Semmeldagen till ära, när åt du en senast….

…den frågan ställer Orsakullan i dag den 5 mars, när det är tisdagen efter fastlagsöndagen. Kärt barn har som bekant många namn och den här tisdagen kan kallas fastlagstisdagen, fettisdagen eller semmeldagen. Nu är det 47 dagar kvar till påsk och hög tid att ta in påskriset.

Jag åt faktiskt ingen semla i dag, trots att vi gjorde ett helt gäng, utan senast jag åt en,  var i torsdags, när mitt yngsta barnbarn kom hit och hade ett tvåpack Eskelunds semlor med sig. Jag åt de ena när vi drack förmiddagskaffe och den andra som kvällsmat med varm mjölk och kanel. Det har blivit rätt många semlor i år och nu känns det som om det räcker, men man ska aldrig säga aldrig.

Trevlig kväll!

 

19 reaktioner till “Semmeldagen till ära, när åt du en senast….

 1. Jag köpte en fastlagsbulle till Husse i dag men nöjde mig med att smaka en musbit av hans. Den var väldigt god kan jag säga 😀

  Kram

  1. Jag har också tjuvstartat för länge sedan. Här hade de semlor redan för jul, men då nobbade jag dem.

 2. Tisdagar är ju hämtning av barnbarn för min del, så vi åt semlor till mellanmål. Mums!

 3. Vi åt var sin Wienersemla till kaffet igår – måste ju fira Lasses födelsedag 🙂 För en vecka sedan åt vi hetvägg – alltså semla med varm mjölk – det är gott, men nu dröjer det nog tills nästa år 🙂
  Kram

  1. Kul att veta att ni också gillar hetvägg. Det är nog inte så vanligt i dag. Grattis till Lasse i efterskott! Kram

   1. Det här med hetvägg är nog en generationsfråga – det är vi gamlingar som gillar det 🙂
    Lasse hälsar och tackar!
    Kram

 4. Försöker intala mig själv att semlor egentligen inte är särskilt goda, men misslyckas totalt. Älska dem! Längtar till Sverige nu, för semlans skull, inte vädret!

Kommentarer är stängda.