Nu var det dags

Det skulle vara mulet i dag, men det är en ganska behaglig måndag med 5-6 plusgrader och en sol, som visserligen är lite svag, men ändå värmer.

Jag började förmiddagen med lite bilvård, för i morgon ska jag till Visby och få bilen besiktigad. Inte är den perfekt rengjord, men den ser i alla fall lite bättre ut än innan jag tog i håll med den. Man kan ju hoppas att det är lite blött och regnigt i morgon, så att mina valhänta försök att få bort sumpen inte märks.

Jag har gått och tittat på mina övervintrade pelargonior i flera dagar nu och jag har sett att de haft några små vita groddar, så i dag bestämde jag mig för att nu var det dags att försöka väcka upp dem igen. Det gick ju bra att vara ute, så jag hämtade in ett bord och krukor från förrådet och satte igång.


Nu är det inte mycket att skryta med i år, för när jag rensat bort alla gamla torra blad blev det bara tre plantor kvar och egentligen bara en som ser riktigt lovande ut. Jag misstänkte att det skulle gå så, för de såg inte speciellt pigga ut när jag tog in dem i höstas.

Sen stod jag länge med sekatören i handen och funderade på om jag skulle ge mig på min hakuro nishiki, men jag lyckades behärska mig och gick in igen. Förra året beskar jag det i mars, men den här vintern är ju så annorlunda. Då hade vi full vinter den här tiden, men någon vecka till kan jag nog vänta. Jag har svårt att tro att det inte kommer att bli kallt och snö igen innan våren är här på allvar.

Trevlig måndag!

6 reaktioner till “Nu var det dags

 1. Det känns misstänkt tidigt att våren skulle vara här redan men man vet ju aldrig. Dock räknar jag med att det blir ett eller annat bakslag. Men visst är det ett härligt väder i dag!

  Kram och ha en fin måndag!

  1. Det är helt underbart! Nu ska jag ut och se om jag kan få syn på några krokusar. Jag har en enda ynklig gul i rabatten, men det är ju inte mycket att komma med.
   Kram

 2. Ja, nu längtar man efter att sätta igång med vårbestyren i trädgården, men, som sagt, än kan det bli vinter och snö…
  Vi har en dag med jättefint vårväder, sol, 8 grader och ingen vind. Startade morgonen med att baka bröd, men nu är det dags att gå ut lite i solen. Man hittar alltid något att göra i trädgården…
  Ha en fin fortsatt måndag, kram, Monica

  1. Jag kom just hem efter en promenad. Det var blåsigt, så jag höll mig i skogen den här gången. Skönt var det i alla fall.
   Kram

 3. Nu var jag tvungen att googla 🙂 Eukalyptusvide … verkar som en vacker buske, som jag aldrig hört talats om.
  Underbart vårväder – just nu +8,9 grader och solsken … ljuvligt ute med fågelkvittret också 🙂
  Tyvärr så blir det nog en del bakslag, men visst känner man att våren är på gång.
  Kram

Kommentarer är stängda.