Sista februari

De här månaden slutar med en riktigt härlig dag med strålande solsken. Så pass fint väder är det, att vårkänslorna fick mig att plantera om min slideranka (plättar i luften) nu på förmiddagen.

aae0f-imag9510

Den fick jag som en liten grön växt i en julgrupp julen 2017 och när gruppen inte var vacker längre planterade jag om den i en kruka och så stod den i vardagsrumsfönstret och växte till sig. När det blev sommar och varmt planterade jag ut den och sen stod den ute på framsidan hela sommaren. I höstas flyttade jag den till baksidan och där har den stått ute hela vintern.

I dag har jag beskärt både bladverk och rotsystem och planterat den i en stor kruka och nu får den stå inne ett tag och växa till sig. Jag har ingen aning om den kommer att överleva min behandling, men det är kul att prova i alla fall.

Det var otroligt skönt på terrassen där jag höll till med mitt planteringsarbete, för  på termometern stod det +25º och även om det blåser som vanligt  var det lä där jag stod.  Jackan åkte av och när jag planterat färdig hämtade jag ut en stol från förrådet och satte mig och njöt av solskenet en stund.

IMAG0116.jpg
Det blev inte så mycket kvar efter min behandling
IMAG0115
Jag hade lä på terassen, men i björken vajade kajorna i vinden

Nu ska jag gå och göra en korvgryta till lunch, för jag har en palsternacka och några morötter som behöver ätas upp och i frysen hittade jag en korvsnutt. I eftermiddag ska jag ta mig en promenad och sen tror jag att jag mellanlandar på Kupan för fika och en stunds skvaller med de andra tanterna.

Trevlig torsdag!

14 reaktioner till “Sista februari

 1. Det låter som du har en riktigt mysig dag! Igår, när jag var ute och räfsade, så åkte jackan också av, det var så varmt och skönt i solen!
  Idag är det också soligt och fint, men idag har jag en väldig huvudvärk igen, så det blir nog inget trädgårdsarbete, tyvärr. Har ett besök hos frissan inbokat också…
  Ha en skön dag,kramar, Monica

 2. Hej Ingrid!
  Tror nog att den får en chock över att komma in i värmen igen, men den som lever får se.
  Den var i alla fall fantastiskt fin och helt otroligt att den klarat vintern.
  Två dagar har vi haft 14 grader i dag är det svalare men soligt och klarblå himmel. Minus på nätterna så det är stora temperaturskiftningar.
  Trevlig helg ! Kram Ann-Marie

  1. Det ska bli spännande att se vad som händer. Här har det inte varit så varmt, men de sista nätterna har det inte varit någon nattfrost, men det blåser ju hela tiden.
   Ha det så gott, både du och Baxter ♥

 3. Nej, jag har inte börjat med några trädgårdsjobb ännu – och jag vet inte hur det ska gå att fixa allt med min onda rygg. Men…det är bara att sätta igång, stackars Rolle har problem med en fot så han kommer väl kanske inte heller kunna göra så mycket (som man är van vid numera). Idag städade jag däremot inne, man börjar ju se alla skavanker nu när solen skiner…..
  KRAM/Susie

 4. Du har minsann gröna fingrar!
  Så där varmt vårväder har vi ännu inte haft, det har blåst och regnat och nätterna ska bli bortåt -10 grader kalla.
  Men den som väntar på något gott, osv… 😀
  Kram!

 5. En sån har jag också, men min är nog lite mer misshandlad, så jag tror jag satsar på en ny i år. Snart är det dags för lite mer vårplantering, det är härligt!

Kommentarer är stängda.