Fem en fredag v 12 – På agendan

I dag startar jag med med elisamatildas frågor som de här fredagen har temat På agendan. Ingen ska tro att agendan, eller kalendern är tom bara för att man är pensionär, nej där finns inte många luckor och hellediga dagar.

1. Vad var din första tanke när du vaknade i morse?
Solen lyser, det blir nog en fin fredag. Attans att jag ska iväg och jobba i eftermiddag!


2. Vad var först på agendan för idag?
Morgonkaffet sudoku och lilla krysset.


3. Vad är sist på agendan för idag?
I min kalender står det att jag ska till Kupan och jobba, hur det nu kunde bli så?


4. Vad har du tänkt på mest under veckan?
Att det är skönt att våren nalkas och att det blir ljusare och ljusare och att jag ska köpa hem penséer och påskliljor till gravarna. Jag vet, det har jag tjatat om i bloggen också.

IMAG8746

5. Vad har du inte fått gjort idag?
Nu är det morgon och förhoppningsvis fungerar planen för dagen och det som jag eventuellt missar den här fredagen, kan jag göra en annan dag.

Ha en fin fredag!

10 reaktioner till “Fem en fredag v 12 – På agendan

 1. Jag ska bara ha en lat fredag.
  Vi skulle haft 5:2 dag igår, men var bortbjudna på fika, så vi sköt på den till idag.
  Kram/Kicki

 2. Håller helt med dig om att pensionärskalendern har inte många tomma blad. Men visst är det bättre och ha det så än att varje morgon tänka: vad katten ska jag göra idag för att få tiden att gå? Ha en trevlig helg.

 3. Idag står inte mycket på agendan! Nej, jag ska ta det lugnt efter lunchen igår – som visserligen inte var speciellt jobbig utan istället väldigt trevlig. Men hur det än är så blir det en massa jobb. HELA huset ska städas – trots att vi bara satt i matrummet och gästerna inte ens gick på toa. Vi brukar skoja att vi städat i ”onödan” efteråt. Så inatt hade jag ganska ont och då sover jag inte så bra.
  KRAM/Susie

 4. Just precis, så är det: Det jag inte hinner (eller orkar) göra idag; det kan jag göra en annan dag! Den stora fördelen med att vara pensionär! Jag minns att mina morfar sa, när han blivit pensionär, att man måste spara på arbetsuppgifterna, så att man har lite till varje dag! Det förundrade en när man var ung, men nu förstår jag.
  Men har man en trädgård, finns det alltid något att göra, på sommarhalvåret åtminstone.
  Och man mår ju mycket bättre om man har gjort något nyttigt på dagen!
  Ha en fin fredag, kram, Monica

  1. Visst är det så, att man mår som allra bäst när man varit i farten. Efter en dag i slöhet blir jag nästan lite nervös och orolig och får svårt att sova. Kram

 5. Det bästa med att vara pensionär är att man kan fylla sin agenda med det man vill och inte måste! Ja, jag vet … en del måsten finns det förstås också ibland, men det mesta kan man styra själv.
  Ha en fin fortsättning å¨dagen!
  Kram

Kommentarer är stängda.