på sin vävskola, som bedrivs i samarbete med Vuxenskolan och i sommar väntar man elever från både USA och Tyskland.
Deborah kommer ursprungligen från USA och bor här i Klintehamn tillsammans med sin man och de bor i det gamla posthuset, där jag började mitt yrkesliv genom att ”hjälpa” faster Nanny, som var postmästare där. Faster Nanny och farbror Knut bodde i lägenheten ovanpå posten. Jag blir alldeles nostalgisk när jag tänker på det!

Sen åkte jag och klippte mig och när jag var klar hos Ida körde jag ut på återvinningen. Klockan var då 15.10 och att de stänger klockan 15.00 på torsdagar hade jag inte tänkt på, så det var bara att åka hem igen. Men nu är bilen packad och det får ligga kvar tills nästa tillfälle jag ska ut med bilen och återvinningen är öppen.

Nu ska jag uppdatera det här och länka in inlägget på facebook och sedan ska jag lägga in min bild. Deborah vill inte ha några bilder från sin verksamhet på facebook och det måste jag ju respektera.

Trevlig fortsättning på dagen!

29 reaktioner till “29 vävstolar i Klintehamn

 1. Kul att få veta vad som försiggår i fd affären. Jag blev dock ställd när du skriver om gamla posthuset, har inte en aning om vilket hus det är.
  Kram

  1. Huset som till höger precis när man svänger upp på Skolgatan, snett emot gamla järnvägsstationen. Senaste verksamheten där var väl mödravårdscentral. Kram

 2. Konstigt att hon inte ville ha den extra reklamen för sin vävskola på FB.
  Det var ju väldigt många vävstolar.
  Jag sliter i omgångar att få min varpad och klar nån gång.
  Kram/Kicki

   1. Att du kom oanmäld till skolan mitt under pågående lektion och ville ställa frågor är orsaken till att du fick räkna själv Ingrid. Jag är ledsen att du inte kunde respektera att det står på dörren att under lektionstid är det bara kursdeltagare som får komma in. Välkommen tillbaka under tider utanför lektionstid. Jag har ännu inte fasta tider för detta men om jag är där brukar det vara öppet. Lektioner brukar vara 9:30-12:30.

    1. Jag ska inte komplicera det här ännu mera genom att offentligt försöka förklara mig, men jag ber verkligen om ursäkt om jag kom och störde. Och jag är väldigt ledsen över hur det här inlägget utvecklats genom det jag skrev om dig och din verksamhet på bloggen. Givetvis tar jag bort det om du så önskar! Hälsningar, Ingrid

  1. Ursäkta Kicki, det var så att jag inte ville att bilder kommer in på FB som jag inte har godkänt. FB äger alla bilder. Därför.

 3. Om jag minns rätt var det distriktssköterska i huset där nu Deborah bor? Jag minns att jag varit där och fått vaccinationer.

 4. Bra att lokalerna kommer till användning, ser ju så tråkigt och övergivet ut med tomma lokaler! Nostalgi känner vi lite till mans, när man påminns om svunna tider!
  Ha en fin torsdagskväll, kram, Monica

 5. Oj så många vävstolar. Har haft planer på att lära mej detta men inte kommit iväg. Nu har jag massor med andra hobbys.
  Hälsningar från oss

 6. Att man inte vill ha sina deltagare på FB kan man ju förstå. Men att hon tackar nej till gratis reklam är obegripligt. Speciellt om hon redan har en sida på FB.
  Ha en fin kväll!
  Kram

 7. Så skönt att få sätta sej i vävstolen och randa en matta, väva hålkrus eller bara en löparväv. Så roligt att huset fått liv fast hon slår mej, har bara 12 vävstolar 😉
  Kram Inger 💖

 8. Härligt med företagsamhet … och kul om det lyckas 🙂 På flickskolan fanns vävstolar, men jag har inget minne av att jag någonsin vävt … kanske fick jag aldrig det, eftersom jag var en usel slöjdelev 🙂
  Kram

  1. vi hade inga vävstolar i skolan, men svärmor hade en och mamma vävde också, men jag har aldrig provat, eller ens varit intresserad. Kram

 9. Jag har gått på vävkurser för många år sedan, men har tyvärr ingen egen väv nu. Hur gör du för att länka till Facebook? Jag har provat men det funkar inte. Kram

  1. Jag bara klickar på Facebook i raden under DELA DET HÄR. Jag kan inte se att du har med just det i din blogg. Det kan ju ha något med temat att göra. Alternativet är att gå in på facebook och skriva i url:en till det inlägg du vill länka till.
   Kram

 10. Det är många som väver eller har vävt, dock aldrig jag, aldrig känt mig hågad ensingång.
  Konstigt det där med att inte vilja ha med sin bild om man driver företag??
  Fredagskram!

 11. Jag har bara en vävstol och den är väldigt gammal. Jag har ju vävt trasmattor på den men nu har jag slutat med det. Känns inte som jag ids och jag har så många mattor och ändå har jag gett bort många. Mattrasor har jag i massor och jag vet inte vad jag ska göra av dom. Att slänga dom vill jag ju inte.

Kommentarer är stängda.