Rapport från Odvalds

Det har nästan känts som aprilväder i dag. Tidigt i morse sken solen och väckte mig redan före sju, så jag fick en lång skön morgon vid köksbordet med tidningsläsning, sudoku och korsordslösning, innan jag gick och tog med en dusch. Redan när jag satt och åt frukost hade solen gått i moln, så hoppet om en solig lördag kom på skam.

Solen tittade in vid 7-tiden

Sen åkte jag upp till kyrkogården och såg till graven. Det är ju inte så mycket att göra där den här tiden på året, men nu var det defintivt dags att plocka bort rosorna, som på långt håll faktiskt såg ganska skapliga ut fortfarande, men på nära håll inte var till någon större prydnad.

På hemvägen åkte jag införbi Stenstugu och pratade med Eva en stund innan jag fortsatte till Konsum. Jag hade en hel del att handla, för jag har inte varit där på länge och det var ganska tomt i kylskåpet. Apelsinerna var också slut och för tillfället är suget efter apelsiner så stort, så det måste jag ha hemma. Eskelunds semlor kunde jag inte heller stå emot, trots att jag intalat mig att jag inte skulle äta fler i år. Jag köpte köttfärs också, så i eftermiddag har jag gjort en lasagne.

 

När jag kom ut från Konsum regnade det och i eftermiddag har det regnat från och till. När jag var färdig med matlagningen satte jag mig och såg  på tv. Jag ser på 30º i februari på SVTPlay just nu, men det blir bara ett par avsnitt i taget. Den är bra, men ganska deprimerande. När den gick första gången trodde man att det skulle vara en lättsam underhållning bara, men de här människorna från Sverige,  som åker till Thailand för att ha det gott i solen och värmen, är en samling riktigt sorgliga figurer. Serien sändes första gången 2012. 

I kväll blir det säkert lite zappande fram och tillbaka, för helt kan jag nog inte hålla mig ifrån Mello.

Ha en fin helg!

11 reaktioner till “Rapport från Odvalds

 1. Det har varit ett liknande väder här så jag fick passa på mellan skurarna. Först skulle lilla S ut och sedan Miss E. Så gott med en fastlagsbulle. Jag hade siktat in mig på en chokladboll men konditoriet hade stängt när äldsta fröken passerade så det får gå utan.

  Kram och god kväll!

 2. Funderade på att köpa semlor i går, men avstod. Klockan var mycket eftersom jag slutade 21:30. Jag skulle ju resa hem idag och hinna äta två semlor innan dess kändes övermäktigt.
  Nu är jag hemma, kom vid 18- tiden. Har varit och hälsat på Lucas uppe hos sonen. Där var fullt hus. Vänner till sonen och, förutom hans katt och min Lucas, ytterligare en katt och en liten hund.
  Det är bara ett snabbesök hemma så katterna får stanna där de är. Ska försöka hinna hälsa på Kingston också.

  Är det en fortsättning? Eller repris? Bra serie, men tragisk.

  Ha en fortsatt bra kväll!
  Kram

  1. Jag ser säsong 1 o 2 i repris. Man har bestämt att en tredje säsong ska spelas in och då kan det ju vara bra att vara lite uppdaterad och serien är väldigt bra.
   Hoppas du får träffa Kingston!
   Kram

 3. Härligt att få bestämma själv och göra som man vill med sin morgon. 🙂
  I går var det mest mulet, men idag skiner solen 🙂
  Ha en fin söndag!
  Kram

  1. Det låter härligt med sol, men här kommer det just en ordentlig starur, så passa du på och njut!
   Kram

 4. Ja, den TV-serien var bra och deppig – men så är det ibland! 😦
  Efter lite förmiddagsbestyr åkte vi iväg till St.Tollby för att köpa ett par säckar med potatis (går åt mycket sånt här) och grönsaker – och så det viktigaste; Ta en prommis med Santos. 🙂
  Tyvärr blev det ingen för det ösregnade hela tiden, så när vi kom hem igen ett par timmar senare (vi åkte runt på småvägar ett tag) och upptäckte att det bara duggade fick Rolle ta en runda här hemma. Lite trist faktiskt….. men varken Santos eller vi ville gå ur bilen. 😦
  Sen tittade jag lite på mellon, men det var väl ingen av låtarna som tilltalade mig direkt. Men jag var jätteglad att inte något av ”barnen” vann – det hade nog gränsen gått för mig! 😦 😦
  KRAM/Susie

  1. Ja, igår var det verkligen en trist dag och inte är det bättre i dag. Just nu snöar det här.
   Jag såg också lite på mellon och tycker att rätt låt vann. Kram

 5. Här har det faktiskt varit fint väder hela helgen, bortsett från blåsten! Jag skulle egentligen ha fortsatt att rensa ogräs längs med häcken mot grannen, men det har liksom inte blivit av…
  Men jag har bakat bröd, skrivit matsedel och handlelista för det närmaste veckorna och fixat lite här hemma, så dagen har bara försvunnit…
  Det kommer en dag imorgon också!
  Kramar från mig!
  Monica

Kommentarer är stängda.