Nya utsikter

När jag satt och daterade igår blev det helt plötsligt ett förfärligt oväsen från en röjsåg eller motorsåg och när jag tittade ut fick jag se vaktmästaren, som massakerade schersminhäcken och efterhand som han röjde dök en helt ny utsikt upp.


Det regnar i dag igen, så jag har inte så stor glädje av utsikten, men det blev väldigt ljust och fint utanför vardagsrumsfönstret.  Jag gillar annars den här häcken som gör att jag känner mig ganska obesvärad när jag sitter på min uteplats. Nu blir det givetvis mera insyn, men häcken växer förhoppningsvis till sig igen. Jag har för mig att förra gången häcken klipptes ner var precis när Åke och jag hade flyttat hit.

Gårdagens kurs då? Ja, jag vet inte jag! Kupan får inte heta Kupan längre, utan nu ska den heta Röda Korsets Secondhandaffär, det ska byggas om och lokalen ska målas i ”Konceptets” färger. Vi ska var kreativa och skyltningen ska vara färgkoordinerad och vi ska bygga upp den på höjden med  flera bord ovanpå varandra och stolar hängande på väggarna. Nu är jag ju inte av den kreativa sorten, så jag får väl hålla mig till kassaarbete och städning. Det duger jag till i alla fall.

Hänga kleboningarnafrontade på väggarna får andra göra.

*Allnakku i dag: Kleboningg är en gammal benämning på klädedräkt. Har man gamle kleboninggar kan det nu vara dags att hänga ut dem till vädring, så att inte kledsmakken, malen, förstör dem.

Ha en fin torsdag!

20 reaktioner till “Nya utsikter

 1. Jag sågar och fäller gärna. Men när vi var tvungna att såga ner vår klätterhortensia för att brf skulle måla staketet då grät jag. Men nu ett par år senare är den fin och stor igen.
  Kramar och en fin helg!
  Karin

 2. Buskar har ju en förmåga att bli rätt så risiga om man inte klipper ner dom! Vi har en urgammal (säkert 80 år!) schersminbuske, som är ganska risig, men jag har inte vågat mig på den! Jag får nog googla lite… Men det är nog rätt tid nu, eftersom er vaktmästare gjorde det. Er häck kommer säkert att var helt hopvuxen till nästa sommar, dem har ju säkert ett kraftigt rotsystem!
  Så fånigt och dumt att ta bort namnet ”Kupan”, som är väl invant och känt! Och så ha åsikter om hur ni ska skylta…Varför måste det se likadant ut överallt?
  Hoppas att du får en bra dag, trots vädret (här är också regn idag)!
  Kramar, Monica

  1. Jag är övertygad om att den kommer att bli fin redan i vår även om kanske blomningen inte blir så riklig som vanligt.
   Man ska ju inte streta emot förändringar, men det känns som om vår lilla butik aldrig kan uppnå ”Konceptets” krav.
   Det regnar fortfarande. Kram

 3. Schersmin MÅSTE man hålla efter ordentligt för det är en buske som väldigt lätt blir risig och ful. Men det tråkiga är att om man inte gör det varje år, så åker man på att kapa ner hela busken till marken till slut – men dom brukar ha lätt att ta sig igen!
  Det där med ”kursen” skrattade jag åt. Det är väl i och för sig trevligt att fålite nya ideer och inredning, men att ta bort det väletablerade namnet ”Kupan” är väl att gå lite långt. Men det är väl nya kvastar som måste sopa…..!?
  KRAM/Susie

  1. Jag har för mig att den var kapad ner till marken 2011, men är lite osäker. Kurt kan ju ha sparat några skott.
   När kursledaren pratade om vår butik lät det som om hon aldrig varit där, trots att vi satt mitt i de. Vi har ju så begränsade utrymmen. Vi får väl se hur det blir. I nästa vecka ska det komma ännu en ”expert” och se vad det går att göra av den. Kram

