När jag inte förstår…

…så kan det bero på flera orsaker; okunskap, att jag inte hör, eller att jag helt enkelt suttit och tänkt på något annat.

Om det beror på okunskap tog jag förr hjälp av Prismas Stora Uppslagbok och i dem har jag läst flitigt genom åren. Så fort det dykt upp något konstigt ord, som jag inte begripit när jag till exempel tittat på tv, har jag tagit hjälp av dem. För att inte tala om vid korsordslösning. Där finns 90000 uppslagsord och det räcker ju en bit. Men nu står böckerna där oanvända sedan många år tillbaka, för nu är det google som gäller. Jag har blivit en riktigt googlemoster.

Jag tycker själv att jag hör dåligt i bland och då säger jag till, för det mesta i alla fall. Ibland fejkar jag och hoppas att jag gissat rätt, men det kan ju vara en farlig väg att gå. Jag var och kollade hörseln för något år sedan, men Unicare tyckte inte att min hörselnedsättning var så besvärlig så det var befogat med hörapparat.

Att tankarna irrar iväg
så att man missar ett sammanhang, har nog de flesta varit med om, speciellt om det man lyssnar på inte är så intressant. Då gäller det att samla ihop sig och försöka ta upp tråden igen.

Då var dagens uppgift från Orsakullan avklarad.

 

Nu ska jag ut och sopa bort grus och sand från min uppfart och i garaget, för i morgon är det ännu ett vårtecken, då ska sanden/gruset på våra vägar i området tas bort. Det ska bli skönt att kunna gå ut och in utan att släpa med sig en massa grus.

I eftermiddag ska jag på Kupan och jobba igen. Jag blev tvungen att byta bort tisdagen, för i morgon är det ett SPF-möte.

Trevlig måndag!

20 reaktioner till “När jag inte förstår…

 1. Så många tråkiga föredrag man suttit på och inte hört ett dugg för tankarna har vandrat till roligare saker. Tänk att sopa bort vinterns grus. Här önskar jag att jag kunde sopa bort den halv meter snö som tjurar sig fast på marken. Eftersom det är kallgrader på nätterna händer det inte mycket med smältningen bara blankis på gården

  1. Våren kommer nog snart till er också, men jag håller med dig, det är skönt att få bort grusen. Kram

 2. Jag googlar också allt och inget. För det mesta är det bra, men ibland borde man nog struntat i att vara så nyfiken…när det gäller sjukdomar t.ex. Man blir jättedålig efter några sökningar på Google. Uppslagsböcker har jag också en del i bokhyllan, men numera agerar de mest dammsamlare. Kram

 3. Visst är det lätt att man slutar att sluta lyssna och att tankarna glider iväg… Numera googlar jag det mesta så uppslagsverken har lämnat bygget!

  Kram och ha en bra start på veckan

  1. Jag funderar också skarpt på att ta bort pärmarna på mina och lägga resten i pappersåtervinningen.
   Kram

 4. Så skönt att bli av med gruset. Här finns massor och lille Minton har tassarna och pälsen full när vi kommer in.
  Kram

  1. Jag stod och petade mina skor rena från grus häromdagen och det var inte lite som kilat in sig i sulorna. Det måste vara obehagligt för hundarna med den här vassa grusen de använder nu för tiden.
   Kram

 5. Ja, jag säger detsamma som du: Okunskap, eller att jag inte hör av en eller annan anledning. Jag fick faktiskt konstaterat hörselnedsättning när jag var hos ÖNH-läkare sist, men då hade jag fullt upp med min huvudvärk, så jag lät det bero.
  Nu ska jag gå till en annan ÖNH-läkare på torsdag, så får vi höra vad han säger…
  Grått här idag igen, tur att man passade på att vara ute igår!
  Kramar, Monica

  1. Jag måste nog ta en vända till med hörselkollen! Här är det också gråväder, så också jag är glad att jag passade på igår när det var fint.
   Kram

 6. Min mamma köpte tidigt ett uppslagsverk med tanke på min skolgång. Det blev flitigt läst och även läkarlexikon. Mycket intresserad. Idag googlar jag. Det står fina NE verk här i bokhyllan, flera med plasten kvar, det var Sigge som ville ha dem.
  Här har gruset försvunnit, så skönt, så. Kallt och blåsigt men jag ska ut ändå. Kram, Gerd

 7. Känner väl igen mig i din beskrivning, allt stämmer. Utom, förstås, jag har inte varit och kollat hörseln ännu, men jag pratade om det senast i morse med mysingen, men det hjälper ju inte, måste ta mig i kragen och beställa tid.
  Fint att gruset och sanden ska bort, Det har de börjat med här också, så skönt.
  Trevlig kväll.
  Kram.

  1. Det är verkligen skönt när gruset kommer bort. Man drar in så hemskt mycket lort när det ligger kvar. Kram

 8. Fast jag använder NE fortfarande, tycker det är bra med en vanlig bok. Men jag googlar också förstås.
  Och gruset – nog blir det skönt när det kommer bort!

 9. Så härligt att läsa om vårtecknen, grushämtning mm. Nu har jag börjat räkna ned inför vår hemresa nästa vecka. Då vill jag ha sol och blommor!!

 10. Ja tänk, det fanns uppslagsböcker i nästan alla hem förr.
  Och så kom det nya utgåvor.
  Nu Googlar man bara… och vet inte vad man hittar 😀
  Kram!

Kommentarer är stängda.