Bättre än jag trodde

Eftermiddagen i Mästerby gick faktiskt bättre än jag trodde när jag åkte hemifrån vid tio-tiden. Visserligen är jag oftast optimistisk, men ibland känns det som om katastrofen väntar bakom hörnet. 33 medlemmar hade hittat dit och jag hoppas att det inte var några som stod utanför församlingshemmet i Klinte och trodde att vi skulle vara där. Vi fick ju av olika anledningar byta lokal i sista minuten.

Jag var där tidigt och upptäckte att det var folk i köket? Samtidigt som vi skulle ha vårt möte, pågår det en utgrävning från slaget i Mästerby år 1361 mot Waldemar Atterdags styrkor, så när jag kom, var det redan två kvinnor från bygden, som höll på att laga mat till de som håller på med utgrävningen. Det passade ju alldeles utmärkt, för vi fick god hjälp av dem, både när vi skulle ta fram porslin och annat och sedan med den knepiga diskmaskinen.

Sven-Erik Snoder, ordförande i Anna Kajsa Hallgard-sällskapet var dagens föreläsare och han berättade om den gotländska författarinnan på ett väldigt trevligt och inspirerat sätt.

Anna Kajsa Hallgard, (egentligen Margit Olofsson), föddes 7 januari 1915 i Levide socken på Gotland och hon dog 12 april 1995. Hon skrev 26 böcker och värnade mycket om hembygden och testamenterade en stor summa pengar, som skulle användas till att hävda de gotländska ängena. Sver-Erik frågade om det var någon som inte hade varit i Solsänget i Levide, som var Anna Kajsa Hallgards eget änge, och det visade sig att vi hade varit där allihop.

Det kom lite snö när jag körde hem!

12 reaktioner till “Bättre än jag trodde

 1. Vilken trevlig och intressant eftermiddag, bortsett från snön då men jag förmodar att den inte blev långvarig!

  Kram och god kväll!

 2. Hu för snön! Måste nog googla Anna Kajsa Hallgard, för jag vet att jag läst något av henne – och så bra att det ordnade sig med det flyttade mötet, alltid knepigt med sånt.

 3. Så skönt att eftermiddagen avlöpte enligt plan och att alla trivdes och tyckte att föreläsningen var intressant. Men dom hade ju anmält sig och visste vad som väntade. Det är alltid lika roligt och inspirerande att lyssna på någon som pratar om ens hembygd!
  SNÖFLINGOR när du körde hem??? Det vill vi INTE ha nu!
  Ha det så bra, kramar, Monica

 4. Solsänget i Levide har vi varit till ett flertal gånger. En gång ”firade” vi t.o.m. midsommar där. Ja, alltså Rolle, jag och Penny hade picnic för det var inga andra där. Ett mycket vackert och trevligt ställe!
  KRAM/Susie

Kommentarer är stängda.