Hundratals hedrade Josefin Nilsson med ljusmanifestation i Stockholm i kväll

Jag såg filmen om Josefin Nilssons liv igår eftermiddag och det var fruktansvärt att se hur destruktiv en kärlek kan vara. Att den starka, vackra, glada människan bröts ner så totalt att det faktiskt ledde till hennes allt för tidiga död.

Och vad blev hans straff, en villkorlig dom! Han borde fått livstid, precis som vilka andra mördare som helst. Nej, i stället fortsätter Dramaten att hålla honom under armarna och låter honom fortsätta att spela där, precis som om ingenting hänt.

Se filmen, ”Älska mig för den jag är” som kommer på SVT1 den 29 mars, eller se den på SVTPlay.

 

18 reaktioner till “Hundratals hedrade Josefin Nilsson med ljusmanifestation i Stockholm i kväll

  1. Det är nog en fråga som många närstående och vänner till misshandlade kvinnor ställer sig. Hur kunde det bli så?
   Kram

 1. Att Josefine Nilsson hade blivit misshandlad är något som jag inte kände till. Därmed visste jag inte heller vem ”han”, var eller är heller. Nu vet jag! Jag undviker konsekvent kvällstidningarnas ”kändisrubriker!” Ska nog se filmen…även om jag tar illa vid mig.
  Kram Gunilla

 2. Den filmen måste jag definitivt se. Straffpåföljden för en del brott är absolut inte rättvis. Kram

  1. Alltså jag skrev dödsstraff och det var väl kanske att ta i, men efter att ha sett filmen kändes det rättvist. Kram

 3. Den filmen måste jag titta på! Hade inte en aning om att hon blev misshandlad och inte heller av vem. Är inte insatt i kändisvärlden alls. Men nu har jag läst på – och hur denna otrevliga hemska karl kan få jobba kvar som skådis på Dramaten är helt otroligt – och dessutom få jobb i TV!? Han har ju tydligen misshandlat tidigare – både kvinnor och män!!
  KRAM/Susie

  1. Och det värsta är att Dramaten skyddar honom. Marie Göranzon ursäktar honom med att ”Han är inte värre än någon annan”, är det sådant klimatet är på vår Kungliga dramatiska teater, så är det fruktansvärt illa.
   Kram

 4. Jag har suttit här hela morgonen och sett på SVT Play. Kände att jag bara måste. Vem kunde tro detta gräsliga hemska?? Fruktansvärt. Den karln ska ingen hålla om ryggen, han ska ha spö. Vem har rätt att bryta ner och misshandla en annan människa?? Jag kokar, när jag hör sånt.
  Jag älskade Ainbusk´s sånger då förr i tiden. Vila i Frid, Josefin.

  Varm kram, Gerd

  1. Nog är det en hemskt historia. Ainbusk var verkligen bra och det var givet att man gick och såg deras föreställningar.
   Kram

 5. Fruktansvärt men tyvärr inget ovanligt. Hoppades att rättsväsendet kommit längre
  med straffpåföljden.
  Jobbade ideellt på kvinnojouren får ca 10 år sedan och har sett väldigt otäcka saker
  även varit med om dödsfall.
  Vila i frid Josefin 😪

  1. Har du jobbat på kvinnojour har du säkert sett en hel del elände. Kvinnomisshandel är fruktansvärt. Kram

 6. Jag såg också den på SVT Play igår och kan inte förstå hur han kom undan. Inte ens sen Josefin lämnat honom lät han ju henne vara. Ofattbart med domen och med att han hålls under armarna av teatersverige. Kram!

Kommentarer är stängda.