Vårtecken

I dag tycker Allnakku att vi ska fira Starbäurns dag och det måste ju vara ett vårtecken så gott som något.

Starar kan härma andra och sjunga på flera melodier, och de gör nytta genom att plocka småkryp, och därför bör man sätta upp holkar som bostad åt dem, starbäurar. Starstunkar är holkar som är tillverkade av ihåliga träd.

Här utökas bostadsbeståndet på Odvalds

Det har varit minusgrader i natt också, men nu skiner solen. Jag satt ute en stund i morse och ägnade mig åt manikyr innan jag gick i duschen. I dag ska jag till Kupan och jobba och då måste man se någorlunda skaplig ut, så att folk inte tappar aptiten och köplusten.

Och så några vårblommor på det!

Trevlig tisdag!

14 reaktioner till “Vårtecken

 1. Vi hade också minusgrader – både inatt och igår natt, men nu skiner solen och det är +10 🙂
  Härliga vårtecken hos dig!
  Ha en fin fortsättning på dagen!
  Kram

 2. Fortfarande kalla nätter här också, men några grader över fryspunkten i alla fall. Nu är det sol och 9 plusgrader, men blåser ganska mycket. Det får nog bli en promenad i strandskogen idag!
  Ha en fin dag, kramar, Monica

 3. Det ser så varmt och soligt ut när jag tittar ut genom fönstret, men vindarna är rejält kalla. Kram

 4. Kyligt på morgonen här också men jag har kunnat sitta ute på balkongen under en filt och tagit en tupplur i solskenet.
  Kul med olika uttryck. Så du går in i duschen, det låter förnuftigt. Mina barn, de slänger sig, eller hoppar in i, duschen 😀
  Önskar en fin dag, kram, Gerd

  1. Jag skulle vilja ha ett badkar, för det gillar jag, men nu är det dusch och det får man acceptera. Kram

 5. Du är flitig med ditt arbete på Kupan. Jag har alltid undrat om de sm jobbar där gör det helt ideellt eller om det också ges någon lön. Kanske fräckt att fråga, men jag gör det ändå. Många organisationer utgår ju från att folk ska lägga sin fritid på rejält med arbete utan att få något för det annat än att ”det är ju så roligt att göra en insats”. Som de där röda-korsdamerna som jobbar på sjukhusen. De gör ett jättejobb utan att få en krona.

  Ha en fortsatt bra vårdag!
  Kram

  1. Det är helt ideellt. Ena ”lönen” är att vi får dricka kaffe och äta för 28:- under ett arbetspass på 4 timmar.
   Kram

 6. Alla vårtecken är njutbara. Vi har haft minusgrader 2 nätter i följd men +10 på dagen. Hoppas inte rosorna som är alldeles för tidiga fryser.
  Shopping runda i Växjö då blev det gödning till gräsmattan och gräsfrö till de bitarna som torkade i somras. Som vanligt kom jag hem med en del som inte stod på listan men det var trevligt.
  Kram

  1. Besöker man trädgårsaffärer eller plantskolor kommer man alltid hem med mer än man tänkt från början.
   Kram

Kommentarer är stängda.