Jag skrattar när…

I dag tycker Orsakullan att vi ska inleda den nya veckan med att behandla ämnet skratt.
Jag skrattar när

När jag blev ensam och satt och såg på tv eller lästa något roligt och högt skrattade till, blev jag nästa rädd över det plötsliga ljudet, sen blev jag ledsen och skrattet förbyttes i tårar. Det fanns ingen där som brydde sig om att fråga vad jag skrattade åt, men skrattet kommer ju så spontant och går nästan inte att hålla tillbaka. Så här står det i Wikipedia om skratt:

Skratt är en spontan fysiologisk process hos människor som kännetecknas av en rad hastiga ut- och inandningar tillsammans med rytmiskt växelvis spända och avslappnande stämband som tillsammans ger upphov till ett karaktäristiskt ljud, ofta som en konsekvens av humor.

Och jag vande mig vid det ensamma skrattet. Jag skrattar ofta, både när jag ser något roligt på tv och när jag läser.  Och jag tror att jag upplevs som glad när jag umgås med andra människor. Här kommer några exempel på sånt jag skrattar åt. Det är bara att skratta med, för ett gott skratt förlänger ju livet!

– Hur går det med din nya bil?
– Den är jättefin men dyr i drift. Hur går det med din nya fru, förresten?
– Precis likadant.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Advokaten och hans klient pratade ihop sig före rättegången.
– Nej, nej, det duger inte, sa advokaten. Eftersom ni hävdar er oskuld måste ert alibi vara absolut vattentätt. Är ni säker på att ingen kan ha sett er vid brottsplatsen?
– Ja, där fanns gudskelov inte en kotte.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

– Hörde du att filmversionen av “Barberaren av Sevilla” fick en Oscar?
– För bästa regi?
– Nej, för bästa klippning.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Mannen beklagade sig för läkaren att det inte blivit några barn trots att han och hustrun försökt ihärdigt i över tre år.
– Jaha, då får ni väl skicka över er hustru till mig så får vi se vad vi kan göra åt saken, sa doktorn.
Mannen tackade, reste sig och gick. Men så vände han sig om i dörren och sa ilsket:
– Åh, tusan heller!

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Bonden låg på lasarettet efter att ha blivit svårt stångad av sin tjur. Läkaren gick ronden och sa medlidsamt:
– Det var en förfärlig olyckshändelse som Andersson råkat ut för.
Andersson blängde på läkaren och svarade:
– Olyckshändelse? Åh, hondan heller, han gjorde det med flit.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Ha en rolig måndag!

17 reaktioner till “Jag skrattar när…

 1. Tack för dessa goda skratt Ingrid. Jag kände att jag behövde det.
  Att skratta är mycket nyttigt och förhoppningsvis smittar det av sig.
  Kram till dig.

 2. Tack för dom skratten!
  Jag skrattar oftast ensam vid TVn, eftersom Berra går och lägger sig tidigare än jag.
  Men ibland blir jag sur när han inte vill stanna uppe i 30 minuter för att se nån komediserie som ger många skratt.
  Det är ju trots allt roligare att skratta tillsammans än ensam.
  Kram och skratta på, ett gott skratt förlänger livet!

  1. Det är ju nyttigt att skratta. Det finns ju t o m skratterapi. Vi får skratta på så gott vi kan.
   Kram

 3. Kul ämne! *fniss* Jag skrattar inte så ofta högt, men när jag ser såna där program på TV som ”Bleeps & Blundners” där folk gör bort sig.
  T.ex. vid nått väderprogram och kartan ramlar ner på dom eller liknande. Då kan jag skratta så jag nästan kvävs – men det får aldrig vara elakt utan dom roligaste är när folk skrattar själva! Peter Sellers var en mästare i att göra bort sig – och skratta åt det – vid filminspelningar!!:-)
  Men det sista jag – och Rolle – skrattade åt så tårarna sprutade var härom dagen åt en vän som på Facebook berättade hur han letat efter sin bil när han kom hem till Arlanda. Hans fru sa att den stod på ett plan och hon gav sig inte…trots att det senare visade sig vara på ett helt annat plan.
  Påminner om hur folk utan lokalsinne bär sig åt på färjan. Brukar vara kul att titta på dom när dom kommer fram ur olika dörrar och letar efter sina bilar…..Dom flesta verkar inte förstå att det finns olika plan och dessutom styrbord och babord! 🙂 🙂 Fast en del tycker man lite synd om när dom för 20 gången kommer fram och ser förtvivlade och helt skräckslagna ut. 😦
  KRAM/Susie

  1. Ja, det finns mycket att skratta år, som tur är! Det där med dåligt lokalsinne kan verkligen ställa till det. Mitt är ganska bra, men jag minns en gång när jag gick åt fel håll på Kungsgatan och hamnade på Stureplan i ställer för Vasagatan, det var ingenting att skratt åt minsann. En stor tung väska hade jag också….
   Kram

 4. Haha, där fick jag mitt första skratt för dagen! Skratt är ju nyttigt sägs det och det tror jag på. Jag har samlat i en pärm roliga historier, polisrapporter och läkarutlåtanden med felsyftningar, och om jag börjar läsa dom, så börjar jag småskratta efter ett par stycken och sedan skrattar jag så att jag kiknar och får ont i revbenen när jag läst ett 10-tal! Härligt!
  Men jag förstår att det kändes ledsamt de första gångerna du skrattade högt när du blivit ensam. Bra att du kan skratta igen!
  Ha en glad dag, kramar, Monica

  1. Min farbror Knut var lärare och han hade en hel samling med uppsatser som han hade högläsning ur på familjfesterna. (Utan av avslöja författaren givetvis)
   Kram

 5. Förstår att det var jobbigt att bli ensam efter så många år. Skönt att du kan skrata igen.
  Tack för de roliga historierna! Alltid skönt attt få skratta lite.
  Kram

 6. SÅ viktigt att kunna skratta!
  Och jag tror absolut inte att det gör något att skratta och prata för sig själv hemma. Jag är ju också själv och kan komma på mig att jag inte använt stämman på hela dagen, det händer.
  Trevligt inlägg! Kram

  1. Jag pratar mycket för mig själv, inga långa haranger och mest grälar jag på mig själv och svär lite gör jag också i min ensamhet. Annars svär jag aldrig.
   Tack, det var roligt att du gillade inlägget!
   Kram

Kommentarer är stängda.