Min allra bästa kompis har fixat årets deklaration i dag

Min allra bästa kompis, är inte så stor, utan bara  tre decimeter hög och heter  HP.  HP är i dagarna två år gammal och en snabb och duktig medarbetare.  Till sin hjälp har HP några andra små platta hjälpredor som har specialuppdrag. Laptopen Priset har med ålderns rätt gått i pension, men får ändå kämpa på med bokföring, Acer är min resekompis och Samsung fungerar som min e-bokhylla. Sen har vi ju givetvis lilla behändiga HTC, min ständiga följeslagare.

HP gör att jag har kontakt med väldigt många trevliga människor runt om i hela vårt land och händer det något roligt, eller något tråkigt, är det HP som får förmedla det. Ibland blir vi osams, men för det mesta jobbar vi väldigt bra tillsammans.

I dag har vi till exempel redan klarat av min deklaration, för det tycker vi är kul att göra digitalt första dagen det går. Det har blivit lite av en sport, för vi vill ju att Gotland ska ligga bra till i statistiken över lämnade e-deklarationer. Vi hade en bilaga att fylla i, så det var inte bara att godkänna förslaget minsann, utan vi fick tänka till lite extra, HP och jag.

Det var min tolkning av dagens utmaning från Orsakullan.

Trevlig tisdag!

24 reaktioner till “Min allra bästa kompis har fixat årets deklaration i dag

 1. Sköna kompisar du har!
  Jag ska strax deklarera jag med, det är så förberett och tänkt.
  Deklarationskram, Gerd

 2. Ja, nog har dom där apparaterna blivit ens vänner.
  Det vore fattigt att vara utan dom.
  Oj deklarerat, det väntar jag med tills jag måste.
  Kram/Kicki

  1. Nu är det ju så enkelt! Det var annat förr och så småningom måste ja ta i håll med Bosses och den är inte gjord på en kafferast. Kram

 3. Ja, det är på gott o ont tekniken tar över i våra liv. Det är en räddning många gånger, det finns alltid något där eller någon också för den delen om man vill det…

  Ha en fin dag

 4. Där har du en oväntad talang till, åtminstone för dom som inte känner dig så bra! Det är inte alla i vår ålder, som har en bästa vän, som heter HP eller Mac!
  Mac är kanske inte precis min bästa vän, men nog skulle jag sakna den om den försvann! Framför allt för all kontakt man får med helt främmande människor, som snart känns som personliga vänner. En ny sorts vänskap, men inte sämre än den gamla vanliga!
  Strålande sol här idag och 8 grader, så idag blir det äntligen lite utevistelse!
  Ha en fin dag, kramar, Monica

  1. Inte kunde man ana detta när man var ung. Men jag började tidigt. Redan 1988 köpte jag min första dator. Då var inte ens internet uppfunnet. I alla fall inte för den stora allmänheten.
   Solen tittar fram mellan molnen nu, så jag ska nog ta mig en vända ner på samhället i alla fall. Kram

   1. Vi hade också datorer tidigt. Min man är arkitekt och han ritade på dator på 80-talet! Men inte anade man att man skulle få vänner via datorn…
    Kram igen!

 5. Trevliga kompisar du har. Jag har bara en och den brukar vara ok, men ibland får den spel och uppför sig mycket dåligt. Kram

  1. Du är väl snäll mot den trots att den inte uppför sig. Det är ju så otäckt med datormisshandel. ♥

 6. Har också deklarerat idag 🙂 Skönt att ha det gjort, även om det inte är några besvär numer 🙂
  Kram

 7. Jag tänkte på dig när jag hörde att man nu kunde deklarera på nätet idag. Och jag fick naturligtvis rätt i att du kastade dig över datorn och fixade det omgående. Härligt väder det blev nu på eftermiddagen. Promenaden på förmiddagen var rätt kylig. Kram

  1. Du känner mig tydligen ganska väl!
   Jag har varit ute en vända nu. Lite kyliga vindar, men man blir ju så glad när solen skiner. Kram

 8. Jag har förstås också en del hjälpredor här hemma men har inte bestämt mig om jag ska e-deklarera eller inte. Det känns lite spännande och Skogsnuvan sa ju att jag var modig så … ja kanske ändå jag ska försöka.
  Kram
  Skatan

 9. Tänk så smidigt och enkelt det har blivit att göra sin deklaration numera! Minns hur det var förr när det skulle vara handskrivit och lämnas personligen. Allt var inte bättre förr 😀

  Kram och god kväll!

 10. Har också fixat deklarationen idag och det är så smidigt. It tekniken gillar jag och tänk så många vänner man får via bloggen.
  Önskar en skön kväll.

  1. Om du visste så många bloggvänner jag har fått träffa, från hela vårt långa land. Bor man på en semesterö, så kan det bli så.
   Ha en fin kväll själv!

Kommentarer är stängda.