Det var en beklämmande historia

Gäst i dagOnsdagsträffen var Olle Hammarberg, som berättade om sin svåra uppväxt som barnhems- och fosterbarn. Han är en av de som fick ersättning från Svenska Staten för den misshandel han upplevt och han fick 250 000:-.

Det var en beklämmande historia han berättade och det värsta är att han säger att det i dag finns barn som har det ännu värre än vad han haft. För att vara en röst för alla de barn som far illa, har han skrivit tre böcker om sin uppväxt och det liv han levt och den tredje boken handlar om de utsatta barnen i dagens samhälle.

Inte är man glad precis efter den här Onsdagsträffen, men det var väl kanske inte avsikten med det heller. Jag blev erbjuden skjuts hem, men kände att jag behövde ta en promenad till för att om möjligt rensa hjärnan lite från allt elände, så jag gick hem via Bönders och Vallekvior. Nu har jag fått lufta tankarna här också, så nu släpper jag ämnet.

Snart lyser slänten på Klinteberget blå av blåsippor
Vallegårdarna

Trevlig kväll!

18 reaktioner till “Det var en beklämmande historia

 1. Usch, så grymma människor kan vara. Och mot barn; det kan man inte förstå. Förstår att du behövde en promenad för att vädra ut sorgsenheten.
  Di har i alla fall en vacker promwnadväg!
  Tröstkram, Monica

 2. Ett sådant föredrag blir man verkligen inte glad av men samtidigt så är det viktigt att veta hur en del barn hade det förr. Även i dagsläget är det inte alla som har det bra tyvärr. Tror det var ett klokt beslut att rensa hjärnan genom att ta en promenad.

  Kram och god kväll!

 3. Ja, usch och fy. Omänskligt. Tyvärr finns det elände kvar även idag.
  Du gjorde rätt i som luftade hjärnan med en promenad.
  Kram!

 4. Det är hemskt det som hände de där barnen. Men ännu mer hemskt är att det får fortsätta. Staten och socialförvaltningarna VET och ändå skickar de barn till ställen där de blir misshandlade och utsatta för allehanda.

  Kram

 5. Inte något roligt föredrag, men viktigt att det lyfts fram att det även i vår tid just nu förekommer otrygga familjehem …
  Klokt att ta en promenad hem för att vädra hjärnan …
  Jag har också en backe som snart kommer att lysa av blåsippor … ljuvligt att tänka på 🙂
  Kram

  1. Nej det var inte roligt alls, men man ska ju inte sticka huvudet i sanden och inbilla sig att allt är bra nu för tiden.
   Vi längtar Anki!

 6. Det är otroligt hur en del har fått växa upp, man tror inte sina öron ibland! 😦
  Igår tittade vi på Renées brygga och där pratade Lill Lindfors om hur bra hon hade haft det hemma och om att dom som numera pratade i radioprogrammet Sommar alla berättade om sina hemska barndomar.
  Det är precis lika för oss, vi hade båda en fantastisk uppväxt – dock ganska knapert om man ser till pengar – men har bara massor av trevliga saker att tänka tillbaka på. Jag skulle gärna vilja leva om mina barn- och ungdomsår. Och vi har väl sen dess också haft det otroligt bra, så ibland kan det vara nyttigt att läsa/höra om andras upplevelser. Det är helt klart inte bra för alla precis!
  Just nu ska jag börja läsa en amerikansk bok om hur 11 september påverkade en man som var på platsen, men också hur det sen påverkade hela hans familj. Ska bli väldigt intressant – fast kanske inte så kul precis! 😦 😦
  KRAM/Susie

  1. 11 september var också ett trauma och den dagen glömmer jag aldrig. Jag satt där på jobbet och såg på nyheterna i en paus och det gick ett sus genom hela företaget: ”Har ni sett? Kan det vara sant?” Det är säkert en intressant bok. Kram

 7. Många har haft mycket eländiga liv och det finns nog en del som lever kvar, tyvärr. Förstår att du behövde lite frisk luft efter det mötet. Jag ser fram emot en bild när alla blåsipporna blommar. Kram

 8. Svårt att ta in att barn kan ha det så förskräckligt. Men det är inte heller lätt att se vilka familjehem som inte är bra. Den sidan visar de inte vid rekryteringen. Men som tur är finns det också familjehem som är helt fantastiska, det får vi inte glömma! Det gäller att lyssna på de placerade barnen och tro på det dom säger! Ha en bra dag!

  1. Det är precis som så ofta, bara de som far illa och de dåliga familjehemmen man hör talas om. För givetvis måste det finnas bra också, annars skulle det vara för hemskt.

Kommentarer är stängda.