Lyckad jakt

Znogge visade en bild av krokus i lördags och jag kände mig genast utmanad! Visst måste vi ha blommande krokus här på Gotlands också? Så efter lunchen i dag gav jag mig iväg ut på krokusjakt.


Det räckte med att gå tvärs över gatan till Rut´s rabatt. Där var det fullt av de här små botaniska krokusarna.


Och när jag kom ut i Vallekvior fick jag se, att det hade börjat komma upp massor av dem längs ”Jeppes” staket också.

Det blev en ganska skön promenad, men det blåste, så jag höll mig i skogen och det var flera som valt Barkan i dag, för det blev två pratstunder innan jag var hemma igen.

Trevlig eftermiddag!

22 reaktioner till “Lyckad jakt

 1. Såå fint! Krokus vill inte riktigt ta sig hos mig, men jag har en sorts ”vildkrokos” och den är i knopp.
  Strålande vårväder här idag och jag har varit ute och räfsat ur rabatter, får väl träningsvärk imorgon…men det är det värt!
  Ha det gott, kram, Monica

  1. Det här är också såna där vilda botaniska krokusar och de är igång väldigt tidigt varje år.
   Hoppas att träningsvärken inte blir för svår. ♥

 2. Det är härligt nu när man kan få en liten skymt av vårblommorna. Jag har problem med att kommentera hos dig, men jag är envis så det ska nog fixa sig med tiden. Kram

 3. Inte den minsta lilla krokus har tittat fram här i Mogata, inga andra blommor heller för den delen. Men jag såg ganska stora knoppar på syrénbuskarna när jag var ute och gick i eftermiddags. Det blir vår vare sig man vill eller inte :-). (Jag tycker tiden går så fort att jag tycker våren kan vänta än ett tag.)
  Kram från Ingrid

 4. Vilka mysiga vårtecken. 🙂 Jag har bara sett snödroppar och vintergäck. Det är en härlig tid som väntar oss. Hoppas det inte blir sommar med en gång.
  Måndagskram Bosse
  Ps. Jag ska fråga dig en sak på FB när jag är dit nästa gång. 🙂

  1. De här små krokusarna är verklige fina och de finns i alla möjliga färger.
   Vad kan det vara du har på hjärtat då? Nu blev jag nyfiken! Kram

 5. Igår när vi var ute och åkte försökte jag se om det fanns nåt vackert att fota utmed vägen. Och det fanns det, men det var långt in på en del tomter samt på ställen där vi inte kunde parkera. Men jag såg iaf både krokus och framförallt massor av vintergäck, dom lyser ju så fint!
  Det är nog vår…även om man får räkna med en del bakslag – men inte dom 7 som skrev om – det får räcka med max ett enda!! 😦
  KRAM/Susie

 6. Härligt att våren är på väg. Men det är fortfarande februari så än så är det långt till vår som det står i visan Sov du lilla videung.
  Ska gå ut och se på stan strax, Västervik. Solen tittar fram ser ja genom fönstret. Har nyss anlänt.
  Ha en fin dag!
  Kram

Kommentarer är stängda.