April, april

Solen skiner och temperaturen stiger, men vi har haft nästan -4º i natt och när jag kom upp var det ännu -1,9º.

När jag hämtade GA på dörrmattan fick jag genast se årets aprilskämt:
Där var det, på första sidan och på sidan 8 kan man läsa att vi ska få en 4 km lång elväg mellan Visby flygfält och Östercentrum. Redan nästa sommar ska resenärer till och från Visby flygfält kunna åka elbuss. Ingenting sa de om den här nyheten på Gotlandsradion och inte fanns det med på helagotland.se, så det är helt klart GA:s eget aprilskämt. Trodde jag! Till jag sökte på elväg på helagotland.se och upptäckte att den nyheten var ny redan den 3 oktober 2018. Nu är jag ytterst tveksam?

Men jag har ett alternativ:

Manar till klädlöst Vårdopp
Plastfibrer från badkläder miljöhot (GA) Gör en insats för havsmiljön och särskilt den i Östersjön. Delta i GA:s Vårdoppet men gör det helst utan badkläder och definitivt utan sådana i syntetmaterial som bidrar till den ökade plastföroreningen i haven, manar arrangörerna.

Bara namnet på den expert man hänvisar till låter som ett aprilskämt, Tmäks Lirpa.

I dag ska jag ge mig på mina fönster och byta gardiner. Hoppas att jag inte ramlar ner från någon stege. Vi har inte så högt i tak, så fallet kan inte bli så farligt i alla fall.

Låt dig nu inte luras i dag!

16 reaktioner till “April, april

 1. Om du blandar om bokstäverna i namnet så får man ordet”aprilskämt” dessutom! Ta det försiktigt och lycka till med gardinbytet 😀

  Kram

 2. Läste också om en annan Lirpa som varit i farten. Här kunde jag se Svenska kyrkan, som drar in kyrkkaffet pga jordens resurser och då spara på vattnet. Typ klippkort på kaffe.
  Ha en fin 1 aprildag, här skiner solen i kylan. Kram!

 3. Än har jag inte råkat ut för något aprilskämt vad jag vet. Jag har också tankar på att byta gardiner. Mina röda julgardiner börjar kännas lite fel nu Det är ju grått och blåsigt ute så det är väl rätt dag men jag gruvar mig för att putsa fönster som är det värsta hushållsarbete jag vet så jag tror jag gör det någon annan dag

 4. Ja, idag är man lite misstänksam mot allt man läser i tidningen, tycker jag,,, Jag är ännu inte säker på vad som är Sydsvenskans aprilskämt!
  Vi hade också minusgrader i natt, men nu stålar solen och jag ska strax ge mig ut och sprida lite mer kogödsel i rabatterna.
  Ha en fin dag, kram härifrån!
  Monica

 5. Här har vi en f.d. restaurangbåt som har slitit sig och tycks omöjlig att börga. Idag betättar NWT att man ska försöka fylla skrovet med tomma uppblåsta vinboxplastpåsar! Allmänheten uppmanas bidra med fsådana påsar och Systemet har kallat in extrapersonal inför den väntade anstormningen av köpsugna och hjälpsamma kunder!! 😂 Man får hoppas att ingen biståndsarbetare drullar i älven när påsarna sla tömmas på vinet… 😊
  Kram,
  Gigi

 6. Läste om ett skämt från 1997 som jag missade då. En pelare på Ölandsbron hade rasat och man hade gjort ett fantastiskt arbetat inlägg med en östgöte som lagom hade lyckats trampa på gasen och ta sig över, och polisen stannade folk och man skulle sätta in en färja. Kanske skulle man få cykla över senare. Båtar skulle få gå öster om Öland ett halvår. Väldigt lyckat!

 7. Läste i vår tidning om att Strömsholmen, en liten ö i hamnen i Norrköping har börjat sjunka … så nu blir det inte något nytt hotell där som det var planerat – absolut ett aprilskämt 🙂 Har klarat mig från att bli lurad – tror jag!
  Ta det försiktigt med fönstren!
  Kram

Kommentarer är stängda.