Bekymmer

Det har varit ganska hyfsat väder i dag; ingen värme direkt och lite blåsigt, men rätt soligt. På förmiddagen var jag ute och krattade bort mossa i gräsmattan på framsidan. Där är det, trots förra sommarens torka, rätt mycket gräs mellan mosstuvorna, men det är värre på baksidan utanför terrassen. Den gräsmattan är jag verkligen bekymrad över, för där finns nästan inget gräs utan bara en massa ogräs och när det ogräset vissnar kommer det att se förfärligt ut. Bevattningsförbud har vi dessutom här på Gotland från den 1 april, så det är ju ingen idé att försöka så nytt.

Jag tog en paus i krattandet när ryggen tyckte att det räckte och gick in och pratade med en granne och blev dessutom bjuden på förmiddagskaffe. Mycket trevligt!

Efter lunchen åkte jag till Hemse för att köpa gödning, rabatterna måste få lite näring och gräsmattorna också, men jag är fundersam över hur jag ska göra med ”ogräsmattan”. Ska jag svälta den, eller göda den?

Väl tillbaka i Klintehamn åkte jag till Suderviljan och köpte ett par backar penséer till. De som jag såg i Hemse var inte alls så fina som Suderviljans. Jag älskar de där småblommiga penséerna som blommar och blommar till långt fram på  sommaren.

Trevlig fortsättning på dagen!

 

16 reaktioner till “Bekymmer

 1. Det är så fint med dessa små penséer och ibland kommer dom året efter. Min lilla gräsmatta behöver lite extra omvårdnad i år.
  Kramar från Minton och mej

 2. Vi hade samma problem som dig med gräsmattan förra året. På hela framsidan och södersidan. Baksidan som har mer skugga var OK. Så vi tog hem en gubbe från Stånga Handelsträdgård med en specialmaskin och massor med jord – och gräsfrön – och gräset hann växa till sig innan vintern. Men det är fortfarande MASSOR med ogräs kvar. Men jag bryr mig inte längre…..alltså hur gräset ser ut! 🙂
  KRAM/Susie

 3. Ett elände det där med mossa i gräsmattan. Fast mjukt att gå på förstås…
  Algomin kan vara en lösning. Gräset ska ju hjälpas med rätt sorts gödning.
  Bevattningsförbud från 1 april – varje år?

  1. Jag hoppas att det inte blir lika torrt i sommar som 2018, för då kan jag rensa bort ogräset och så i gräsfrö, men då gäller det ju att det blir regn eller att man häver bevattningsförbudet.
   Bevattningsförbud från 1 april infördes förra året och så blir det i år också.
   Kram

 4. Har sedan många år gett upp vad beträffar gräsmattan. Kent klipper den med jämna mellanrum, men det är också allt. I år blir det inga penséer eftersom Kent vägrar att ta bort dem så länge de växer och blommar. Och de brukar de göra till långt in i juli. Då finns det inga pelargoner längre att köpa. Så jag väntar med blommor i blomlådorna tills det blir frostfritt och jag kan köpa pelargoner och tagetes i stället. Men visst är det vackert med penséer!
  Kram från Ingrid

 5. Ingen täppa, inga bekymmer 😀 Nej, jag har bara min balkong, vilken jag städade upp idag.
  Det är roligt med blommor!
  Kvällskram!

  1. Visst är det roligt med blommor. Jag gillar verkligen att ha en lite täppa där jag kan får pyssla, samtidigt som den är så liten, så det inte är betungande. Kram

 6. Det är likadant med vår gräsmatta – massor av ogräs, speciellt på de ställen, där vi sådde i i höstas! Men vi ska gödsla, så får vi hoppas på lagom med regn. Det är ju svårt för er, som har bevattningsförbud! Vi kan ju vattna om det skulle behövas.
  Jag har gödslat alla våra rabatter med rabattgödsel nu och så har vi köpt hem säckar med kogödsel, som jag ska sprida ut i rabatterna. Det är tungt och jobbigt, men man får ta lite varje dag.
  Så söta penséer du köpt!
  Kramar, Monica

  1. Nu på ålderns höst gäller det ta det lite efterhand så man inte överanstränger sig, men jag är väldigt glad över min lilla täppa där jag kan få utlopp för min odlarlust.
   Kram

   1. Hade inget konto på Word Press och blev bara frustrerad (blink)
    Kram

Kommentarer är stängda.