 4. Lite jobbigt precis i början efter nedsågning, men det brukar bli fint ganska snabbt 🙂
  Kupan var ett bra namn – verkar lite dumt, eller i alla fall onödigt att byta namn på något som alla redan vet vad det det är …
  Ha en fin fortsättning på dagen!
  Kram

  1. Visst kan man tycka att det är dumt att byta namn. Jag kommer nog att kalla den för Kupan i fortsättningen också. Kram

 5. Jag tror att du kan sitta där ganska insynsskyddad redan till sommaren och nu kan det vara trevligt med mer vy och ljus.
  Vi kom verkligen fel dag med våra saker till RK i fredags. Ändrade regler från just denna dag. Ingen inlämning längre. Långt för oss till ”regementet”. Blir nog att vi lämnar på något annat ställe i fortsättningen. Pingstkyrkans verkar vara ”megapopulär”. Väldigt mycket folk när vi varit där.

  Så med andra ord får jag inte se något foto när du klättrar på bord och väggar och målar. 😉
  Regnkramar

  1. Jag vet att Röda Korset är överhopade med gåvor just nu och bara kan ta emot på ”regementet”. I Klinte tar vi inte emot alls, för vi har inga lagrings- och sorteringsutrymmen. Ja, vad det regnar i dag!
   Kram

 6. Jag är ganska så säker på att häcken växer till sig snabbt. Däremot så förstår jag inte varför Kupan inte får heta som den gör när namnet är så inarbetat?

  Kram och ha en bra dag!

  1. Man motiverar det med att alla butikerna i landet ska heta samma sak, så att folk känner igen sig. Kram

 7. Vi sågade ner en del buskar i fjor och de är redan ganska höga. I år är det några andra som ryker. Det behövs gallras ibland. Jag har också undrat så många gånger varför man måste hitta på nya namn på allting. Kram

 8. Skönt med lite friare utsikt, det skadar inte. Här är vaktmästarna duktiga på att beskära och se till blommor och buskar också.
  Ja, det är populärt att byta namn. Men det ska vara till något bättre. Jag är säker på att du kommer att säga Kupan ändå 😀
  Här vill Landstinget byta från Västra Götalandsregionen till Region Västra Götaland. Så dumt. Det kommer att kosta massor, som i stället kunde användas inom vården.
  Torsdagskram, här också med regn i. /Gerd

  1. Det är synd att byta bort namnet Kupan. Åtminstone här på Gotland är det väl etablerat och vi har sex Kupor på den här lilla ön.
   Och det regnat! Kram

 9. Känner att jag bara vill sucka åt båda dina teman i inlägget.
  Jo, man måste klippa ner och just schersminer bli r ju rätt risiga om de får växa fritt. Men av din berättelse att det var redan då du och Åke flyttade dit som häcken klipptes och att den nu äntligen växt till sig så lär det väl ta ett tag innan den ger fullt insynsskydd igen. Men blommar redan i år gör den nog absolut.
  När det gäller Röda Korset och deras Kupan/Röda Korsets second hand så är ju Kupan ett etablerat namn. Att sedan begära att de som jobbar i en affär där man huvudsakligen är volontär ska kunna skylta som proffs är både dumt och oförskämt. Tror många, i alla fall i storstäderna, där det finns många volontäruppgifter att välja bland kommer att avstå från att engagera sig.
  Vill man vara lite elak kan man ju fråga sig om ortopedkliniken på Visby sjukhus behöver fler benbrott. För det är inte helt trivialt att skylta på höga höjder för den åldersgrupp som oftast är de som jobbar i dessa affärer.

  Ha en bra fredag!
  Kram

  1. Redan i dag finns det sådant som man måste klättra på stege för att nå, men jag nekar faktiskt. Ett fall – och sen kan det vara slut med både det ena och det andra. Nej sånt tycker jag inte att vi pensionärer ska tvingas utföra.
   Kram och tack för din kommentar! ♥

Kommentarer är stängda.