Söndagen i Visby

I dag var det alltså årsmöte i föreningen Italiens Vänner Gotland , så efter lunch kom Eva och hämtade mig och så åkte vi till Visby. Medan Eva och de andra styrelsemedlemmarna fixade i ordning till mötet, tog jag en kort promenad i Visby, för det var inte speciellt lockande väder, så den där långpromenaden jag tänkt mig blev det ingenting av med. Jag gick Adelsgatan ner och upptäckte att Wessman & Pettersson hade öppet och då kunde jag ju inte motstå att gå in där och köpa mig ett par böcker på Bokrean. Det blev JoJo Moyes Toner i natten och Charlotta von Zweigbergk´s Alla delar av dig. Sedan gick jag tillbaka till lokalen där årsmötet skulle hållas.

Efterhand började föreningens medlemmar anlända och årsmötet var raskt avklarat och sedan blev det kaffe. Jag blev vald till revisorssuppleant och Eva, som avgick från styrelsen, blev sammankallande i valberedningen.

När disken var avklarad åkte Eva och jag hem till Gaetano och där kom så småningom övriga medlemmar av familjen. Gaetano hade dukat långbord i vardagsrummet och där blev vi bjudna på smörgåstårta. En trevlig stund tillsammans med barn och barnbarn med respektive. Det kan knappast bli bättre!

Ha en God natt!

8 reaktioner till “Söndagen i Visby

 1. Du är flitig och deltar i många föreningar. Den där smörgåstårtan ser verkligen smaskig ut. Kram

  1. Då kommer man hemfrån ett tag och träffar nya människor. Det är trevligt!
   Det var en mycket god smörgåstårta. Kram

 2. Så härligt att kunna gå in på en bokhandel och gå på rea. Det är sådant man saknar när man bor så här och det är tio mil till stan. Att ha en italiensk grupp måste också vara roligt. Du har haft en härlig söndag förstår jag. Jag såg på vasaloppet och åt räkmacka med Kinabror så jag ska väl inte klaga på helgen tyvärr så snöade det och gör så fortfarande

  1. Visst var det en trevlig söndag. Jag tycker annars att söndagar är lite tråkiga.
   Hoppas att det slutar snöa snart hos er!
   Kram

 3. Vilken trevlig dag du haft igen! Rätt fantastiskt att föreningen Italiens vänner har så många medlemmar som er förening har! Ni har ju familj på Sicilien, men det kan det ju inte vara så många som har, som bor på Gotland? Roligt är det i alla fall!
  Och att sen får avsluta dagen hos dottersonen med en härlig smörgåstårta, nä, då kan det inte bli mycket bättre, som du säger. Umgänget med familjen är ryggraden i ens liv!
  Efter en regnig natt, börjar det klarna upp igen här!
  Ha en bra dag, kramar, Monica

  1. Det finns uppenbarligen många italienälskare på Gotland och i gymnasieskolan finns en lärare i italienska (en italienare) som är mycket engagerad i föreningen och föreningens ordförande är en italienare som kör ut bröd här på ön. Dessutom har vi flera restauranger som drivs av italienare.
   Kram

Kommentarer är stängda.