En låttext som berör mig är…

….texten till Jessica Anderssons bidrag i Melodifestivalen 2010 och den talade direkt till mitt hjärta. Jag lyssnade på låten om och om igen under en lång period, men sen har den fallit i glömska. När vi nu fick i uppdrag av Orsakullan att redovisa en låttext som berör, var det den första som dök upp i mitt huvud. Här är den, med text och allt!

Try to close my eyes, as you walk away
Now I realise, there’s so much more to say
Make me understand, darling, take my hand
Cause I did it all, I did it for love.

Here I stand again, wondering what to do
With my loneliness, you know that I’m missing you
Wonder how will I fall asleep tonight?
But I did it all, I did it for love.

Baby please, don’t walk away
I get down on my knees, I’m begging you, stay
Baby, baby please, it’s just hurting me so
I cannot let you go, let me wait till tomorrow

Tell me what to do, tell me what to say
Cause you always knew, I did it for love.

Please, don’t walk away
I get down on my knees, I’m begging you, stay
Baby, baby please, it’s just hurting me so
I cannot let you go, let me wait till tomorrow

Now I close my eyes, as you walk away
And I realise, there’s nothing more to say
And I understand I can’t hold your hand
But I did it all, I did it for love.

Låtskrivare: Kristian Wejshag / Lars Di

Jag har för mig att jag blev lite hånad för min dåliga musiksmak av vissa familjemedlemmar, när jag erkände att jag älskade den här låten, men jag var inte ensam om det, visade det sig. Den hamnade på 8:de plats i finalen i Globen och den gick in på Svensktoppen den 9 maj 2010  och blev även titulerad ”Årets låt 2010” på samma lista. Sammanlagt låg låten på listan i 97 veckor.

Trevlig onsdag!

14 reaktioner till “En låttext som berör mig är…

 1. Jag har inte hört någon av Melodifestivallåtarna tidigare, och vet inte ens vilken låt som vann, men den här tycker jag mycket om. Den fick mig att tänka på Celine Dion. Kram

 2. Det är svårt att diskutera musik för allt ligger i lyssnarens öron. Allt är helt enkelt en smaksak och det måste respekteras!

  Kram

  1. Visst är det så och det gör att det är svårt att tävla i musik tycker jag. Förr såg jag på melodifestivalen, men nu blir det inte så mycket av den sorten. Kram

 3. En jättefin berörande låt och duktig sångerska, tycker jag. Ofta talar en sång till en p.g.a. någon händelse. År 2012 sjöng Sonja Aldén ”I din himmel” och den gick rakt in i mitt hjärta.
  Onsdagskram, Gerd

 4. Visst är musik påverkad av minnen man har. Vi lyssnar på väldigt mycket musik av olika typer här eftersom Rolle är en musikfanatiker. Alltså värre än en fantast!
  Så jag har naturligtvis massor av speciella minnen, men den som påverkat mig mest är nog Europe´s The Final Countdown – som jag lyssnade på när jag åkte hem från Huddinge Sjukhus klockan 5 på morgonen samma natt min mamma dog. Hon hade legat där i en vecka efter en liten hjärnblödning, men fick en stor och låg sen medvetslös en vecka till. Just den här natten hade pappa tagit över vakningen, men jag visste att det skulle inte dröja länge. Alltså var The Final Countdown nåt jag ägnade mig åt.
  KRAM/Susie

  1. Att just The Final Countdown betyder mycket för dig förstår jag mer än väl. Jag är inte någon stor musikälskare, men jag tycker om alla sorters musik utom storbandsjazz. Annars njuter jag av både klassisk musik, opera och vanlig populärmusik lika väl som schlager. Kram

 5. Nu har jag lyssnat på ”din” melodi. Visst är den fin och visst fastnar den i huvudet!
  En låttext som berör mig är ”Smile”, som jag hörde sjungas på en nära väns begravning för några år sedan. När jag såg i programmet att ”Smile” skulle sjungas, trodde jag inte att det var den ”Smile” jag kände till, men det var det och den passade SÅ bra. Det grep mig djupt.
  Googla texten, så förstår du!
  Ha det gott, kramar, Monica!

  1. Nat King Cole och Smile måste ha passat utmärkt på begravningen. Jag har suttit och lyssnat på den nu och njutit av hans vackra röst och den fina texten.
   Kram

Kommentarsfältet är stängt.