I sommar ska jag…

Jag hade ju hoppats på en repris av gårdagens vackra vårväder, men så blev det inte. I dag är det mulet och riktigt grått, men det finns visst hopp för eftermiddagen, om nu SMHI spått rätt.

Orsakullan undrar över vad vi tänker på inför sommaren och jag hoppas på många fina dagar vid någon strand. Kanske blir det någon resa och så ser jag fram mot att min syster Kerstin och hennes Hassine kommer hit till ön och förgyller tillvaron för mig ett tag.

Och så ska jag bada. Förra sommaren blev det inte ett enda bad i havet, trots det varma fina vädret. Jag som hade en nyinköpt baddräkt och allting.

 

I dag då? Jag har bäddat rent och kört en maskin tvätt, Eva har varit här en stund och rapporterat lite om vad som händer på Stenstugu och nu ska jag ta en vända med dammtrasan och snabeldraken. Det blev ju inte gjort igår, eftersom det fanns viktigare saker att göra då.

Eftermiddagen på Kupan flöt på bra och vi hade en hel del kunder. Nu steker vi våfflor till dem som vill ha det till kaffet och det var det rätt många som nappade på. Våfflor med sylt och grädde är ju så gott! Nackdelen är oset, för även om man står under fläkten sprider sig stekoset i butiken.

Trevlig lördag!

18 reaktioner till “I sommar ska jag…

 1. Igår var det helgrått här, men idag blir det allt soligare! och 11,8 grader kl 12 är ju inte så dumt! Vi kör också en städning idag, det hanns inte med igår. Men sen väntar lördagskorsordet och kaffe, en morot att se fram emot!
  Hoppas att du får solsken och en skön promenad!
  Vad tyckte du om premiären av Let´s dance?
  Kramar, Monica

  1. Let´s dance var sig likt tycker jag. Det var verkligen en stor igenkänningsfaktor, med samma blandning av halvproffs och blåbär som vanlig. Det ska bli roligt att följa programmet!
   Kram

 2. En mulen morgon har blivit till en solig dag … men blåsig! Jag har lagat taket i växthuset och börjat vårstäda där … nu ska jag bara ta det lugnt och snart dags att laga mat 🙂
  Ha en fin fortsättning på lördagen!
  Kram

  1. Jag hade förhoppningar om en solig eftermiddag, men den förhoppningen kom visst på skam, för det är fortfarande mulet.
   Kram

 3. Vi får hoppas på en fin sommar. Båda är inte riktigt min grej, men att sitta ute och läsa.
  Ha en fin lördagseftermiddag och kväll. Här i Alingsås är det sol och jag har just kommit hem från en promenad på stan.
  Kram

  1. Jag gillar också att sitta ute och läsa. Jag läser faktiskt mest sommartid. Just nu börjar faktiskt solen titta fram här också. så SMHI hade inte helt fel. Kram

 4. Det är bada som inte är min grej, men det är inte heller den irriterande rättningsfunktionen i mobilen som ändrar i sändningsögonblicket…

  1. Mobilen lever sitt eget liv ibland. Bada är alltså inte min grej heller, men jag känner ju att jag måste göra det, för det hör sommaren till. Kram

 5. Jag är nästan imponerad av att du inte badade en enda gång förra sommaren! Själv badade jag otaliga gånger och långt in i september. Frågan är dock om vi kan hoppas på en lika fin sommar igen… Här blir det en resa till Krakow i alla fall.

  Kram och god kväll!

  1. Den där Krakowresa låter spännande. Ett lite annorlunda resmål! Hoppas på en fin sommar, men inte så fin som förra året. 😉 Kram

 6. Orkar inte riktigt tänka så långt fram som till sommaren, men jag längtar efter riktig vår! Och jag badade förra sommaren, det minns jag, det kan bli i år igen, kanske…

 7. Hej, Ingrid.
  Du skrev för ett tag sedan om att det kommer en dokumentär om Josefin Nilsson. Idag har jag sett den (på SVT Play). Det var en oerhört jobbig upplevelse. Det var länge sedan jag blev så berörd. En berättelse som måste berättas – särskilt i dessa tider. Jag kände inte till allt detta och blev så ledsen och sorgsen och arg. När du ser den rekommenderar jag inte att du gör det sent på kvällen.

  En underbart fin sångerska och skådespelare som jag minns så starkt med glädje.

  1. Jag såg den igår eftermiddag, men jag kände ju till hela den tragiska historien för jag var på Länsteatern och såg Josefine och Maries föreställning Systrarna Sisters och där berättade de och vi kunde alla se vad det hade gjort med Josefine och bara några månader senare avled hon så tragiskt.
   Hoppas att du njuter av en fin helg!

 8. Jag badade inte heller förra sommaren trots vädret. En eller två gånger blev det, möjligtvis tre. För man kunde ju legat i och glötat hur mycket som helst egentligen. Våffor är verkligen gott men Håkan är inte så förtjust så då blir det inte av att jag gör några. Förresten tror jag att jag gett bort järnet till en av döttrarna. Kram!

  1. Jag åt lite våfflor på Kupan i fredags och ev blir det en i morgon när jag ska dit och jobba igen. Sen får det vara bra! Kram

Kommentarer är stängda.