Vårsådd och andra vårtecken

Det klarnade upp vid ett-tiden, så då gick jag ut på en Klinterunda. Jag gick ner genom skogen och det märks att det har kommit en hel del regn, för det var väldigt blött på stigen. Jag tittade efter blåsippor, men fick inte se en enda en.

På hemvägen gick jag in på Konsum och handlade och den här gången kom jag ihåg att jag skulle ha frön, så nu har jag sått; Blomman för dagen, hänglobelia, klockranka och rosenskära blev det i år. Alla frön gick inte åt, så nu ska jag gå in till min granne och erbjuda henne överskottet.

Jag fick några plantor ormöga från goda bloggvännen Monica förra våren, så när jag höll på med vårsådden gick jag ut och kollade dem och jag är så glad att de ser ut att ha klarat vintern bra.Ha en fin fortsättning på dagen!

11 reaktioner till “Vårsådd och andra vårtecken

 1. Så glad jag blev, att de små plantorna ser så friska och pigga ut! Hoppas nu att du får dom klarblåa blommorna du tyckte om!
  Här har det inte blivit någon promenad idag, det är grått, regn och blåst! Men dom sopade vägen idag från vintergruset, det är ju ett riktigt vårtecken!
  Ha det så bra, kramar, Monica

  1. Här har jag hört i gotlandsradion att cykelreparatörerna har högsäsong nu. Den vassa grusen man sandat med gör att cykeldäcken får punka, så det borde nog sopas här också.
   Kram

  1. Förr hade jag växthus, men nu får jag nöja mig att driva upp några krukor blommor i fönstret. ♥

 2. Åh vad härligt det är att vårbestyren kommit igång! Jag ska ju – egentligen – inte så nåt i år, men jag har tre sorts palletbladsfrön jag måste få i jorden, idag!!
  KRAM/Susie

 3. Härligt när det är dags att så! Förr sådde jag mycket, både blommor och grönsaker, men numer blir det bara lite sommarblommor – om ens det. Vi är ju ofta ute och far med husbilen på sommaren och det som växer behöver lite omvårdnad, vilket vi inte kan ge då …
  Ormöga har jag i mängder … växer som ogräs och sprider sig gärna – tur att det är lätt att ta bort om det sticker iväg allt för långt från sin tilldelade plats 🙂
  Kram

 4. Jag har också inhandlat lite fröpåsar, dom var så billiga på Lidl. 5 påsar för 10 kr.
  Men jag vet inte hur det ska bli med mitt ”odlande” i år, men några byttor blir det völ i alla fall, men det är lite tidigt att så här än.
  Kram

Kommentarer är stängda.