Tada!! Nu är det vår!

7º varmt, sol och nästan vindstilla – det är en helt fantastisk fredag och jag säger som jag sa i morse – attans att man ska iväg och jobba!

Men jag har varit i farten på förmiddagen i alla fall och i dag hittade jag de där blåsipporna som visar att nu är det vår. Först åkte jag till Suderviljan och handlade  och sedan till Fröjel kyrkogård.

På parkeringen till kyrkgården blev det liv och rörelse, för två polisbilar körde in och ställde sig där och sedan blev det kontroll av ett antal bilar. Jag stod parkerad på norra sidan om kyrkan, så jag ”drabbades” inte, men när jag gick ut och skulle sätta mig i bilen fick jag se det här…..

Jag lät dem givetvis stå kvar, till glädje för nästa som får syn på dem.

Sedan körde jag till Klinte kyrkogård och snyggade till på familjegraven.

Jag har köpt en back penséer till mig själv också, men dem ställde jag på bordet på uteplatsen. Planteringen får vara tills i morgon, för nu är det dags att äta en snabblunch och sen ska jag iväg.

Bina gillar min krokusar

Hoppas solen lyser på dig också!

21 reaktioner till “Tada!! Nu är det vår!

 1. Just inkommen från en liten promenad … och nu har jag också hittat tussilago! Grattis till blåsipporna – nu är det vår hos dig också!
  Kram

 2. Vad fint du har gjort på graven! Sa till Rolle tidigare idag att nån dag nu i helgen vill jag åka till Jonas i När och köpa lite penséer. Han svarade inte direkt….. *fniss* Han vet ju hur jag är när jag väl kommer dit. Då blir det inte ”bara några”!!
  Men visst är det vår nu. Rolle såg 5 citronfjärilar när han var ute med Santos, själv har jag bara sett en enda – men det var inifrån. Har ju inte varit ute ännu!
  KRAM/Susie

 3. Åh, vad det låter härligt med dina vårtecken! Just som jag skriver det här, så hör jag utanför duvans ”vårkuttersång”, också ett vårtecken! jag har några små blåsippor i en rabatt (räddade från min systers tomt när dom byggde om där) och dom blommar faktiskt också nu. men några tussilago har jag inte sett än…
  Hoppas att det blir lagom mycket att göra på Kupan idag!
  Ikväll ska du väl kolla på ”Let´s dance”; det ska jag i alla fall!
  Kramar, Monica

  1. Vi har ett duvpar här i närheten och deras kuttrande har hörts länge.
   Det blev en fin eftermiddag på Kupan!
   Kram

 4. Tack, här lyser solen också, men så kallt i vänernvinden och inga vårtecken har jag sett ännu. Men jag njuter av dina och alla andras i bloggarna.
  Kram, Gerd

 5. Åhh så vackert vårblommorna lyser upp 👍 Jag har bra många veckor kvar innan snön försvinner… dock har det varit upp mot 6-8 grader på dagarna… men jag vill att snön ska ligga ett tag till och att isen inte tinar för fort för jag vill ta mina morgonpromenader utmed isen och se solen stiga upp och höra bäckarna porla liksom. Kram // Åke

  1. Jag har förstått att ni fått mycket snö den sista tiden. Hoppas att du får njuta av den ett tag till! Kram

 6. Vad härligt att våren är på ingång hos dig,njut.
  Läste hos Gerd att du skickat en fin bok till henne. NI har båda varit med mig på resor, olika år och olika mål, roligt.
  Ha en skön dag!

  1. Jag här läst hos Gerd att hon varit med dig på en resa. Tänk så många människor du måste ha träffat genom åren. Kram

 7. Jag var också på kyrkogården i måndags, och på tisdagen regnade det på nyplanterade penséer och påskliljor. BRA!
  Kramar Karin

Kommentarer är stängda.