Söndagspromenad till Rannarve

När jag satt och åt lunch fick jag se två örnar som seglade över Odvalds. Det var väldigt högt upp, så med mobilkameran blev det inga tjusiga bilder. Sen kom det en kråka och bråkade med dem, kraxade och gapade och skrek och örnarna försvann över hustaket och när jag gick till andra sidan huset för att se om de var där, var de försvunna.

Två örnar över Odvalds
Det var lite kylslaget ute, men molnen hade lättat en aning så jag bestämde mig för att gå ut på en promenad. Ofta kan man höra lärkan så här i början av mars, så jag gick Vallekvior fram och vek av längs Klintebys åkrar och gick ner till Rannarve.
Hos Henrikssons föreligger ett visst renoveringsbehov
Näst sista huset vid Rannarve
Här tar vägen slut
Inte hörde jag någon lärka drilla över åkrarna, men mycket frisk luft fick jag i alla fall och massor av rabbisar såg jag på ett ställe.

Dags för kaffe!

10 reaktioner till “Söndagspromenad till Rannarve

 1. Du fick ju bilder på örnarna i alla fall! På hösten kan man få se rovfåglar här också, men aldrig har jag sett en örn! Lärkans drill kan man däremot få höra här också, men ännu inte i år!
  Få nog gå ut och ta ett tag med ogräset!
  Ha en skön söndagskväll!
  Kramar, Monica

 2. Här är det ju asfalt och järnväg alldeles nära, men när jag tittade ut i morse, så minsann kom det en kanin skuttande här också!

 3. Som inbiten ”kartoman” var jag tvungen att ta fram min specialkarta över Gotland (ihopsatta kartblad i plastfickor där ALLA små vägar och gångstigar finns med) för att hitta Rannarve när jag inte kände igen namnet – men tyckte mig känna igen husen! 🙂
  Och jodå, där hade vi ju varit men det var länge sen nu. Vi tittade på ett hus där innan vi flyttade hit från Stockholm, sen fortsatte vi så långt den lilla vägen gick för att ta en prommis. Det blir så att man kommer till otroligt många udda ställen när man har hund!! 🙂 🙂
  KRAM/Susie

 4. Huset med den blå dörren liksnar ett sagohus. Jag ser fram emot att kunna börja promenera lite mer när mina nya inlägg fixats till. Kram

 5. Henriksons måtte ha frusit i vinter!!! 😄 Hoppas att någon köper det och rustar upp det, för det vore synd om dom fina gamla husen försvann! Vilka trevliga promenadvägar du har!
  Ha en fin måndag, här skiner solen och äntligen har vinden mojnat.
  Kramar, Monica

  1. Jag har jättefina promenadvägar och nu väntar jag med otålighet på att det ska bli lite varmare och behagligare. Solen tittar fram i dag, men det är kallt och blåsigt! Kram

Kommentarer är stängda.