Jag tycker språk är….

…väldigt roligt! Jag var rätt duktig i språk när jag gick i skolan, där jag läste engelska och tyska och sedan har jag läst italienska i studiecirklar och även nosat lite på franskan. När nu Orsakullan gav oss uppgiften att tala om vad vi tycker om just språk, passar jag på att använda en videoblogg på just det ämnet, som jag gjorde till en annan bloggutmaning för rätt många år sedan.

Hoppas att du förstår min gotländska dialekt!

 

Gårdagen på Kupan var trevlig som vanligt med många kunder och jag gräddade våfflor för glatta livet och vi sålde massor av påskpynt.

Det blåser och är ganska kallt i dag, men solen tittar fram då och då i alla fall. Jag ska ta en vända i badrummet nu och snygga till mig och sedan ska jag åka och handla till eftermiddagens SPF-möte. Jag och två andra medlemmar har bakat kärleksmums, men vi ska ha smörgåsar också, så det är en hel del som ska till. Sen vet man ju aldrig hur många som kommer.

Ha en fin tisdag!

 

16 reaktioner till “Jag tycker språk är….

 1. Språk är spännande och intressant och jag tycker att gotländska är väldigt fint. Det är helt enkelt charmigt att vi har olika dialekter i vårt avlånga land.

  Kram och ha en fin tisdag!

  1. Visst är det roligt med dialekter och det finns minsann olika gotländska dialekter också, trots att ön är så liten.
   Kram

 2. Vad jag blev varm i hjärtat av att höra din röst, dessutom till vackra bilder och fin musik.
  Kram/Kicki

 3. Kärleksmums! Det låter så mycket roligare än smörgåsar. 😁
  Språk är roligt och bra att kunnan. Dialekter är spännande och ibland en stor utmani.g.
  Önskar dig också en riktigt trevlig tisdag.
  Kram,
  Gigi 😊

 4. Spännande att höra din röst! Gotländska är en vacker dialekt och jag förstod. Jag hade högsta betyg i tyska (hade också en nitisk lärare) men likväl förstår jag inte alla dialekter i Tyskland.
  Önskar en trevlig tisdag och kram, Gerd

  1. Jag minns första gången jag var i Tyskland. Det var en resa med anställada sågverket där jag jobbade då. När vi var ute på kvällen blev servitörerna helt lyriska över att det var någon i sällskapet som kunde lite tyska.
   Kram

 5. Även om jag pratade med dig på telefon bara häromdan, så var det mycket trevligt att höra dig i bloggen !
  (PS. Jag förstod alltihop 😍😜😍)

 6. Åh, så roligt att höra din röst! Du låter så lugn och harmonisk och så klok! Och så gotländskan! Vilken underbar dialekt den är! Jag gillar dialekter, tråkigt att det slätas ut mer och mer. man ska kunna höra var folk kommer ifrån, tycker jag! jag tyckte det var så tråkigt när man bytte våra nummerskyltar på bilarna – förut kunde man ju se om det var en turist och förstå om dom körde lite fel!
  Gotländska, göteborgska och norrländska är mina favoritdialekter! Skånskan är ju inte känd för att vara vacker, men det låter inte lika illa överallt…
  ha det så bra på mötet!
  Kramar, Monica

  1. Jag saknar också de gamla bilnumren med länsbokstäverna på. När man var i Stockholm var det väldigt roligt när man fick se en I-bil.
   Tack mötet gick bättre än förväntat faktiskt!
   Kram

 7. Så glad jag blev av att höra dig prata gotländska! Jag gillar höra din röst. Sen jag slutade arbeta har jag blivit mer och mer östgöte. Jag tycker om dialekter, men ibland när jag ska skriva något, får jag tänka till om min stavning är östgötska eller ej. Jag har isländska vänner här på GC, och deras språkmelodi och gotländskan liknar varandra. Ha dé bra!

  1. Jag har nog hört det förut, att isländskan och gotländska påminner om varandra. Annars är dalmålet också likt vår dialekt. Jag tar ofta fel på tv t ex.
   Kram

Kommentarer är stängda.