Jag blir arg när…

Det är en solig och fin morgon, men det är ett par grader kallt. På förmiddagen blir det nog bara lite pyssel och så måste jag fixa till håret, för jag ska iväg till Kupan och jobba i eftermiddag.

I dagens bloggutmaning har Orsakullan gett oss Jag blir arg när... som rubrik.

Jag blir arg när jag tänker på allt elände som finns i världen;  kvinnor som misshandlas, barn som far illa på olika sätt, åldringsvård som inte fungerar, knarklangare och pedofiler. Ja, uppräkningen kan bli hur lång som helst, men om jag begränsar mig till min lilla värld, så måste jag säga att jag ytterst sällan blir riktigt arg på andra människor. Jag kan bli irriterad, men inte arg.

Men jag blir arg när tekniken trilskas med mig, som till exempel när det lyser varningslampor i bilen och när datorn inte uppför sig som den ska. Jag är ganska praktisk och en ”kan själv människa”, så det är otroligt försmädligt när jag inte klarar av saker och ting och då blir jag arg.

Bilen var det alltid Åke som skötte och nu ska jag försöka hålla den i gång själv. Jag har lärt mig att kolla oljan då och då, men misstänker jag att luften i däcken behöver fyllas på, behöver jag hjälp. Dessutom är jag en ganska argsint bilist och använder en hel del okvädningsord om andra bilister, men bara när jag är ensam i bilen, så det är det ingen som vet.

Jag blir arg när datorn strular, när programmen inte fungerar som de ska och jag blir arg över alla som via nätet försöker sko sig på andras okunskap. Alla lockande inviter som bara går ut på att luras och alla utpressningsförsök de håller på med. Jag får fortfarande mejl om att jag ska betala för att de inte ska meddela alla mina bekanta att jag varit inne på porrsidor. Något som jag polisanmälde första gången det hände.

Jag läste någonstans att det förekommer datormisshandel! Folk blir så vansinnigt arga på trilskande datorer att de går till handgripligheter. Kanske inte skjuter dem, men slänger ut dem genom fönstret eller sparkar på dem. Så har jag aldrig gjort, det kan jag intyga! Jag har inte tagit till fysisk misshandel, däremot psykisk. Den har blivit kallad för både det ena och det andra.

Trevlig tisdag!

20 reaktioner till “Jag blir arg när…

 1. Jag kan bara hålla med om allt du skriver.
  Orättvisor och lurendrejeri gör mig heligt förbannad. Till det senare hör bankerna, som skor sig väl på andras pengar för egen vinning.
  Kram

 2. Jag kan bara skriva under på det som du berättar.
  Tack och lov, kan jag säga nu, när jag vant mig av med bilen, så slipper jag den ilskan 😀
  Tisdagskram, Gerd

  1. Jag har också haft funderingar på att göra mig av med min, men ännu får den hänga med ett tag. Jag använder den mest när jag ska åka och handla, för jag är dålig på att bära och vågar inte cykla. Kram

 3. Jag känner verkligen igen mig när jag läser vad du blir arg på. Vissa saker ska helt enkelt bara fungera. Vissa saker har vi dock svårare att rå över men ge upp ska vi inte!

  Kram och ha en fin tisdag!

 4. Ja, datorn kan man minsann bli arg på då och då! Nu är ju inte jag, som du, duktig på datorer, men när jag härom dagen hade skrivit ett långt inlägg till min blogg och skulle gå in och förhandsgranska, så försvann alltihop! Jag gjorde förstås något fel, men så brukar jag alltid göra…då sas det några kraftord!
  Annars är jag arg på samma saker dom du: Orättvisor, svält, krig,etc,etc.
  Men nu för tiden är det inte så ofta jag blir arg, det tar för mycket kraft…
  Ha en bra dag och lycka till på Kupan (det har inte bytt namn än?) En sån sak, som ert namnbyte och skyltning, som ska vara lika överallt, kan jag också bli arg på!!!
  Kramar, Monica

  1. Det blev en trevlig eftermiddag på Kupan och jag struntade blankt i att bry mig om förra veckans kursdag som gjorde mig en aning frustrerad. Huvudsaken är att kunder trivs och blir bra bemötta. Om sen skjortorna är frontade eller inte spelar mindre roll. Och Kupan är Kupan för mig i alla fall.
   Kram

 5. Jag blev jätteglad när jag läste ditt inlägg Ingrid! Satt här och småskrattade för mig själv faktiskt! För många av de saker som väcker din vrede, känner jag likadant inför! Jag blir också ofta arg på mig själv när jag inte klarar av småsaker som ju egentligen inte ska vara några problem, som att öppna burkar, skruva av korkar o.s.v. Det kan göra mig tokig! Tills jag kommer på vad fånig jag är och generat går och hämtar något verktyg som kan göra det lättare. Men, min dator har många gånger levt farligt nära att bli utslängd!!! Ha en bra dag!

  1. Roligt att höra att man inte är ensam om att bli arg på sina tillkortakommanden.
   Var nu snäll mot din dator! ♥

 6. Kan bara hålla med om att man blir arg på de saker du skriver. Ha en bra eftermiddag och kväll.

 7. Håller med dej på alla punkter plus telefonen som jag höll på att slänga i väggen idag. Den stängde av sej och när jag fick igång den så fungerade inget. Tur jag har en snäll granne som fixade det. Det är andra gången detta händer så jag får nog skaffa en ny.
  Kram

Kommentarer är stängda.