Rundtur på den nya gotlandsfärjan MS Visborg

Eva tittade in på förmiddagen och när vi satt i köket och pratade ljusnade det helt plötsligt och det dök upp blå luckor mellan molnen. Det bådade gott för eftermiddagen, för Bosse o Carina skulle åka till Visby och se på den nya färjan och de hade erbjudit mig att åka med.

När vi kom till Visby och hamnen var den stora frågan hur vi skulle hitta en parkering, men efter några varv hittade Bosse en lucka där han kunde ställa bilen.

Carina har ännu svårt att gå, så vi fick utnyttja hissystemet, men det fungerade alldeles utmärkt. Vi fick gå ombord på båten via bildäck och där var ett stort mässområde, där massor av gotländska produkter presenterades.
När vi gick ombord, cirka en timme efter att visningen började, frågade Bosse en från personalen som stod med en klicker och räknade alla som passerade in, hur många hon registrerat och det var 2700 personer. Och det bara på en timme! Intresset var tydligen enormt och vädret kanske också bidrog till att folk sökte sig ut.
När vi passerat mässområdet tog vi hissen upp till däck 8 och därifrån började en rundtur utmärkt med pilar som vi följde. Det fungerade utmärkt och för oss som använde hissarna fanns det uppskyltat med vart vi skulle åka.

När vi gått runt på däck 8 blev vi hänvisade till däck 10 och där finns det en servering utomhus, så nu har vi en färja som är i stort sett i klass med andra kryssningsbåtar. Det blir ju mysigt att sitta där en varm sommardag.

MS Visborg kan ta 1650 passagerare och alla ska ha bokade platser, det finns 98 hytter och flera försäljningsställen. Foto på hytten har jag knyckt från Thomas facebooksida, för mitt blev så dåligt. Det var mycket folk i korridoren och jag ville inte hindra trafiken, så jag siktade för dåligt.

När rundturen var avslutad passerade man genom mässområdet igen. Det var jättemycket folk hela tiden och vi mötte flera bekanta.

Nu lämnade vi hamnen och åkte till Siesta för eftermiddagskaffe och macka och annat godis. Carina o Bosse satsade på köttbulle- respektive räkmacka, medan jag nöjde mig med en halv fralla med ost, men sen fyllde jag på med min favorit, en fruktbakelse.

Tack Carina o Bosse för en trevlig Visbytur!

20 reaktioner till “Rundtur på den nya gotlandsfärjan MS Visborg

 1. Det ska bli kul att åka med nya båten. Idag åkte vi dock söderut för att fira en 11-åring och fick kaffe och goda kakor.
  Ha en skön kväll!

 2. Vilka båtar det finns nu för tiden!!! Rena lyxen! Men behövs det hytter när båten bara går mellan Gotland och fastlandet? Det tar väl inte så lång tid?
  Roligt var det i alla fall att höra och se den nya båten. Och kalaset efter lät inte heller så dumt 😋!
  Kramar, Monica

  1. Ska man köra långt när man kommer över till fastlandet är det nog skönt att kunna vila några timmar på båten. Yrkeschaufförer har ju också vissa timmar som de måste vila under dygnet. Och om man har småbarn med sig måste det ju vara bra. Kram

 3. Det ser verkligen lockande ut, men jag tror inte det blir av för oss, trots att mycket ser bekvämt ut! Härligt både för er bofasta och alla besökare.

  1. Den var verkligen fin och så bra de hade lagt upp rundvandringen. Så på helagotland.se att det varit över 7000 besökare på tre timmar.
   Kram

  1. Hoppas att de kommer att gå lika fort som de andra, för de där timmarna på båten kan tyckas långa ibland. Kram

 4. Det var en bjässe! Jag minns när jag åkte till Visby för många år sedan. Den färjan var betydligt mindre och ont om sittplatser var det med. Kram

  1. De andra stora färjorna tar 1500 pers och den här alltså 1650 och alla har bokade sittplatser, så sittsalongerna var enorma. Kram

 5. Hur många hissar finns det? Går både akter och för upp till terrassen eller finns det någon annan handikapphiss mvh li

  1. Hej Li! När vi var på visningen fick man bara gå enligt snitzlad bana, så hur många hissar det finns vet jag inte. Sonhustrun satt i rullstol, så vi utnyttjade de hissar vi blev anvisade och upp till terrassen kom vi i alla fall. Vill du ha bättre information får du ta kontakt med Destination Gotland.
   /Ingrid

Kommentarer är stängda.